Meglepő, hogy meglepő

Az előző szezon vagy a mostani idény első két hónapja után igencsak természetesnek hatott volna, hogy a JKSE legyőzi a Nyíregyházát - még akár idegenben is. Ám az alapján, hogy saját csarnokában kezdett nagyon markáns lenni az NYKK, míg a Jászberény úgy ahogy van rossz szezont fut immár, már eléggé meglepő a magabiztos vendégsiker a szerdai, elmaradt meccset pótló bajnokin.
 

Magyar férfi bajnokság, NB1 A-csoport, alapszakasz, 13. forduló (ELMARADT MECCS PÓTLÁSA)
2014. február 12. Nyíregyháza


Marso NYKK - Fortress Jászberény 64-78 (20-26, 9-18, 15-15, 20-19)

Ny: Polyák 4, Doyne 16/3, Mohácsi 12/6, Hall 2, Poscic 16.
Cs.: Walker 12/3, Cseh 2, Molnár, Jakab.

J: Szavics 3, Raivio 25/3, Soós 9/9, Dramicsanyin 5/3, Horti 4.
Cs.: Mladenovics 13/9, Markovics 13, Dukics 6, Lázár, Szögi.

STAT

A jászberényiek gyakorlatilag végig uralták ezt a hétközi mérkőzést Nyíregyházán. A mostanában otton folyamatosan jól játszó, Sitku Ernő vezetőedzőségének elején nagyon nekiinduló NYKK nem tudta masszív játékát hozni, míg a berényi együttesben ismét több húzóember volt, ahogyan régen is amikor nagyon szaladt a szekér velük.

Az első negyedben többször felzárkózott a rögtön 5-6 pontos vezetést szerző JKSE-re a hazai alakulat, ám több nem történt a részükről. Később még ennyi sem. Már félidőben tisztes, de nem annullálhatatlan előnnyel ment a JKSE (29-44), ám inkább a nagyon kevés nyírségi dobott pont volt az, ami előrevetítette Doyne-ék vereségét.

A lepattanók terén simán uralkodott a JKSE ellenfelén, s ez döntőnek bizonyult. Mivel a Nyíregyháza fő fegyvere még mindig a centerjáték (lenne), bár Poscic remekelt a meccsen, de más senki a magas szekció emberei közül, annak kellő ellensúlyozásával nyert ügye lett a Jászberénynek.

Jobban dobtak a vendégek messziről, ami most elég volt a sikerhez még idegenben is a Poscic kivételével igencsak gyengén muzsikáló nyíregyházi játékosok ellen. A vendégek erőkosárlabdája az ebben jól használható Raivióra és Markovicsra épült támadásban, ráadásul Mladenovics régen volt ilyen hatékony, mint most. A jászsági magasemberek ezúttal elég kevés pontot tettek be a közösbe, ám lepattanókban ők is jeleskedtek, akárcsak a dupla-duplát felmutató Raivio és Markovics.

Ezzel a vereséggel gyakorlatilag elkönyvelhető, hogy az alapszakaszt az utolsó helyen fogja zárni az NYKK, míg a JKSE előtt nyitott maradt a lehetőség egy remek hajrával simán elkerülni az utolsóelőtti pozíciót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus