Megérdemelt győzelemmel zárta az alapszakaszt a Falco

Az első negyedet még a PVSK nyerte, utána viszont fokozatosan vette az irányítást a Falco és végül gond nélkül győzött.


Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 23. forduló:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (19-7) - Pécsi VSK-VEOLIA (13-13) 80-61 (20-23, 26-14, 18-13, 16-11)

Falco: Govens 13/6, Váradi 14/12, Perl 15/3, Boriszov 3/3, Taylor 14.
Csere: Norfleet 16/9, Tóth 2, Pustahvar 3/3, Kucsora -, Hódi -, Durázi -.

PVSK: Durham 15/6, Antóni 5/3, Brooks 7, Budimir 11, Sarlija 12.
Csere: Simon 3/3, Supola -, Harazin 2, Bíró 4, Demeter 2, Krnjajski -, Dragasevic -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Izgalmas összecsapásra volt kilátás a Falco és a Pécs mérkőzésén, hiszen a hazaiak számára a hibátlan hazai pálya megtartása mellett azért is volt fontos ez a mérkőzés, hogy a saját kezükben tarthassák sorsukat az alapszakasz második helyéért folytatott versenyben, míg a PVSK a középszakaszt szerette volna minél előkelőbb helyről kezdeni.

Sarlija, majd Durham kosarával kezdőtött a találkozó, s a negyed elején őrizte is a minimális előnyét végig a Pécs. 13-13-nál tudta először utólérni ellenfelét a vasi gárda, de a Durham – Sarlija tengely remekül működött a vendégeknél amivel visszavették a pécsi előnyt. Kapaszkodott a Falco Taylor büntetőivel, de előbb Harazin talált be, majd Simon Kristóf süllyesztett el egy trojkát a sarokból, így tíz perc játék után 23-20-ra a PVSK vezetett.

Govens triplája nyitotta a második negyedet, s láthatóan szigorított a védekezésén a Falco, hiszen közel négy percig kosár nélkül tartotta ellenfelét a Sekulovic legénység, azonban támadásban ők sem tudtak maradandót alkotni, ennek ellenére Norfleet közelije után 27-23-nál Csirke Ferenc kért időt. Norfleet újabb duplája után szerezte meg Antóni csapata első kosarát egy tripla révén, majd Brooks közelijével három pontra jött fel a Pécs. Budimir technikai hibájáért járó büntetőt Govens értékesítette, majd Váradi és Perl Zoltán triplájával már tíz volt a különbség három perccel a félidő előtt. Az újabb időkérést követően Durham vette kezébe a pécsi csapat irányítását, próbáltak kapaszkodni, de előbb Norfleet majd Boriszov is betalált a triplavonul mögül, a félidei 46-37-es eredményt Perl állította be.

Térfélcserét követően Sarlija újabb ziccere nyitotta a félidőt, majd Tóth és Perl volt eredményes. Budimir percei következtek, majd pedig Durham büntetői után Sekulovic hívatta magához csapatát. Hosszú hazai kosárcsendet szakított meg Váradi triplája, de a PVSK továbbra is rendkívül szívósan tartotta magát, Budimir zsákolását követően azonban előbb Govens majd Perl volt eredményes, így vendég időkérés következett. Nem tört meg azonban a negyed végéig a Falco lendülete, így harminc perc játék után 64-50-re vezetett a hazai gárda.

A záró játékrészben a csapatok rengeteget hibáztak, kimaradt távoli dobások, illetve kimaradt ziccerek jellemezték ekkor a játékot, azonban a negyed derekán a vendég időkérést követően előbb Váradi, majd Norfleet triplájával elérte a differencia a húsz pontot, s ezt a különbséget tartotta is a két csapat a mérkőzés végéig, a Falco hazai veretlenségét megőrizve 80-61-re győzte le a Pécs csapatát.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus