Megdolgozott első győzelméért a JKSE

Változatos mérkőzésen múlta felül a ZTE csapatát a hazai pályán játszó Jászberényi KSE, mely Ware és Dramicsanin ponterős játékának köszönhetően megszerezte első győzelmét a szezonban.

Jászberényi KSE (1-2) - Zalakerámia-ZTE KK (1-2) 99-91 (23-30, 25-21, 22-12, 29-28)

Jászberény, 700 néző  Vezette: Földházi T., Sallai I., Menyhárt F., (Valovics dr.)

Jászberény: Ware 34/12, Horváth 6, Soós 14/6, Cseh 4, Dramicsanyin 31/6.

Csere: Csabay 8/6, Kerpel-Fronius -, Szögi 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

ZTE: Graham 18, Mohácsi 12/6, Kusnyer -, Healy 15/6, Lekli 18.

Csere: Czinger 2, Kertész 2, Gáspár 12/6, Darling 12/3. Vezetőedző: Raul Jiménez

Kipontozódott: Healy a 39. percben.

Pontszerzők hamarosan!

A mérkőzésen elején sokáig haladtak egymás szoros közelségében a csapatok. 11-11-es állás után kezdett elhúzni a vendég együttes. A hazaik Dramicsanin hatékonyságára támaszkodhattak, viszont a zalaiak részéről a kezdő, cserejátékosok egyaránt plusszal tudtak szolgálni. A negyed utolsó percén belül Gáspár vágott be futtából egy hárompontost, melynek köszönhetően a ZTE tízet számolhatott ellenfelére. (19-29)

Dramicsanin és Ware triplái után egy pontra érkezett meg a hazai csapat, de az eredményjelző hosszú időre beragadt 29-30-as állásnál, mivel mindkét csapat sokat hibával játszott támadásban. Ware törte meg a kosárcsendet, de a ZTE kapta el ismét a ritmus, a kék-fehérek egy 6-0-s rohammal késztették időkérésre Bencze Tamást. (31-36) A rövid pauza után Darling vezetésével folytatta megkezdett rohanását a vendég gárda, Dramicsanin kosarai és Csabay kosár jó, plusz egy büntetős játéka hozta közelebb a JKSE-t a félidőhöz közeledve. Ismét ellépni látszott a ZTE, Soós úgy tűnt jókor talált be távolról, de Mohácsi rögtön válaszolt a hárompontosra. (43-49) A negyed végéig azonban Csabay és Ware kosaraival újfent felzárkózott a hazai együttes. (48-51)

Merőben más felfogásban jött ki JKSE a második félidőre. Gyors támadójátékkal, kosárra törően és nem utolsó sorban precízen kosaraztak a hazaiak. 15-4-es rohanásuk közben, 63-55-ös állásnál időt kért Raúl Jiménez. A zalaiak legjobbja Darling negyed ötödik percében megsérült és úgy tűnt, hogy már nem tud visszatérni a játékba. Innen feljebb jött a ZTE, egészen három pontra faragta hátrányát a vendég gárda. (66-63) A negyed végéig azonban már csak a Horváth Ákos által vezetett hazaiak értek el pontokat és 7 egységnyi fórral várhatták a záró felvonást. (70-63)

Jól folytatták a vendéglátók a ZTE leszakítását, csak Darling 2+1-es játékának és Gáspár duplájának köszönhették a zalaiak, hogy nem dőlt el a mérkőzés már a játékrész elején. (75-68) Ware és Dramicsanin termelték a pontokat, de vendég részről nem akadt aki lendületet tudott volna adni a felzárkózáshoz a kék-fehéreknek. Bő négy perccel a lefújás előtt biztossá vált a hazai siker, Dramicsanin 2+1-es játéka után 17 pontos differenciát mutatott az eredményjelző. (89-72) Bár Healy és Graham révén még próbált kapaszkodni (95-91) a Jiménez-legénység, a JKSE sikerét már nem veszélyeztette semmi sem a záró percben belül.

Slide és Fotó - jttv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus