Lelépte a Sopront az ASE

Már öt perc után látszott, hogy itt nem lesz pardon, a bajnoki éllovas lehengerlő játékkal vágott vissza a Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért az ezúttal (lágyékhúzódás miatt hiányzó) Boriszov nélkül kiálló Sopronnak - ezzel az utolsó előtti fordulóban ők lettek az elsők, akik Barovicsékat a saját pályájukon fektették két vállra. 

Magyar férdi bajnokság, NB1, A-csoport, alapszakasz, 21. forduló

Soproni KC - Atomerőmű SE 59-76 (10-26, 14-22, 15-14, 20-14 )

Sopron, MKB Aréna, 1600 néző

Vezette: V.: Győrffy P., Farkas G., Török R. (dr. Páli)

Soproni KC: Thomas 10/3, Thompson 6/3, Dénes 4, Tóth G. 7, Barovics 8

Cserék: Ruják 8/6, Takács 13/9, Trepák -, Molnár -, Rátvay 3/3, Török -

Atomerőmű SE: Vaughn 7/3, McGruder 23/12, Szabó 5/3, Körtélyesi 10/6, Jones 11

Cserék: Kovács 13/6, Baki -, Markovics 4, Tóth Á. 2, Kerpel-Fronius 1

A kupa elődöntőjében elszenvedett vereség után rendkívül motiváltan kezdett a Paks,  a parádézó McGruder vezérletével megállíthatatlannak bizonyultak az első percekben. Sabáli Balázs szűk három perc után időt kért, de a vérzést nem sikerült elállítani, a rendkívül agresszíven védekező és kintről büntető ASE 20-5-re lépett el hét perc alatt. A vendégek sokkal koncentráltabbak voltak, jobban lepattanóztak, volt olyan támadás, ahol három támadót szereztek meg. Az első negyedet megsemmisítő játékkal, fölényesen, 26-10-re nyerték meg az atomvárosiak.

A második játékrészt hasonlóan kezdte a Sopron, Thomas még a tiszta ziccert is elrontotta, 10% alatt (!) dobták a ketteseket, míg a Paks 60% felett tüzelt a triplavonal mögül. Amikor kicsit felébredtek a hazaiak és három támadást zsinórban ponttal fejeztek be, jött McGruder és előbb egy kettessel, majd egy triplával állította vissza a paksi előnyt. A negyed közepén Markovics büntetőivel húsz pontra nőtt a különbség, de Kovács Ákos remek játékának köszönhetően itt sem álltak meg. Mindkét csapat sokat hibázott a félidő hajrájában, a színvonal elég alacsony volt, viszont a számok alapján (is) kétszer olyan jó volt az ASE: 48-24-es vezetéssel mehettek szünetre.

A harmadik negyed első játékai nem azt mutatták, hogy bármi is változni fog: paksi oldalon McGruder egy szépen kijátszott figura végén zsákolt, a soproni támadás végén Molnár a gyűrűt sem találta el. McGruder egy szép védekezés után faulttal együtt is kosarat szerzett, ezzel átlépte a húsz pontot, az ASE előnye pedig a harmincat. A Sopron támadásaiból az egész találkozó alatt hiányzott a kreativitás, a kedv és a lendület, eleinte csak nem estek be a dobások, később már el sem vállalták őket, akkor sem, ha kecsegtető volt a lehetőség. A negyed  végén büntetőkből próbált zárkózni, majd Takács behintett egy triplát, de még így is húsz pont felett vezetett a Paks a záró etapra fordulva.

A tetemes hátrány ellenére a negyedik negyed elején zúgott az "SKC! SKC!", és Sabáli  Balázs fent is hagyta a kezdőket Rujákkal kiegészülve. Utóbbi be is pörkölt egy triplát, de a különbség nem csökkent. Filip Barovics a Magyar Kupa elődöntőjében 27 pontjával terrorizálta az Atomot, ezúttal öt perccel a vége előtt még a tízet sem érte el, de egyébként is csak Thomas tudott kétszámjegyű egységet felmutatni, miközben a Paksnál McGruder 21-ig jutott (4/4 tripla) úgy, hogy a teljes negyedik negyedet a padon töltötte - korábban megsérült a keze.  A vége 76-59, a Sopron elveszítette a hazai veretlenségét.

Sabáli Balázs: - Gratulálok a Paksnak, s egyben elnézést kérek szurkolóinktól, amiért kénytelenek rossz szájízzel távozni a csarnokból. Nem tudom, a dekoncentráltság-e a legjobb szóm de az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. Ehhez párosult a Paks extra dobóformája. Az egyetlen pozitívum, hogy a hajárban a két fiatallal a pályán sikerült húsz ponton belülre kerülni. Bár a Kecskemét győzelmével nekünk is szívességet tett, nem elégedhetünk meg ezzel, a Szeged ellen mindenképpen szeretnénk javítani.

Dzunics Braniszlav: - Az utóbbi hetekben a jó védekezés mellett sok eladott labda és rossz dobószázalék jellemezte a játékunkat. Most is jól védekeztünk, emellett ezúttal az első félidőben igen jó dobóformát mutatott csapatom s ennek köszönhetően sikerült nyerni, de ne felejtsük el, a Sopronból hiányzott egy kulcsember.

Fotó: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus