Magabiztos hazai sikerrel javított az Alba

A címvédő Alba Fehérvár négy középszakasz-meccséből hármat elbukott, így nagyon nem volt más választása Carlos Frade fiainak, mint elkezdeni nyerni. Ebben a tabellán második Kecskemét igyekezett megakadályozni a fehárváriakat, amely három hazai meccset követően lépett fel idegenben. 

Férfi kosárlabda NBI/A, középszakasz, felsőház, 6. forduló:
 
Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 86-70
(27-21, 22-13, 17-20, 20-16)

Székesfehérvár, Vodafone Sportaréna, vezette: Györffy P. A., Farkas G., Gorka Sz., (Várhalmi)

Alba: Szanati 1, Humphrey 18/6, Tóth N. 5, Juhos 9/6, Somogyi 14.
Csere: Olah -, Tóth P. 7, Barone 22, Hobbs 10/3, Timkó -, Supola -, Blaskovits -.

Kecskemét: Wittmann 10/6, Mészáros 8/3, Jovanovics 17/12, Djeraszimovics 8/3, Karahodzsics 11.
Csere: Pongó Ma. 6, Pongó Má. 1, Stefanovic 2, Kuntic -, Bencze 4, Hegedűs 3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető. 

Hurmphey ziccerével kezdődött a találkozó, Jovanovic egy triplával válaszolt a túloldalon. Somogyi Gergely brusztolt a palánk alatt, majd egy zsákolással kezdte meg a ponttermelést a center (4-3). Három perces gólcsend következett, melyet Djeraszimovics büntetője szakított meg. Ismét Somogyi dolgozott szépen, ezek után Mészáros Máté pillanatai következtek: két támadás alatt két büntetőt, majd egy hármast is szórt az ifjú tehetség (7-9).

Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Wittmann és Jovanovics vezérletével négy ponttal meg tudtak lépni a lilák (15-19). Ekkor beragadtak a kecskemétiek, zsinórban öt támadást rontottak el, ezt az Alba kíméletlenül megbosszulta, és a negyed végére ledolgozta a négy pontos hátrányát, ráadásul még néggyel rátett, így 25-20-as hazai vezetéssel ért véget az első negyed.  

Tovább folytatódott a vendégek mélyrepülése, nem találták az Alba remek védekezésének ellenszerét. A kecskeméti játékosok közül egyedül talán a bokasérülésből felépülő Nikola Jovanovics volt dicsérhető, olykor szép megoldásokat láthatott tőle a közönség. Humprey sikeres távolija a tíz pontos különbséget is beállította (33-23), Sztojan Ivkovics kénytelen volt időt kérni. Talán szorosabb lehetett volna a meccs, ha a KTE nem büntetőzik pocsékul. Nagyon szervezett játékot játszott a Fehérvár, eloszlottak a pontok, ám mégis kiemelkedett a mezőnyből Hobbs (10 pont) és Barone (12 pont). Rég volt példa arra, hogy a Kecskemétnek ennyire ne menne, 49-34-es fehérvári vezetés tudatában mehettek pihenőre a felek.

A második félidőre, mintha megrázta volna magát a hírösvárosi alakulat, Wittmann és Jovanovics triplái kezdték az etapot (49-40). Most az Alba ragadt be, a Kecskemétnek pedig minden sikerült és igazi csapatjátékot mutatva 53-50-re jöttek fel. Fradénak időt kellett kérnie, és ezzel sokat segített csapatán. Egy 10-0-ás rohanással újra meglépetek, Karahodzsics még büntetőkkel javított a statisztikáján, de így is tizenkettővel ment a játékrész végére az Alba (66-54).

Már a negyed elején igyekezett végleg eldönteni a meccset a Fehérvár, sikerrel jártak. A KTE-nél üres dobások maradtak ki, az Alba az összes ilyet értékesítette. Extra estét fogott ki Barone, aki 22 pontjával a mezőny legjobb játékosa lett. Minden összejött a találkozón a hazaiaknak, a Kecskemétnek szinte semmi. Azt a célkitűzést, hogy 70 pont alatt tartsák az adott ellenfelüket, most közel sem sikerült megvalósítani, megérdemelten nyert 86-70 arányban a hazai alakulat.

Fotó: szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus