Legyőzte és elkerülte az Alba a Kaposvárt

Fokozatosan lépett el a Kyle Barone által húzott hazai csapat, a támadásban gyengélkedő Hendleinnel és a hamar kipontozódó Puljkóval nem tudott versenyben maradni a KKK. A negyedik negyedben ugyan Drahos és Fodor vezérletével megindította a nagy felzárkózást a Fekete-sereg, nem ingott meg az Alba, Moore mindenre tudott válaszolni, így két extra egyéni teljesítménnyel végül simán nyertek a hazaiak. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Felsőházi középszakasz, 10. forduló

Alba Fehérvár – Kaposvári KK 98-87 (21-15, 29-21, 24-19, 24-32)

Székesfehérvár, vezette: dr. Vígh P., Szabó G., Jakab L. (Balogh)

Alba: Szanati -, Hobbs 4, Supola 8/3, Tóth N. 9, Somogyi 10

Cserék: Barone 23, Moore 26/12, Juhos 6/3, Olah 6/6, Tóth P. 6, Blaskovits -

KKK: Hinnant 16/6, Fodor 14/6, Puljko 10, Hendlein 12, Davis 10

Cserék:  Benke 3/3, Horváth -, Jancsikin 1, Drahos 11/3, Kovács 10/6

Kipontozódott: Puljko

 

Moore kettesével indult a találkozó, de az első percekben nem igazán potyogtak a pontok, sokat rontott mindkét csapat. A Kaposvárnál Hendlein Roland képtelen volt betalálni, így 8-2-re ellépett az Alba a negyed közepére. Innentől váltottak a vendégek, Puljko és Davis kapták a labdákat, vezetésükkel egy 8-0-s etapot futottak és átvették a vezetést. Ekkor azonban beállt Kyle Barone és azonnal megváltoztatta a találkozó menetét, egymás után kettőt zsákolt, majd két közelit is értékesített, amire csak Puljko büntetői érkeztek válaszként, így ismét a hazaiaknál volt az előny. Kovács Soma értékesített egy hármast, amire Olah Anthony felelt hasonlóval, majd stílszerűen Barone zsákolása zárta le a negyedet, így 21-15-ös hazai vezetéssel szusszanhattak egyet a felek.

Különösen kintről dobott gyengén a Kaposvár, de Hendlein is csak szenvedett, ellenben Barone szárnyalt: egy Juhos-tripla után egy 2+1-es akciót és egy tempót is értékesített, így azonnal egy 8-0-s rohanással nyitotta a második negyedet az Alba. Itt már jelentős előnyből játszhattak a hazaiak, és bár Davis és Hinnant pontjaival próbált zárkózni a KKK, a Fehérvárnál Moore is beindult, gyorsan beszórt öt pontot és visszaállította a különbséget. Nem állt meg itt a bedobó, Hendlein közelijére egy triplával felelt, majd Benke hármasára két büntetővel, így tíz pontot jegyzett ebben a játékrészben – az addig hibátlanul dobó Barone-tól átvette a stafétát. Két ilyen formában lévő játékossal nem tudott mit kezdeni Fekete Ádám csapata, különösen úgy, hogy az ő húzóembereiknek nem ment a játék. A félidőt tetemes, 14 pontos előnnyel zárta a Fehérvár. (50-36)

A nagyszünet után sem változott a dolog, egy 5-0-s rohammal indított az Alba, a Kaposvár pedig nem tudott igazán eredményes lenni, így a negyed közepén Barone kosarával húszpontosra hízott a különbség. Erre Hinnant próbált meg válaszolni gyors öt ponttal, majd Hendlein is betalált, de Barone és Juhos nem engedte közelebb a vendégeket. Sőt, a 27. percben Puljko beütötte ötödik személyijét is, így kipontozódott. Fodor vette kézbe a dolgokat és két gyors kosárral próbálta felrázni övéit, de ez nem igazán sikerült, védekezésben nem volt partiban a somogyi gárda, ott szedte szét őket az Alba, ahol akarta. Somogyi kosarával zárult a negyed, 19 pontos fórral mehettek az utolsó levegővételre a fehérváriak.

A záró etap elején Fodor Márton nyilvánvalóvá tette, hogy nincs még vége, és azonnal berámolt öt pontot, miközben az Alba több dobást is elrontott, 12-re zárkóztak a vendégek. Moore azonban nem engedte ezt tovább, kétszer is eredményes volt és megkeményedett a hazaiak védekezése is, a KKK is sokat hibázott. Kovács Soma triplájával aztán még egyszer elindult a Kaposvár az utolsó négy percben, itt már Drahos Gábor volt a vezér, a veterán irányító a hátralévő időben tíz pontot termelt, de előbb Supola egy, majd Moore két hármassal tudott válaszolni, így érdemben nem csökkent a különbség. Hinnant a végén még eladta a labdát, így nem lett szoros eredmény, simán nyert a Fehérvár, így ők a hatodik helyen végeztek és a Kecskemétet legyőző Sopronnal játszanak, a Kaposvár pedig a negyedik helyen végzett, így pályaelőnyből mérkőzhet a Kecskemét ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus