Már az első negyedben eldöntötte az ASE

Már az első 10 perc során 20 pontos előnyt szerzett a paksi együttes, amelyet a továbbiakban tovább tudott növelni, így 2-1-re vezetnek.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Atomerőmű SE (3.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (6.) 98-65
(33-13, 24-14, 23-13, 18-25)

Atomerőmű SE: Dugat 11/3, Medve 9/6, Evans 13, Szabó 11, Tóth 6.
Csere: Eilingsfeld 6, Körtélyesi 4, Kovács 4, Jones 20, Baki -, Markovics 12, Antóni 2.

Falco: Váradi 11/9, Doyne 13, Perl 21/3, Dukics 6, Krsztanovics -.
Csere: Majsztorovics 1, Hall 10, Bognár -, Will 3/3, Hódi -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A hazaiaknál Jarrod Jones játékra jelentkezett sérülése után, Kálmán László Martinicsra nem számíthatott.

Evans közelije indította a találkozót, majd Szabó volt eredményes. Parádés kezdést tudhatott magáénak az ASE, már a mérkőzés elején átléptek Kálmán László együttesén. Négy és fél perc elteltével 13-0-ra vezettek az atomvárosiak, eztán jöttek az első vendégpontok, Doyne-t faultolták tripladobás közben, az amerikai pedig nem hibázott a vonalról (13-3). Ez nem törte meg a hazaiakat, továbbra is nagyszerűen játszottak, nagyon egyoldalú volt a találkozó. A negyed végére a Falco összekapart tizenhárom pontot, de ez kevésnek bizonyult a harminchárommal szemben, tíz perc után tehát hússzal vezettek Körtélyesiék.

Kovács ziccerét Hall büntetői követték a második negyed elején, majd Körtélyesi és Tóth is betalált (39-15). Továbbra sem találta a meccs ritmusát a Szombathely, a hazaiak előnye pedig kezdte a kiütés határát súrolni. Jones zsákolásával 51-22-re vezettek, Váradi triplája csak sovány vigasz volt a sárga-feketék számára. A félidő végére még tovább növelték az előnyüket a paksiak, Szabó Zsolt 2+1-es akciója zárta a második etapot, 57-27-et mutatott az eredményjelző.

Markovic pillanatai következtek a meccs második felének elején, a szerb-magyar kettős állampolgárságú kiscsatár egy huzamban nyolc pontot szórt, közben Perl hívta fel magára a figyelmet egy 2+1-es akcióval (65-30). A Falco továbbra is csak kereste önmagát, de nem találta. Dugat középtávolija után negyven volt közte, Jones zsákolása után pedig szólt a duda, vége lett a negyednek. 80-40-es állásnál már komolytalannak tűnt a találkozó, a vége 98-65 lett, a szombathelyieknek mindenképpen változtatniuk kell hazai pályán.

A párharc állása 2-1 az ASE javára.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus