Lendületben a KTE: kikapott a Falco Kecskeméten

Wittmannék egyszer inogtak meg a harmadik negyedben, ezt leszámítva végig irányítottak, a Szombathely újabb idegenbeli vereséget szenvedett el. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92-81 (19-14, 25-20, 17-23, 31-24) 

Kecskemét: Pongó 9/6, Thompson 20/3, Djeraszimovics 12, Dramicsanyin 21/6, Karahodzsics 8. 
cseréj. Wittmann 13/9, Molnár 5, Horváth K. 4

Falco: Govens 12/6, Perl 15/6, Norfleet 18/9, Pustahvar 7/3, Zsigeranovics 9. 
cserék: Boriszov 10, Tóth N. 2, Váradi 8/6. 

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

A Kecskemét kezdte jobban a meccset, az első percekben nagyon megfogta a Falco játékát Forray Gábor legénysége, bő öt perc alatt mindössze három pontot, egyetlen Govens-triplát engedélyezett a szombathelyi alakulatnak - Pongóék megléptek 9-3-ra, de döntő fölénybe nem tudtak kerülni, hiába védekeztek remekül. Innentől igyekezett kapaszkodni a vendégcsapat, de nem tudott igazán belendülni, a KTE magasan uralta a lepattanózást és sokkal hatékonyabban is dobott, Perlék 40% alatt, Dramicsanyinék 60% felett céloztak. Ezen a nagyszünetig már nem is tudott változtatni a Falco, végig üldözte ellenfelét Szrecsko Szekulovics gárdája, két negyed után 18-9-re állt a lepattanózás a Kecskemét javára és bár Perl Zoltán beszórt tíz pontot, a nagyon kiegyensúlyozottan és gördülékenyen játszó hazaiak kereken tíz egységgel jártak előrébb.

A fordulás után aztán valamelyest sikerült javítania a Falcónak, Pustahvar és Zsigeranovics is betalált közelről, a festékben eltűnt a vendégek hátránya, védekezésben is sokkal határozottabbá váltak - ennek köszönhetően most ők tartották öt perc alatt három pontot ellenfelüket, ezúttal a Kecskemét torpant meg. Wittmannék annyira szétestek, hogy ebben az öt percben gyakorlatilag leadták mindazt, amit kiharcoltak maguknak az első félidőben, átvette az irányítást, egy 14-3-as rohammal pedig a vezetést is a Szombathely. A harmadik negyed végére egyenesedtek ki a hazaiak, Dramicsanyin és Wittmann kosaraival ismét megléptek négy ponttal, majd a záró etapot is jól kezdték - átlendültek a hullámvölgyön és ismét ők kerültek fölénybe. A hajrához közeledve egyre inkább kapkodni kezdtek Perlék, különösen védekezésben, ráadásul lepattanózásban is ismét elfogyott az erő, a végén pedig képtelenek voltak sebességet váltani - hiába volt meg a lendületük a harmadik negyedben, végül újabb idegenbeli vereséget szenvedtek. A 40%-kal triplázó Kecskemét 35-24-re nyerte a lepattanózást és 54,8%-kal dobott mezőnyből, Dramicsanyin és Thompson is extrát játszott, de igazából mindenki hozzátette a magáét, aki pályára lépett - a Falcónál viszont ezúttal nem akadt igazi vezér, hiába szórta meg magát a végén Norfleet. 

fotó: KTE Kosárlabda Klub

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus