Majdnem harminccal verte a KTE a Kaposvárt

Egy pillanatig sem volt esélye a somogyiaknak a remeklő Djeraszimovics vezette Kecskemét ellen, kiütés lett a vége.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 4. forduló

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 93-67 (31-18, 17-12, 24-18, 21-19)
v.: Papp P., Makovsky Sz., Tõzsér D., (Fekete)

Kecskemét: Kinney 12, Kovács P. 3, Djeraszimovics 23/15, Ivosev 8, Barovics 15

cserék: Rakics 9/3, Karahodzsics 9, Hegedűs 9/9, Pongó M. -, Keller I. -, Pongó Ma. 5/3

Kaposvár: Gibson 8/6, Raivio 12, Jancsikin 13/6, Hendlein 12, Horváth M. -

cserék: Fodor M. 13/9, Grebenár 7, Benke -, Kovács S. 2, Papp P. –

Teljes statisztikát itt találtok! 

Djeraszimovics triplájával és Kinney büntetőivel kezdődött a találkozó. A vendégek nagyon beragadtak az elején, 7-0-nál Hendlein büntetőivel kezdte meg a pontgyártást a Kaposvár. Igen ám, de ez nem törte meg a KTE-t, annál inkább pörgősebben játszottak, igazi csapatmunka volt, amit az első negyedben mutattak. Djerszimovics extrát nyújtott, tizenkét egységet termelt. 31-18-cal ért véget az első játékrészt.

Gibson szerezte a második etap első pontjait, majd Fodor pörkölt be egy trojkát. Más Kaposvárt láthattunk, sokkal koncentráltabbak voltak, mint a meccs elején. Sikerült is felzárkózniuk 34-28-ig, itt azonban megint jött a kecskeméti henger, és Kinney vezérletével sikerült meglépnie az alföldi gárdának. A félidőt Rakics tempója zárta, 48-30-ra vezetett a Kecskemét a nagyszünetben.

Gibson-hármassal kezdődött a második félidő, de Djeraszimovics is ugyanígy cselekedett a másik oldalon.  Ivosev nagyszerűen játszott a találkozó ezen szakaszában, kiosztott egy óriási blokkot, labdákat szerzett, pontokat dobott. Bár a KKK más arculatát mutatta, ettől függetlenül a Kecskemét tovább folytatta jó formáját, egyszerűen nem tudtak zárkózni a vendégek. A negyed végén 72-48-ra vezetett a hazai csapat.

Az utolsó játékrész már az örömjátékról szólt, Keller Iván bemutatkozott az élvonalban. Jancsikin és Raivio jól játszott a vendégeknél, de talán Hendlein pontjai hiányoztak a legjobban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus