Magabiztosan verte az Alba a Nyíregyházát

Bár 18-2-vel kezdett az NYKK, az első negyed közepétől kezdve egy rövid időszakot leszámítva magasabb szinten kosárlabdáztak a fehérváriak, így végül megérdemelten nyerték meg a II. Nyíregyháza Nagydíjat Tóth Péterék.

II. Nyíregyháza Nagydíj

Marso Nyíregyházi KK – Alba Fehérvár 72-91 (22-19, 12-27, 20-24, 18-21)

NYKK: Szavics 11/3, Prophet 17/3, Nagy K. 15/9, Vukolics 8/3, Hujdurovic 14
csere: Kósa, Garamvölgyi, Molnár, Helmeczi 1, Czura 2, Lajsz 4

Alba: Tóth 16/3, Kromah 20, Kovács 10/6, Levin 18/6, Djapa 4
csere: Supola 3/3, Csorvási 10, Brbaklics, Blaskovits 8/3, Molnár, Kusonics

Egészen parádésan kezdtek a hazaiak, Hujdurovic kosarai után Nagy is beköszönt kintről, azonnal egy 9-0-s rohanást produkáltak, mire az Alba hozzá tudott szólni a meccshez. Ez is csak egyetlen hang volt, hiszen a támadásban rendkívül koncentrált NYKK 18-2-re lépett meg a negyed derekára. Ekkor Tóth hármasával felébredtek a fehérváriak és a játékrész végére tízig jutó Tóth vezérletével 22-19-ig zárkóztak. A második negyedben ismét Tóth villant, hármasával átvette a vezetést az Alba, majd Melvin is beindult, így stabilan 3-5 ponttal jártak előrébb a vendégek. A játékrész második felében még tovább nyílt az olló, Kromah vezérletével meglett a közte tíz, Tóth üres ziccere után pedig 46-34-gyel ért véget a félidő.

A fordulás után megint bekezdtek a hazaiak, két perc alatt felzárkóztak öt egységnyire, de gyors kosarakkal tudott válaszolni az Alba és bő egy perc alatt beszórt nyolc pontjukkal ismét magabiztos előnyt építettek ki. Kromah tarthatatlannak bizonyult, kosaraival már a húsz felé közelített a különbség, a tegnap parádézó Szavicsot teljesen kikapcsolták a fehérváriak, végül 16 pontos fórral fordultak a formalitássá váló záró szakaszra. Itt már nem történt fordulat, magabiztosan érvényesítette erőfölényét az Alba, nem engedte közelebb a hazaiakat, három perccel a vége előtt meglett a közte húsz és bár Djapa kipontozódott, a gyenge kezdés ellenére végül könnyed győzelmet arattak a Simon Balázst nélkülöző vendégek.

kép: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus