Lóránt Péter tempójával az Alba Fehérvár a kupagyőztes

Fordulatos mérkőzést játszott egymással az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj KK együttese - előbbi Lóránt Péter 8.3 másodperccel a vége előtt dobott duplájával 59-58-ra diadalmaskodott, ezzel a székesfehérváriak a Zsíros Tibor Magyar Kupa idei kiírásának győztesei.

Magyar Kupa, Döntő

Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK 59-58 (14-18, 21-14, 13-14, 11-12)

Alba Fehérvár: Taylor 2, Edwards 12/6, Shepard 12, Lóránt 9/3, Keller 8.
Csere: Farr 6, Tóth 3/3, Burgess 7/3, Markovics -.

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevics 15/9, Vojvoda 5/3, Barnies -, Eilingsfeld 2, Andric 12.
Csere: Boriszov 12/6, Popovics 9/3, Wittmann 3/3.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Andric és Pavlicsevics vezetésével lelépte az Olaj az Albát az első negyed első felében, 13-2-s szakasszal kezdték a meccset elég komoly meglepetésre - a fehérváriak a gyenge védekezés mellett támadásban sem találták a bajnok ellenszerét. Keller, Lóránt és Shepard kezdték meg az Alba felzárkóztatását, ami sikerült is, ráadásul a negyed második felében a Szolnok csak 5 pontot szerzett, így 4 pontra olvadt előnyük (14-18). A második felvonásban Farr és Burgess révén pillanatok alatt átvette a vezetést a Fehérvár, elhúztak 5 ponttal, de Vojvoda révén visszavette előnyét a Szolnok a 17. percben (27-29). A negyed vége Pavlicsevics triplája ellenére is a bajnokság listavezetőjének sikerült jobban, 3 pontos előnyben zárták a félidőt (35-32).

A fordulás után három és fél percig megint csak szenvedett az Alba, egyetlen pontot sem tudtak szerezni, így Popovics és Pavlicsevics révén megint az Olajnál volt az előny (35-37). A fehér megyei alakulat azonnal reagált megint, de meglépni egyik gárda sem tudott a másiktól, sőt, Popovics szemfüles játéka és triplája révén megint vezetett a Szolnok a harmadik felvonás végén - igaz, Edwards triplájával így is az Alba várta előnnyel a záró 10 percet (46-48). Ennek elején Keller, Edwards és Shepard kosaraival 9 ponttal megugrott a Fehérvár a 32. percben, ez óriási előnynek számított egy ilyen szoros mérkőzésen (55-46). Az Alba nagyon megállt azonban ezt követően, és bár Kmézics Zorán fiai is sokat hibáztak, folyamatosan dolgozták le hátrányukat, Boriszov triplájával pedig mindössze 2 pont volt a távolság 3 perccel a vége előtt (57-55). Dzunics Braniszlav hiába kért időt kétszer is ebben a szakaszban, nem volt hatásos egyik sem, Boriszov második hármasa már szolnoki előnyt jelentett a 38. perc közepén (57-58).

Mindkét oldalon rengeteg volt a baki, Lóránt Péter azonban egy borzasztóan nehéz fade-away tempót értékesített 8.3 másodperccel a vége előtt, ezzel átvette a vezetést az Alba Fehérvár együttese. Az Olaj az utolsó támadásából nem tudott igazán helyzetet teremteni, így az Alba 59-58-ra megnyerte a mérkőzést és így a Magyar Kupa idei kiírását. A döntő legértékesebb játékosának a győztes dobást jegyző Lóránt Pétert választották.

Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport facebook-oldal, Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus