Légiósa remeklésével hibátlan maradt a Kecskemét

A 4 forduló után veretlen Kecskemét csak a negyedik negyed végén tudta leszakítani a hatalmasat küzdő Jászberényt - Sztojan Ivkovics tanítványai továbbra is makulátlanok az alapszakaszban, míg a vendégek második vereségüket szenvedték el. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt - FORTRESS Jászberény 74-67 (20-16, 19-19, 18-18, 17-14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok.

V.: Kapitány G. Farkas G. Németh Cs. (Páli dr.)

Kecskemét: Wittmann 12/3, Mészáros M 3/3., Djeraszimovics 25/3, Karahodzics 14, Jovanovics 3/3.
Csere: Bencze 3, Pongó Martin 3, Hegedűs G. 10/6, Pongó Máté 1. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Jászberény: Raivio 15/3, Markovics 11, Soós 14/6, Dramicsanyin 15/6, Lázár -.
Csere: Horti -, Varga I -., Dukic 11/6, Szögi -. Vezetőedző: Földi Sándor.

Kipontozódott: Markovics.

A mérkőzés teljes statisztikája: ITT.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első pontjaira; Dramicsanyin duplájával a vendégek szereztek vezetést. Ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis Jovanovics távolijával azonnal válaszolt a KTE. A következő percekben felváltva hulltak kosarak, az adok-kapokból úgy tűnt a hazaiak jönnek ki jobban: a játékrész derekára hat egységre nőtt a differencia. A vendégek azonban Dukics pontjaival sikeresen kapaszkodtak. (20-16) 

A második etap első perceiben tovább zárkózott Földi Sándor legénysége, majd a 14. percben Markovics tempója után a vezetést is átvették. Az ezután közel két perces kosárcsendet végül Karahodzics szólója törte meg, azonban Raivio révén gyorsan érkezett a válasz: újra fej-fej mellett a haladt a két alakulat. A negyed hajrájában a hazaiak elkapkodott támadását Dramicsanyin bosszulta meg, de az ellentámadásból Wittmann hintett még épp időben egy duplát a vendégek gyűrűjébe, így a félidei utolsó poén a Kecskemété volt. (39-35)

A nagyszünetről a Jászberény tért vissza frissebben; először Raivio keze sült el távolról, majd gólpasszából Markovics fordított az álláson. Tovább folytatódott a kiélezett küzdelem, melyben egyik fél sem tudott néhány pontnál nagyobb előnyt kiharcolni. (57-53)

A záró negyed első perceiben Wittmann szaporította jelentősen pontjai számát; közeli dobását hamarosan egy triplával koronázta, majd újra ő volt eredményes, ezúttal középtávolról. A berényiek részéről ez idő alatt csupán Markovics tudta bevenni a hazai gyűrűt, így a mérkőzésen először tetemesebb előnnyel vezetett az egyik alakulat (64-55). A hajrára aztán újra elolvadt a fór: Soós triplája után egy perccel a lefújás előtt ismét csupán három egység volt a különbség. A hazaiak hőse, az ekkor már 22 pontot jegyző Djeraszimovics azonban jókor felelt egy 2+1 formájában. Az utolsó másodpercek már nem hoztak izgalmakat, Sztojan Ivkovics fiai megőrizték előnyüket, így veretlenségüket is. (74-67)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus