Magabiztos Alba-siker a Körmend ellen

A Wooddal felálló Alba Fehérvár végig vezetve, magabiztosan győzte le a Körmend együttesét a bajnokság harmadik fordulójában.

Férfi NBI A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló, 2014. október 22.
Alba Fehérvár (2-1) - Egis Körmend (0-3) 99-82 (30-16, 19-20, 23-15, 27-31)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcsarnok 1500 néző.
Vezette: Kapitány G., Török R., Jurák K., (Parádi P.)

Alba Fehérvár: Tóth P. 9, Wood 17/9, Kromah 19, Djapa 18/6, Csorvási 24.
Csere: Supola 7/3, Kovács Á. 1, Blaskovits 4,  
Vezetőedző: Marcel Tenter.

EGIS Körmend: Govens 19/6, Lemon 20/9,  Ferencz 4, Tóth N. -, Sharabidze 7.
Csere: Popadics 7/3, Sonyák 5/3, Kolarics 8, Török 12. 
Vezetőedző: Aaron Mitchell.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A frissen igazolt Brandon Wood játékengedélye megérkezett, a gólgyáros amerikai be is került a fehérvári kezdőcsapatba. Négy légiósa közül ezúttal Cleveland Melvint hagyta ki Marcel Tenter vezetőedző, aki sérülés miatt Simon Balázsra és Juhos Leventére sem számíthatott. A másik oldalon mindenki hadra fogható volt, de gondokból Körmenden sem volt hiány, a nagy múltú csapat két vereséggel kezdte a bajnokságot, ezért most mindenképpen javítani akartak Ferencz Csabáék. 

Az idei bajnokság során először került be az Alba kezdőcsapatába Csorvási Milán, igyekezett is meghálálni a center a bizalmat, gyors hat pontjának is köszönhetően 8-2-re megugrott a Fehérvár. A hazaiak könnyedén dobálták a kosarakat, hamar tíz pont fölé nőtt a különbség. A szellős körmendi védekezést a 4. percben unta meg Aaron Mitchell. Az időkérés sem használt azonban a vendégeknek, Brandon Wood kosaraival 16 egységre növelte előnyét az Alba. A vendégek azzal is nehezítették saját dolgukat, hogy hét büntetőből csak kettőt értékesítettek ebben az etapban, így 30-16-tal ért véget az első tíz perc.

A második negyed elején Kolarics és Popadics kosaraival zárkózott a Körmend, ezúttal Marcel Tenter érezte úgy, hogy bele kell nyúlni a mérkőzésbe. A fehérvári időkérést követően a vasiak is egészpályás letámadásra váltottak, de ezt könnyedén játszották át Tóth Péterék. Csorvási továbbra is nagyon élt a palánk alatt, így állandósult a 13-15 pontos hazai előny. Sonyák dudaszóra behulló kosara és Popadics triplája után először jöhettek volna tíz alá a látogatók, de Supola, majd Djapa hármasaira csak Govens felelt, így ismét látótávolságon kívülre került az Alba. Az utolsó percekre kapkodóvá vált a játék, eladott labdák és kihagyott ziccerek borzolták a szurkolók idegeit. Ezt a tíz percet végül egy ponttal a Körmend nyerte, de félidőben Woodék vezettek 49-36-ra.

A második félidő elején Walter Lemon is megszerezte első kosarait a mérkőzésen - tíz pontig jutott az amerikai hátvéd ebben a negyedben -, de az Alba tovább növelte a tempót és erre már nem volt válasza a vasiaknak. Djapa és Kromah is nagyot javult az első két negyedhez képest, éppen utóbbi bődületes zsákolásával hízott először húsz pontra a fehérvári előny. Aaron Mitchell újabb időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, ez részben sikerült is, 70-51-nél leragadtak a csapatok. A Körmend azonban nem volt elég koncentrált, hogy érdemben felzárkózzon, többször is rossz megoldásokat választottak a játékosok. A negyed utolsó kosara Tóth Péteré volt, 72-51-ről kezdődhetett az utolsó etap. 

A záró negyed első perceiben nem csökkent a fehérvári előny, pedig rengeteg közelit elhibáztak ekkor Supoláék. Ezen az estén azonban az ősi körmendi csodafegyver is csődöt mondott, mindössze hétszer találtak be a hárompontos vonalon kívülről a piros-feketék, és szinte csak akkor, amikor a mérkőzés már eldőlt. A csapdázásnak köszönhetően egy nagy rohammal még 14 egységre felzárkóztak ugyan a vasiak, de jöttek újra a hazai gyorsindítások, könnyű kosarak, innen pedig már nem volt visszaút. Az Alba Fehérvár magabiztos győzelmet aratott és visszavágott a tavalyi csarnokavatón elszenvedett vereségért.

Foto, Slide - feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus