Megint "kihozta" döntetlenre Kelet és Nyugat

Látványos mérkőzésen, ahogy tavaly, idén is döntetlenre végződött a Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star gála.

Kelet-Nyugat 129-129 (38-36, 30-33, 38-34, 23-26)
Syma-csarnok, 1500 néző. V: Győrffy, Benczur, Frányó.

Kelet: Caffey 9/3, Vojvoda 6/6, Barnies 7/3, Eilingsfeld 6, KELLER 10. Cs: DRAMICSANYIN 14/12, NATJAZSKO 17/9, ALEXANDER 15/9, MILLER 11/3, ROBINSON 23/15, Armelin 9/3, Misek 2.

Nyugat: Perry 2, Channels 7/3, KERPEL-FRONIUS 11/3, Hallik 2, LÓRÁNT 15/9. Cs: POPADICS 25/15, Benke 2, Váradi 3/3, SPURLOCK 23/3, WRIGHT 24, Tóth G. 6, Dickerson 9/3.

"Kisebbségben" maradtak a magyar kosarasok a magyar All-Star gálán, a két csapat 12-12-es keretében összesen 9 honfitársunk kapott helyet, 15 légiós lépett pályára. Az első 1-2 támadás elsietése, azaz a kezdeti bizonytalanság után hamar oldódtak a csapatok. A keletiek Keller és Barnies révén látványos alley-oop kosarakkal szereztek előnyt, de Nyugat Kerpel-Fronius, majd Lóránt triplájával fordított. A negyed közepén mindkét szakvezető sort cserélt. Egymást érték a triplák és a zsákolások, Popadics rövid időn belül kettőt is beemelt. Az első szakasz abszolút alkalmas volt arra, hogy a Syma-csarnokba kilátogató sok-sok kisgyermekkel, fiatallal megszerettesse a kosárlabdát, Spurlock és Wright, illetve Natjazsko tartott zsákoló bemutatót.

Folytatódott a látványos örömjáték, a pontosabban játszó, s a biztosabb zsákolásokat favorizáló Kelet ellépett az ekkor elég pontatlanul triplázó Nyugattól. A félidő hajrájában becsúszott egy-egy elrontott zsákolás, feljött nyugat, ám Vojvoda, ahogy a klubjában is szokta, amikor szorossá vált a meccs, beemelt egy triplát. A keletiek időnként túlcifrázták, Wright zsákolásával, s Lóránt triplájával fordított a félidő végén Nyugat.

Térfélcsere után váltott vezetéssel folytatódott a parádé, Tóth Gergely is húzott egy nagyot hátrafelé. A "mezei" dupla igen ritka volt, vagy triplából, vagy zsákolásból születtek a pontok. Egy Jászberény-Alba meccsen nehezen képzelhető el, hogy Dramicsanyin és Lóránt pacsizzon előbbi triplája után - a gálán megtörtént. 98-98 után a 29. percben Popadics triplájával Nyugat érte el előbb a 100 pontot. Robinson és Popadics pontpárbaját követően Dramicsanyin hármasával, s 106-103-as keleti vezetéssel zárult a 3. negyed. 

A roppant látványos zsákolóversenyt a fehérvári Spurlock nyerte.

Wright zsákolásai révén újra megugrott pár ponttal Nyugat, ám Alexander gyorsan ledolgozta a keleti hátrányt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, s "benne volt a pakliban", hogy ahogyan tavaly, idén is döntetlenre végződik a gála. Így is lett, Dramicsanyin a végső dudaszó pillanatában dobott triplájával döntetlen lett a vége.

Az MVP Lóránt Péter lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus