Légiósai vezérletével Pécsen szakította meg vereségsorozatát a DEAC

Sorozatban 11 vereséget követően győzött a DEAC, a PVSK  jó kezdés után fokozatosan visszaesett és nem tudta megállítani ellenfelét. 

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 24. forduló

PVSK-VEOLIA (10-12) – DEAC (7-16) 81-88 (31-26, 22-24, 15-20, 13-18)

PVSK: Durham 16/6, Brooks 11/6, Antóni 9/9, Budimir 23/9, Sarlija 5.
Csere: Simon 5/3, Bíró 6/6, Harazin 6.

DEAC: Martinic 23/9, Jones 20/6, Lilov 3/3, Bognár 16/3, Armwood 12.
Csere: Lauderdale 6, Velkey 5/3, Molnár 3/3, Kósa -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A mérkőzés előtt a Debrecen számára az lehetett a legnagyobb kérdés, hogy felül tud-e kerekedni az elmúlt mérkőzések sikertelenségein, s a rájátszásba igyekvő Pécs dolgát minél jobban megtudják nehezíteni.

Armwood kosarával vette kezdetét a találkozó, de előbb Durham, majd Brooks volt eredményes a triplavonal mögül. Veljko Budimir is feliratkozott a pontszerzők közé, 10-6-ra vezettek a hazaiak 5 perc játék után. Martinic majd Bognár Kristóf triplájával kapaszkodott a DEAC, de a vezetést átvenniük nem sikerült. Az első negyedben hibátlanul célzó Budimir, illetve Antóni Csanád triplájával 20-13-as előnyt épített ki a PVSK, ekkor kellett először időt kérnie a vendégek vezetőedzőjének. A negyed második részében hiába zajlott kiegyenlített küzdelem a pályán, egyik csapat sem helyezte előtérbe a védekezést, jól mutatja ezt a 31-26-os eredmény egy negyed játék után.

A második negyedet Bíró Olivér és Martinic triplapárbaja nyitotta. Hiába próbált Berényi Sándor együttese szigorítani védekezésén, Simon Kristóf trojkája, majd Sarlija közelije után látótávolságon kívülre került a DEAC. Továbbra is igen látványos, pontgazdag találkozót láthatott a pécsi közönség, mind közelről, mind a 6,75-ös vonalon túlról pontosan céloztak a csapatok. Félidőhöz közeledve aztán Lilov és Martinic vezetésével riadót fújt a DEAC, hiszen egy 13-4-es negyedvégi rohammal félidőre nyílttá tette a találkozót a vendégcsapat, így szünetre 53-50-es pécsi vezetéssel vonulhatott a két együttes.

Martinic kosara nyitotta a félidőt, sőt Bognár duplájával, majd Armwood közelije után Csirke Ferencnek kellett időt kérnie. Durham szerezte büntetőből az első pécsi pontot a félidőben, de Martinic újabb triplájával már 5-tel vezetett a DEAC. Sokkal agresszívabb felfogásban jöttek ki a vendégek a második félidőre, s próbálták őrizni minimális előnyüket. 61-64-es állás után Brooks süllyesztette el második tripláját, de az ihletett formában játszó Martinic-re nem volt ellenszerük. 64-68 után hosszabb kosárszünet következett, de ezután előbb Budimir, majd Durham talált be, így Berényi Sándornak időt kellett kérnie. A negyed vége rengeteg hibával tarkítva végül a Debrecennek sikerült jobban, Armwood büntetőivel 70-68-ra vezettek.

A záró játékrész kezdetén az első két percben csak Armwood volt eredményes. Antóni újabb hárompontosával kapaszkodott a Pécs, de Bognár 2+1-es akciója nyugtathatta meg a vendégeket. Hiába egyenlített ki a Pécs 75-75-nél innen már nem tudott tovább lépni a hazai gárda, a Jones – Martinic páros a kritikus szituációkban nyugodt tudott maradni, s többek között Velkey és Bognár pontjainak is köszönhetően végül hosszú idő után aratott győzelmet Berényi Sándor gárdája. 

fotó, slide: kosarsport.hu, DEAC Facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus