Kusnyer és Ferencz triplaesője áztatta a Bujtosit!

Az extra kinti dobóformát hozó Ernest J. Kusnyer és Ferencz Csaba vezetésével győzni tudott a hetedik helyre hajtó Egis Körmend, a Marso-NYKK vendégeként. A hazaiak mindent bevetettek, többször szorongatták a vendég együttest, de a győzelmet nem sikerült megszerezniük.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház, 9. forduló - 2014. április 6.

Marso-Nyíregyházi KK (7-23) - Egis Körmend (17-14) 81-92 (20-23, 18-21, 21-23, 22-25)

NYKK: Walker 14/6, Kósa 1, Doyne 23, Hall 13, Poscic 8.
Csere: Mohácsi 11/9, Cseh 11/3, Molnár 0   Vezetőedző: Sitku Ernő.

Körmend: Wisseh 19/3, Ferencz 19/12, El-Amin 9/3, Török 3, Rakocsevics 16.
Csere: Farkas 3/3, Kusnyer 22/21, Grebenár 1, Sonyák 0, Kutasi 0 Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kipontozódott: Poscic a 36. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A vendégek számára indult jobban a mérkőzés, négy perc után 6-9-es állást mutatott az eredményjelző. De a Doyne és Walker által húzott hazaiak gyorsan fordítottak, egy 9-0-ás rohamnak köszönhetően a negyed végéhez közeledve elléptek Ferenczéktől. A körmendiek válogatott bedobója egy, Kusnyer két hárompontost értékesített, így a játékrész végéhez közeledve utolérte ellenfelét a Vas megyei alakulat, mely egy perccel később fordítani is tudott.

Walker próbálta visszavenni csapata számára a vezetést, hiszen hazai részről csak ő tudott betalálni a második tíz perc elején. Ám nehezen ment ez a kísérlet, hisz Kusnyer már a harmadik tripláját küldte helyére. A várva várt fordítást a korábbi Körmend játékos, Cseh György hozta össze a vendéglátóknak. A közel négy percig tartó kosárcsendet Ferencz hárompontosa törte meg a Körmendnél. Azonban több öröme nem lehetett a fekete mezeseknek, Doyne egy 6-0-ás rohamot vezényelt, visszavette a vezetést a Nyíregyháza, Hencsey mester pedig időt kért. (33-29) A rövid pauza után nagy rohamba kezdett a Körmend, Kusnyer két újabb triplát hintett be, az ötödiket falttal együtt. Hazai részről Walker hárompontosa és Mohácsi büntetői gátolták meg, hogy a vendégek komolyabb előnnyel vonulhassanak pihenőre. (38-44)

Kusnyer nem lassult le a félidőben, rögtön az első támadásból megszerezte hatodik hárompontosát, a hetedik kísérletnél jött az első hiba a bedobótól. El-Aminnak nem igazán ment a játék, s negyedik eladott labdája után feljebb tudott zárkózni az NYKK. (42-48) A negyed közepén nagyon beragadt a körmendi alakulat és csak Rakocsevicsnek köszönhették, hogy nem tudott ismét fordítani a Sitku-legénység. Majd menetrendszerűen jött Kusnyer hárompontosa, s az őt másolni igyekvő Wisseh távolijára azonban érkezett válasz Mohácsitól, az imént említett két játékoshoz hasonlóan, triplával. A negyed végéig felváltva estek a kosarak, s nem tudott ellépni a Körmend. (59-67)

A negyedik játékrész Doyne duplájával indult, ám kisvártatva Poscic begyűjtötte negyedik személyi hibáját, mely rosszul érintette a hazai alakulatot. Ferencz és a kipontozódás szélére sodródó El-Amin is bedobott egy-egy triplát, melyeknek köszönhetően tíz ponton kívülre került vendéglátójától a Körmend. (65-76) De nem tartott sokáig a két számjegyű előny, Mohácsi és Cseh tripláival öt pontra faragta hátrányát az NYKK, Hencsey Tamás időkéréshez folyamodott. (73-78) Az egy perces szünet után Ferencz negyedik sikeres távoli kosarával törte meg a körmendi gólcsendet, újra lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a vendégek.  A csapat élére álló Ferencz már a húsz pontos határt ostromolta, a Körmend sikere kezdett egyre biztosabbá válni, mivel hazai részről csak Doyne tudott betalálni, Poscic pedig kipontozódott. (75-83) A végjátékban már nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez az NYKK, sőt, növelte a különbséget a Körmend, mely ismét győzelemmel távozhatott a Bujtosiból.

Külön ki kell emelni a Körmend hatékony távoli dobásait, melyről gyakran nem számolhattunk be ebben a szezonban. Kusnyer 9-ből 7, Ferencz 5-ből 4 hárompontost süllyesztett el, a csapat összesített mutatója pedig 26-ból 14 volt a 6,75 méteres vonalon túlról.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus