Magabiztosan verte a Jászberényt az ASE

Bár ideig-óráig tudta tartani magát kinti dobásaival a JKSE, később kijött az erőfölény és a Paks 15 ponttal bizonyult jobbnak.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 11. fordulóból előrehozott mérkőzés

Atomerőmű SE – Jászberényi KSE 82-67 (28-18, 10-19, 26-19, 18-11)

Atomerőmű: Dugat 10, Roberson 20/9, Medve -, Szabó Zs. 10/6, Tóth Á. 4

csere: Markovics -, Jones 12, Eilingsfeld 13/3, Körtélyesi 3/3, Kovács Á. 8, Baki -

Jászberény: Ware 6/6, Horváth Á. 9/3, Cseh 9/3, Dramicsanyin 18/15, Kerpel-Fronius 5

csere: Soós 10/3, Csabay 3/3, Szögi 7, Nárai -, Mladenovics -

Teljes statisztikát itt találtok! 

Rögtön az elején bekezdett a Paks, Tóth Ádám kosara után Roberson beemelt egy triplát, eközben a vendégek képtelenek voltak eljutni a festékig, a hármasaik pedig nem ültek. A hazaiak viszont a gyűrű közeléből szerezték a pontokat és négy perc után már 9-2 állt az eredményjelzőn. Egy időkérés után aztán megvillant Horváth Ákos, egy dupla után bepörkölt egy hármast is – itt kicsit átszakadt a gát, Szabó is betalált kintről, erre Csabay válaszolt szintén a vonal mögül, 16-10-ről indult a negyed utolsó három perce. Soós is gyorsan beszórt öt pontot, de egalizálni nem sikerült, mert Eilingsfeld hármasa is behullott. Sőt, az utolsó percben még rátett egy lapáttal az ASE, Roberson triplája is pontos volt, Eilingsfeld közelebbről is betalált, így egy nagy rohammal tíz pontosra hizlalták előnyüket a negyed végére (28-18).

A második negyed őrült játékkal és rengeteg hibával indult, gyenge támadójátékkal, eladott labdákkal, rossz dobásokkal jelentkeztek a csapatok. A Jászberény nem csinált mást, mint triplákat dobált – az addigi húsz rádobásukból tizenöt a vonal mögül érkezett – és ez most nem volt kifizetődő. Három perc alatt egyetlen Jones-kettes született, amikor Dzunics Braniszlav időt kért. Ez sem segített, az első negyedben látott pontpárbajnak nyoma veszett, újabb eladott labdák és rontott közeli dobások, faultok után Dramicsanyin törte meg a jeget egy triplával, erre mindkét fél egy-egy szép támadással reagált. A negyed hajrájában Dramicsanyin újabb hármasa után visszakúszott tíz alá a különbség. Sőt, az utolsó percre fordulva Ware révén egésze 36-34-ig zárkózott a JKSE, majd Dugat kettesére Dramicsanyin bedobta a negyedik tripláját is (félidőre!), ezzel vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után azonnal fordított is a Jászberény, Roberson eladott labdája után Cseh volt eredményes, majd Dramicsanyin az ötödik hármasát is beemelte, néggyel megléptek a vendégek. Felfrissültek a felek, újra lendületesebben kosarazott mindkét csapat és jöttek is a pontok futószalagon – három perc alatt már 11-12 volt ez a játékrész. Itt aztán megint behúzták a csapatok a kéziféket és egyre több lett a hiba, három perccel a negyed vége előtt Roberson harmadik triplájával visszavette a vezetést a Paks. A hajrában még Szabó Zsolt is aktivizálta magát a gyűrű közelében, elérte a tíz pontot, a hazaiak pedig megléptek az ismét brutális mennyiségű hármast vállaló jászberényiek elől – 64-56-ról indult az utolsó negyed.

Itt Kovács Ákos két tempójával gyorsan kétszámjegyűvé tette a különbséget az ASE, ezt pedig tartani is tudta – innen már nem adták ki a kezükből a győzelmet. Roberson remek játéka mellett Jones és Eilingsfeld is dupla-duplázott, az ipari mennyiségű hármassal próbálkozó JKSE nem tudott váltani és Dramicsanyint leszámítva nem igazán akadt kiemelkedő egyéni teljesítmény sem náluk. Négy perccel a vége előtt Dugat középtávolija után tizenötre nőtt a hazai előny, a folytatásban nem történt már változás, újabb győzelmet aratott az Atomerőmű.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus