Küzdelmes meccset húzott be Kecskemét

Hosszabbításba torkolló találkozón, nagy csatában, a hazai pályán játszó KTE-Duna Aszfalt együttese legyőzte az Egis Körmend csapatát. A félidőben még a vendégek vezettek, de a harmadik negyedben, valamint a negyedik játékrész második felében jobban koncentrált támadásban a Kecskemét. A rendes játékidő végén még hosszabbításra mentette a meccset a Körmend, de a ráadást már behúzták Rakicsék.

Férfi NBI A-csoport, Alapszakasz, 1. forduló - 2014. október 11.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 80-73 (8-12, 18-16, 19-16, 16-17, 19-12) - hosszabbítás után

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 800 néző Vezette: Pálla Z., Frányó P., Jakab L., (Benczur)

Kecskemét: Rakics 19/12, Pongó Má. 2, Djeraszimovics 11/3, Ivosev 11, Barovics 11.
Csere: Kovács 4/3, Pongó Ma. 5/3, Hegedűs -, Karahodzsics 16, Mészáros
Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Körmend: Popadics 13/3, Govens 12/3, Lemon Jr. 17, Tóth N. -, Török 10/6.
Csere: Kolarics 8/6, Sharabidze 4,  Ferencz 11/9, Sonyák
Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Kipontozódott: Barovics a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető.

Pár órával a találkozó kezdete előtt derült ki, hogy a hazaiak légiósa, James Kinney vírusos fertőzés miatt nem léphet pályára. A vendég együttesből többen is betegséggel küzdöttek a hét során, de mindenki Aaron Mitchell rendelkezésére állhatott.

Több mint két percet kellett várni a találkozó első kosarára, öt elhibázott támadás után Barovics nyitotta a mérkőzés pontjainak sorát. Négy minutumot vártak a vendég szurkolók az első mezőnykosárra, melyet Popadics jegyzet, s ezzel rögtön vezetéshez juttatta csapatát. (2-3) A cserejátékosok kerültek előtérbe a negyed második felében. A hazai ponttermelést Karahodzsics vállalta magára, körmendi részről Kolarics triplával mutatkozott be, Sharabidze pedig büntetőkből szerzett pontokkal növelte a vasiak előnyét. (8-12)

A második játékrész elején rendezettebben támadtak a csapatok. Pongó Martin hárompontosával felhozta együttesét, viszont pár perc leforgása alatt 5 pontot tett az eredményjelzőre az addig pont nélkül álló Lemon Jr., s nagyon gyorsan gyűltek a hazai személyi hibák. (13-17) Erősen akadozott a Kecskemét támadógépezete, a Lemon mellé fellépő Govens pontjaira épp időben érkezett Rakics triplája, mellyel megtörte a vendégek jó sorozatát, Mitchell mester pedig időt kért. (16-21) Mondhatni záporoztak a kosarak a félidő előtti három percben. A hazaiak az első pontjait szerző Ivosev, valamint Barovics kosaraival zárkóztak, de Sharabidze és Ferencz is adott választ a vendéglátók kosaraira. Minimális vendég előnnyel vonultak szünetre a csapatok. (26-28)

Négy rontott támadással nyitotta a harmadik negyedet a vendég gárda, éppen ellenkező módon cselekedtek a hazaiak, akik Barovics pontjaival a korábbi hátrányukat gyorsan négy pontos előnnyé formálták. Aaron Mitchell ismételten időt kért. (32-28) Rakics hárompontosa után már a komolyabb előny felé tendált a KTE fórja, ekkor Ferencz is beköszönt távolról, de Pongó Martin és Kovács találatai után már kilenccel vezettek a vendéglátók. (40-31) Govens és Lemon Jr. lehűthették volna a hazai kedélyeket, hisz egy perc alatt öt pontot tettek az eredményjelzőre, de érkezett Rakics, aki már harmadszor köszönt be távolról. (43-36) A Körmend hárompontosokkal tartotta magát, hazai oldalon Hegedűs után Barovics is a kipontozódás szélére sodródott, mivel azonban gyengén büntetőzött a vendég csapat, így Ferencz Csaba harmadik triplája szükségeltetett ahhoz, hogy ismét nyílttá váljon a mérkőzés. (45-44)

Fej-fej mellett haladtak a felek a negyedik negyed elején. A hosszú idő után betaláló Karahodzsics két duplával jelentkezett, a piros-feketéktől Kolarics kettese és Török triplája után egyenlő állást mutatott az eredményjelző. (49-49) A vendégek hiába védekeztek jól, több eladott labdát vétettek, így a végjátékba a hazaiak mehettek bele nagyobb lendülettel. (54-51) Lemon Jr. hatalmas hajrával próbálta visszahozni a meccsbe csapatát, de a hazaiaknál is hozták magukat az addigi húzóemberek. A Körmend mindent bevetve próbált zárkózni, de 9 másodperccel a vége előtt két büntetőjével Rakics szinte biztossá tehette volna a KTE győzelmét, azonban másodjára hibázott. Lemon Jr. faltot harcolt ki, viszont mindkét büntetőjét elhibázta. Popadics azonban megharcolt a labdáért, őt is faltolták, ám ő már nem hibázott. Két büntetőjével kiharcolta a hosszabbítást.

Gyors kosárváltással indult a ráadás öt perc, a hazaiak Rakics és Djeraszimovics pontjaival kerültek előnybe. (66-63) Magabiztosan értékesítették büntetőiket a hazaiak, de jött Govens, aki a 42. perc elején próbálkozott először távoli dobással, mindezt sikerrel tette. (68-68) Ivosev és Govens próbálkozott ismételten triplával, mindketten hibáztak, Rakics viszont nem, így újra előnybe került a KTE. Körmendi időkérés után Török fokozta az izgalmakat, újabb hármas landolt a hazai gyűrűben. Bő egy perc maradt az első ráadásból. (71-71) Pongó Máté megalapozta a hazai sikert, melyet Djeraszimovics tett biztossá.

Nagy csatában diadalmaskodott a Kecskemét, mely sokkal jobban büntetőzött és értékesítette kétpontos kísérleteit, mint a vendég gárda, továbbá 44-28 arányban nyerte a lepattanócsatát is.

Slide és Fotó - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus