Körmenden szakadt meg az Alba veretlensége!

Ma este a forduló talán legnagyobb rangadóját játszotta a bajnoki címvédő Alba Fehérvár a feldobás előtt csupán egyetlen győzelemmel álló Körmend otthonában, s végül egyetlen ponttal diadalmaskodtak a vasi piros-feketék, méghozzá egy mérhetetlenül hullámzó és fordulatos derbi végén!

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Inkognito Fashion BC Körmend - Alba Fehérvár 75 - 74 (24-19, 16-22, 17-22, 19-11)

Körmend, Szentély Aréna

V.: Papp P., Hegedűs T., Balog Gy., (Benczur)

Körmend: Fears 9/3, D. Moore 18/3, Ferencz 6, Török 13/3, Rakocsevics 24.

Csere: Sonyák -, Farkas, Kusnyer -, Grebenár -, Kutasi -. Vezetőedző: Hencsey Tamás

Fehérvár: Szanati -, Tóth P. 13/3, Kemp 19, Juhos 5/3, Tóth N. 6.

Csere: Somogyi 6, Ram. Moore 15/9, Hobbs 9, Oláh -, Supola 1. Vezetőedző: Carlos Frade

Kipontozódott: -

ERRE A LINKRE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG A MÉRKŐZÉS TELJES STATISZTIKÁJA!

A labdafeldobás előtt Ferencz Csabát köszöntötték, aki 350. felnőtt bajnoki mérkőzésére készült, valamennyit a vasiak piros-fekete mezében játszotta.

A vendégcsapat hét közben Európa Kupa találkozó játszott, de ez nem látszott a játékukon. Ők diktálták a tempót és el is húztak 4-11-re. Időben ébredt a Körmend és gyakorlatilag az Alba fegyverével, letámadással hozta zavarba a kékeket. Frade mester hármas és kettős cserékkel igyekezett frissíteni a csapatát, de a Körmend tartotta, sőt, tíz pontig növelte előnyét. A második negyed közepén Hobbs tripláival felzárkóztak a vendégek, Ramone Moore kosarával pedig már vezettek is. A szünetben egy pont volt közte.

Gyorsan fordított a Körmend, a továbbra is remeklő Rakocsevics jóvoltából. Aztán újra a vendégcsapat percei következtek. A hazai időkérés jól jött, de még jobban mínusz hatnál az első körmendi hármas. A végjátékra átvette a vezetést a Körmend. A játékvezetők kissé megzavarodni látszottak az utolsó percben, vitatható ítéletek követték egymást. 75-72 után Somogyi még betalált, de hősiesen védekezett a Körmend, így a bajnoki címvédő elszenvedte első vereségét, a piros-feketék viszont megszerezték első hazai győzelmüket a szezonban.


Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak! Tudtuk, hogy különleges az Alba játéka, de mi is valami hasonlót szeretnék produkálni, és saját fegyverével igyekeztünk legyőzni az ellenfelet. Voltak időszakok, amikor ezt sikerült megvalósítani, és végén volt tartása a csapatomnak, ez is kellett a sikerhez.

Carlos Frade, a Fehérvár vezetőedzője: – Sok energiával, jól játszott a Körmend. Nekünk is volt esélyünk a győzelemre, a mérkőzés néhány időszakában jó ritmusban játszottunk, de volt, hogy ezt elvesztettük. Ilyen hangulatban, ilyen szurkolás mellett nehéz a vendégek dolga, itt 40 percig kell pontosan, jól játszani.

Fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus