Legyőzte a DEAC-ot, bent maradt az A csoportban a Jászberény

Megvolt a DEAC esélye a hosszabbításra, de az utolsó dobás kimaradt, így a JKSE biztosította élvonalbeli tagságát a következő szezonra is.

Magyar férfi NBI/A, alsóházi középszakasz, 3. forduló 
JP Auto - JKSE - DEAC 84-81 (23-15, 25-25, 12-21, 24-20)

Jászberény: Nelson 16/6, Rakics 9/3, Wallace 8/3, Lucsics 20/3, Sejfic 17. 
cserék: Molnár 2, Cseh 4, Bazsó -, Kerpel-Fronius 8/6. 

DEAC: Martinics 5, Jones 1266, Velkey 8/6, Bognár 10/3, Armwood 28/3. 
cserék: Lilov 16/12, Lajsz -, Molnár -, Kósa -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Jászberény kezdte jobban a találkozót, Sejfic és Nelson kosaraival megléptek az első percekben a hazaiak, szépen járatták a labdát és megtalálták a jó helyzeteket - ezzel szemben a túloldalon Armwood próbálta húzni (Lauderdale-t nélkülöző) csapatát, az első kilenc debreceni pontból hetet ő szerzett és ez idő alatt öt lepattanót is behúzott. Egymaga azonban kevésnek bizonyult a JKSE gépezetével szemben, Nikola Lazics együttese úgy vezetett nyolc ponttal az első negyed végén, hogy elrontott három büntetőt és egyáltalán nem dobott még triplát. A vendégek próbálkoztak és Sejfic kiválása (10 perc játék után le kellett ülnie és nem tért már vissza a nagyszünetig) után úgy tűnt, hogy lehet is keresnivalójuk, de a jászberényi stafétát átvette Lucsics és az ő vezetésével tartotta a különbséget a hazai alakulat - sőt, az járt már tíz egység felett is, húsz perc után végül ismét nyolc pont volt közte. Hiába Armwood extrája (17 pont, 9 lepattanó, 25 VAL egy félidőt követően) és Velkey két triplája, ez csak arra volt elég a DEAC szempontjából, hogy látótávolságon belül tudjon maradni.

A fordulás után aztán felszívták magukat a debreceniek, Armwood 2+1-ével, Jones triplájával és Lilov kettesével 49-48-ig zárkózott fel a társaság, de itt megálljt tudott parancsolni a Jászberény, egy Sejfic-kosárral és egy Nelson-triplával sikerült stabilizálnia magát. Ez azonban csak átmenetinek bizonyult, Lilov triplájával előbb ismét feljött egy pontra a DEAC, majd szintén a bolgár szerzett labdát, amelyből Jones dobott duplát, így fél perccel a harmadik negyed vége előtt át tudta venni a vezetést a vendégcsapat - támadásban nagyon megállt a JKSE, a kimaradt büntetők és alig-alig létező hármasok itt már erősen meglátszottak az eredményességen. A záró etapot aztán újabb két Lilov-triplával kezdte a Debrecen és lépéselőnybe került, de ekkor megérkeztek a hazaiak hármasai is, Kerpel-Fronius talált be egymás után két támadásból is kintről, így 72-70-nél megint fordított a Berény. Ehhez még Rakics is hozzátett két támadásból hat pontot, így visszaállt az a helyzet, ami a harmadik negyed végi DEAC-roham előtt fennállt, párpontos előnyben voltak a hazaiak.

Az utolsó percnek 80-76-os Jászberény-vezetéssel mentek neki a felek, de a Debrecen itt sem adta fel, két elrontott tripla után Lilov egy duplával, majd egy hármassal is jelentkezett, így körömrágós lett a vége: Lucsics büntetői után 84-81 állt az eredményjelzőn és 12 másodperccel az órán támadhatott a DEAC. Velkey triplakísérlete azonban kimaradt, több esély pedig nem nyílt a vendégek előtt, így nagy csatában nyerte a derbit a Berény, ezzel pedig hivatalossá tette, hogy bent maradt az A csoportban - igaz, ez a DEAC esetében is már csak matematikailag kérdéses. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus