Magabiztosan nyerte saját tornáját az Alba

A Kassa ellen látványos játékkal, közel száz pontot dobva arattak győzelmet Spurlockék és otthon tartották a trófeájukat. 

 

TLI-Alba Fehérvár - Kosice 90-82

Egészen elképesztő dobópárbajjal indult a találkozó, az első öt perc alatt tíz hárompontost (!) süllyesztettek el a felek - szinte minden támadás egy nagy kosárral zárult. Fej-fej mellett haladtak a felek, a fehérváriaknál főleg Myles villogott, de folyamatosan szaggatták a csapatok a hálót, embertelen százalékkal értékesítették a dobásokat. Félidőben végül három ponttal jártak előrébb a hazaiak úgy, hogy ők tíz, a vendégek kilenc triplát küldtek a gyűrűbe, 65%-kal tüzeltek kintről a csapatok - a brutális támadójáték mellett persze a "szellős" védekezés is kiemelhető ezzel kapcsolatban.

Ugyan a harmadik negyed elején fordított a Kassa, de az ellenállhatatlan Mylesra nem volt ellenszerük, az ő vezérletével pedig a játékrész közepén tíz egységgel járt előrébb a Fehérvár. A negyed második felében zónára váltottak a szlovákok és ezzel sikerült is lassítaniuk Lórántékat, de nyolc pont így is maradt az utolsó tíz percre. Itt a tegnapihoz képest sokkal hatékonyabban dolgozó Spurlock is berámolt néhány nagy kosarat és bőven tíz pont feletti előnyből játszhatott a házigazda - védekezésben javultak a fehérváriak, a palánk alatt sokat dolgozott Csorvási, nem adtak esélyt a Kassának Simonék. Ugyan az utolsó percekben kicsit faragott a különbségen a vendég gárda, ennek nagy jelentősége már nem volt: az Alba otthon tartotta trófeáját. 

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus