Maradt nyeretlen a Falco és veretlen a Paks!

A szombathelyi szurkolók által alaposan kikezdett Boban Tomic nélkül indult harcba a nyeretlen Falco a veretlen Paks ellen, s bár sokáig jól tartotta magát a szombathelyi alakulat, végül nem tört meg a sárga-feketék nyeretlensége és a Kovács Ákos irányította ASE veretlensége sem.
 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Falco Trend Optika KC Szombathely - Atomerőmű SE 68 - 75 (18-11, 16-21, 21-20, 13-23)

Szombathely, Arena Savaria

V.:  Földházi T., Szabó G., Makovsky Sz., (Valovics dr.)

Szombathely: Perl 13/6, Will 17/9, Timberlake 12, Zagorac 10, Szabó M. 2.

Csere: Simon L. 4, Bazsó 8, Harazin 2, Bognár K. -. Vezetőedző: Bencze Tamás

Paks: Kovács Ák. 15/3, Medve 6,  Körtélyesi 13/3, Szabó Zs. 9/3, Tóth Á. 7.

Csere: Vaughn 9/3, J. Jones 11, Baki G. -, Summers -, Eilingsfeld 5. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kipontozódott: -

A mérkőzés teljes statisztikája megtekinthető erre a linkre kattintva!

Szabó Zsolt hárompontosával kezdődött a találkozó, akinek Körtélyesi adta a gólpasszt, miután védőlepattanót szerzett a vendég paksi együttes. Ez a meccs sem kezdődött kis iramban, ami a Falco idei játékára is jellemző volt. Gyors adok-kapok után már 7-7 volt az állás, amiből a csapatkapitány, Will Tamás vette ki leginkább a részét a maga öt pontjával. Lassan csordogált a játék, valamelyest az ASE volt előnyben, Bencze Tamás pedig is sokat rotálta csapat, így némileg érthető volt a töredezett játék. Majd ismét Will keze sült el egészen kintről, ezzel egy pontos vezetéshez juttatta csapatát a kapitány. A hazaiak meg is húzták az első negyed végét, Bazsó négy, a csereként beállt Harazin pedig két egységgel segítette hét pontos előnyhöz a Falcot, ezzel ki is alakult az első tíz perc eredménye: (18-11).

Alig, hogy a második etaphoz érkeztünk Eilingsfeld próbált lendíteni a paksi szekéren egy gyors kétpontossal. Will harmadik hárompontosa, majd Simon első duplája bizonyosságot tett arról, hogy a Falco igen is komolyan veszi a mérkőzést. Túl a negyed derekán elkezdett feljebb zárkózni a vendég gárda, ahol Körtélyesi kapta össze kicsit magát és zsákolásával három pontra zárkóztak a piros mezesek. Az egész második tíz perc szinte végig Falco vezetésben zajlott, de az utolsó egy percre "vissza jött" a Paks és Jones két büntetőjével ismét egál állást mutatott az eredményjelző. Ez után Timberlake állt a vonalra, nem is hibázott így az addig 6-7 pontos előnyből azért még is megtartott kettőt a Bencze csapat a nagy "büntetőzgetés" közepette (34-32).

A már többször említett Körtélyesi két pontjával indult a harmadik negyed, amire a szintén extra napot kifogó Will Tamás válaszolt egy duplával. Nem érvényesült tehát továbbra sem a vendég Paks akarata sem pontokban, se a játék képét tekintve. Az egál körüli játék többé kevésbé megvolt, de a határozott vezetés nagyon nem. Ezzel a néhány pontos vendég vezetéssel zajlott szinte az egész harmadik tíz perc. Ez nem jött jól a Falconak, de abszolút nyílt volt a találkozó. És Perl és Zagorac tett is arról, hogy ne nyugodjanak meg Tóth Ádámék. Előbbi egy triplával, utóbbi két büntetővel tette véglegessé az eredményt és ezzel a három pontos előnyt (55-52).

Hiába volt bármelyik félnek minimális előnye, a végeredmény megjósolhatatlan volt. A sok személyi hiba, gyakori cserék, kihagyott helyzetek mindkét oldalon jellemzőek voltak. Alaposan felszívta magát a szombathelyi csapat és nagyon jól kényszerítették faultokra az ellenfelet még sem tudtak nagy előnyre szert tenni. Az utolsó öt percben viszont érvényesülni látszott a a paksiak tartása és összeszokottsága, hiszen nyolc pontos előnyben voltak. A Falco némileg leblokkolt bár Timberlake egymás után szerzett négy pontja még adott némi reményt a hazaiaknak. Sőt! Nem csak hogy reményt adott, hanem még Perl kedvét is meghozta, akir a 6,75-ös vonal mögül majd a festékből köszönt be, pechjükre Vaughn és Szabó Zsolt is ugyanezt tette. Tóth Ádám volt az, aki lezárta a találkozót méghozzá két büntetővel, így nem szakadt meg a Falco rossz sorozata, negyedik vereségét könyvelhette el a sárga mezes vasi együttes (68-75).

Bencze Tamás, a Szombathely vezetőedzője: – A negyedik negyedben sorra adtuk el a labdákat, így nem lehet meccset nyerni. Az ellenfél mellett mégis dicsérhetem a saját csapatomat. (forrás: nso.hu)

Dzunics Braniszlav, a Paks vezetőedzője: – A küzdelem dominált mindkét oldalon, nem kosárlabdáztunk jól. A negyedik negyedben a szerzett labdák segítettek győzelemhez minket. (forrás: nso.hu)

Fotó: Fekete Zsuzsanna

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus