Magabiztos Falco győzelem a ZTE ellen!

Hiába küzdött hősiesen a Lekli József fémjelezte ZTE, a csapatként egységesebb Falco végig vezetve szerezte meg sorozatban 4. győzelmét!

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Alapszakasz 17. forduló

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11-4) - Zalakerámia ZTE KK (2-14): 92 - 80
(25-19, 25-17, 22-25, 20-19)

Szombathely, Aréna Savaria

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 18, Perl 11, Will 5/3, Dukics 11/3, Krsztanovics 14/6.
Csere: Váradi 9/3, Bus 2, Hall 10, Covington 12/12, Bognár. Vezetőedző: Kálmán László.

Zalakerámia ZTE KK: Fekete 19/3, Mohácsi 9/3, Darling 2, Cohadarevics 22, Lekli 28.
Csere: Kertész, Ilics, Velkey. Vezetőedző: Milos Sporar. 

Kipontozódott:-

Játékvezetők: Cziffra Cs., Frányó P., Kulcsár T. (Gincsai dr.)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

A Bam Doyne-t helyettesítő Nicholas Covington játékengedélye megérkezett, így a szombathelyiek „teljes” kerettel vághattak neki a találkozónak, míg túloldalon Milos Sporar vezetőedző nem számíthatott Kyle Swanstonra és elsőszámű irányítójára, Rade Dzambicsra sem valamint Cole Darling is sérülten tudta csak vállalni a játékot.

1. negyed
Villámrajtot vett Kálmán László legénysége – alig telt el egy perc a szomszédvári rangadóból Perl Zoltán kosara után periméterről villantak a hazai magasemberek (Zoran Krsztanovics, Nebojsa Dukics), amelyre csak Lekli József tudott érdemben reagálni (8-2). Az irányítók különharcából (Goran Martinics-Fekete István) a montenegrói került ki győztesen: vezetésével már tíz ponttal is meglépett a sárga-fekete együttes (14-4). De megrázta magát a Fekete István-Darko Cohadarevics-Lekli József fémjelezte Zalaegerszeg , amely egy kosárra megközelítette riválisát (17-15). Az első etap utolsó támadásai azonban ismét a vasiak szája íze szerint alakult: Váradi Benedek és Zoran Krsztanovics hárompontosaival némi fórral várhatta a folytatást a vendéglátó gárda (25-19).

2. negyed
A második negyedet az elsőhöz hasonlóan nagy iramban, a tempóból semmit sem visszavéve kezdte a hazai fél: a Váradi Benedek-Derek Hall páros egységeivel újra kétszámjegyű fórnak örülhetett az Aréna Savaria közönsége (35-22), de a festékben ellenállhatatlanul pattogtató Lekli József-Darko Cohadarevics duó vállára véve csapatát újra tizen belülre hozta övéit (35-27). Nem sokáig: Nebojsa Dukics szintén a palánk alatt mutatott szép megmozdulásokat (43-29). Jó százalékban tüzelt a 6,75-ös vonalon túlról a Falco, így szinte csak a támadólepattanókból, második esélyból sok pontot termelő Lekli József tartotta a lelket csapattársaiban – ám a félidő végére sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a tabella utolsó helyezettje (50-36).

3. negyed
Mohácsi Máté duplája nyitotta a második húsz percet, ám ezután Goran Martinics percei következtek: a hazai irányító nem tudott hibázni, egyre inkább kiütközött a két gárda közti – főként rotációbeli - különbség (59-42). Felváltva estek a kosarak, de a Zalaegerszegnek nem sikerült a bűvös tíz ponton belülre érkeznie – bár nem Lekli Józsefen múlott (63-48). A látványra szemrevalóbb játékkal előrukkoló hazaiak között szépen oszlottak meg a pontok, míg a vendégeknél ebben a negyedben hatékonyságán sokat javító Darko Cohadarevics és a magyar center gondoskodtak a pontgyártásról (70-54). Az utolsó másfél percben Fekete István nőtt fel hozzájuk – a hátvéd remeklése némi reményt csempészett a kék-fehérek játékába (72-61).

4. negyed
A Perl Zoltán-Goran Martinics kettős azonban rögtön igyekezett hűteni a vendég kedélyeket (76-61), de látszódott hogy Milos Sporar tanítványai egy pillanatra sem hátráltak meg. A zalaiak centerpárosa némiképp lopta a távolságot (81-71), de a hazaiaknál mindig akadt valaki, aki betalált mihelyt közelebb férkőztek volna Mohácsiék. Az utolsó percek két egyéni produkcióról szóltak: az extázisban pattogtató Lekli József pontjaira a Falco új szerzeménye, Nick Covington egymás utáni három triplája adta meg a kegyelemdöfést (92-80).

A szombathelyiek megérdemelten húzták be sorozatbeli negyedik győzelmüket: végig kezükben tartották a szomszédvári rangadót, amelyen csapatként egészségesebb formát mutattak – öt játékos is kétszámjegyű performansszal szolgált. Emellett periméterről is jóval hatékonyabban tüzeltek (43%) – hiába Lekli József (28 pont, 7 lepattanó, 5 kiharcolt fault) és a dupla-duplát összeszorgoskodó Fekete István (19 pont, 10 gólpassz, 5 lepattanó) extra teljesítménye; ma kevésnek bizonyult Will Tamásék ellen. 


Fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus