Küzdelmes, hajtós meccsen nyert a Sopron

A magyar bajnokság második fordulójában az egy körrel korábban Fehérváron kikapó Sopron KC, illetve a hazai pályán, drámai csatában vereséget szenvedő Pécsi VSK-Pannonpower csapott össze egymással a hűség városában. A hazaiak minimális előnyt építettek ki az első negyedben, amit folyamatosan növeltek a harmadik negyed végéig, kiváló triplázásuknak köszönhetően, és mivel a záró játékrésznek is csak a legvégén kezdett csökkenni a távolság, igazi veszélyben egy pillanatig sem forgott győzelmük, végeredményben 70-64-re nyertek.

NBI A-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Sopron KC (1-1) - Pécsi VSK-Pannonpower (0-2) 70-64 (15-11, 17-15, 20-16, 18-22)

Sopron KC: Thomas 18/12, Thompson 3, Dénes 13/9, Takács -, Barovics 17.
Csere: Ruják 10/9, Molnár 9/9, Bus -, Tóth -, Trepák -.

Pécsi VSK-Pannonpower: Kovacsevics 10, Kovács 17/9, Budimir 6/3, Bíró 11/3, Green 15.
Csere: Bödör -, Csabay -, Somogyfoki -, Halász 3, Nagy 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, a soproniak a bajnok Alba Fehérvár otthonában maradtak alul, a pécsiek pedig odahaza a Szegedtől szenvedtek számukra fájó vereséget. A bemutatáshoz a Soproni Sportiskola apró kosarasai kísérték be a két csapat játékosait, majd az összecsapás előtt gyászszünet volt Vetési Imre emlékére.
 
Dénes kosarával indult a meccs, a bónusz büntető kimaradt. A következő hazai támadásból Thompson a tőle várt dinamikus betörés után megszerezte első hivatalos kosarát Sopronban. A vendégek első kosarát Kovács Péter szerezte a 3. perc elején, dobása 3 pontot ért. Az amerikaiakra rájárt a rúd, a 3. perc közepén előbb Thompson, majd a túloldalon Green is megkapta 2. hibáját. A szakasz közepén Budimir triplájával átvette a vezetést a Pécs, miközben Bödör is gyorsan beszedett 2 személyit. A hazaiak támadójátéka elég esetleges volt, Thomas büntetőivel próbálták tartani a lépést a jól védekező Péccsel. A negyed hajrájában két cserejátékos, Ruják, majd Bus labdaszerzése után előbb Barovics ziccerezett, majd Dénes zsákolt, átvette a vezetést a Sopron. A szakasz hajrájában volt olyan, hogy Budimir személyében összesen 1 külföldi kosaras volt a pályán. A negyed sok hibával tarkított, küzdelmes játékkal, s 4 pontos hazai vezetéssel zárult.
 
A második felvonást három személyi hibával kezdte a Sopron, majd Dénes emelt be egy hármast. Thompson hamar megkapta a 3. hibáját, a hazai szurkolók a negyed első 4 percének 6-0-s faultaránya miatt tüntettek, nagy üdvrivalgás fogadta a soproni szurkolóktól a Kovacsevicsnél megítélt lépéshibát. Aztán éppen az ő kosarával jött föl 1 pontra a Pécs, Sabáli pedig látva görcsösen, erőlködve játszó csapatát - időt kért. Ezt követően Thomas dobott hármast, amelyet újabb hazai triplák követtek, Dénestől illetve Molnártól, megugrott a hazai együttes. A 18. percben Green is beköszönt, ám a jelek szerint lehiggadó hazaiak Thomas révén újabb hármast dobtak. A túloldalon Kovács faragott az időközben 9 pontosra nőtt pécsi hátrányon egy triplával.
 
Szünetben a Soproni Sportiskola tavasszal a serdülő országos döntőben ezüstérmest szerző együttesét köszöntötték, Pojbics Szabolcs ügyvezető egy, az SKC felnőtt csapatának játékosai által aláírt oklevelet adott át a játékosoknak s edzőiknek.
 
Alapvonali bedobás után Kovacsevicset hagyták üresen a hazaiak kosaruk alatt, a túloldalon pedig Baroviccsal tették ugyanezt a pécsiek. Green előbb egy sikeres, majd egy sikertelen zsákolást mutatott be. Ideges, sok hibával tarkított játék mellett Barovics eredményessége révén tartotta szűk előnyét a Sopron. A szakasz második felében aztán újra Thomas tolt egyet a hazai szekéren egy hármassal, majd Ruják is beemelt egyet, s ezzel 10 pontra nőtt a soproni előny. Csirke Ferenc időkérése után Kovacsevics betörésből dobott kosarával, majd Halász büntetőivel zárkóztak a vendégek, ám Dénes újabb triplával jelentkezett, Thompson pedig megkapta a 4. személyijét. A negyed utolsó percében Molnár szerencsés hármasára Bíró felelt triplával. Az utolsó szó azonban Thomas révén a hazai csapaté volt, amely 10 pontos előnnyel várta a záró szakaszt.
 
Az szépen végigjátszott akció végén Thomas hármasával kezdődött. A vendégeket Bíró próbálta versenyben tartani, ám kosara után Molnár triplájánál megint "beszippantotta" a hazai gyűrű a labdát. Rujáké már simábban ment be. A pécsi csapatot Green és Bíró próbálta duplákkal versenyben tartani. A negyed közepén egy 6-0-s futással vissza is jött 10 pontra a szívósan, küzdő Pécs. Két és fél perccel a vége előtt Kovács hármasával 7-re zárkózott fel a pécsi együttes. A túloldalon Ruják hármassal felelt, ez volt a döntő találat, innen már nem tudott visszajönni a harcos, lelkes vendég csapat.
 
Sabáli Balázs: - Az új csapat számára az első hazai meccs győzelmi kényszere miatt volt nyomás a srácokon. A szerkezet nélküli Pécs nagyon jól zárta le a betöréseket, s jól védte az alsó posztokat. Döntő volt, hogy egyes időszakokban Thomastól, Molnártól és Rujáktól beestek a triplák. Örülök a győzelemnek, megyünk tovább.

Csirke Ferenc: - Akár örülhetnék is annak, hogy a Szeged elleni vereség után úgy-ahogy talpra álltunk és partiban voltunk, szoros meccset játszottunk Sopronban. Ugyanakkor, ha van némi szerencsénk és többet használtuk volna az eszünket, akár nyerhettünk is volna, mert a Sopron sem játszott igazán jól.
 
Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus