Meglepően sima ZTE győzelem a Szeged ellen

Nagy meglepetésre a ZTE két győzelemmel a tarsolyában várta a harmadik fordulót, amikor is Szeged ellen lépett pályára. Eddig szoros meccseken diadalmaskodott, most azonban légióstriója hathatós főszereplésével végig vezetve, simán fektette két vállra ellenfelét. Plumb, Boston és Stafford több, mint ötven pontot szórt, ami igencsak biztató jel az előttünk álló idényre.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 3. forduló

Zalakerámia-ZTE KK - Naturex-SZTE Szedeák 84-59 (26-12, 22-16, 14-16 , 22-15)

Zalaegerszeg, Városi sportcsarnok

V.: Pálla Z., Frányó P., Jurák K., (Szabó)

 

ZTE: Boston 17/3, Gáspár 3/3, Plumb 19/3, Lekli 6, Stafford 17/3.

Csere: Kertész -, Kámán 7, Kovács Á. 13/3 , Czinger 2, Kerkai -, Koma -, Kis R. -.  Vezetőedző: Völgyi Péter

Szeged: Jereminov 17/9, Vida 1, Levy 8, Williams 3, Csorvási M. 16.

Csere: Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 8/3, Wirth -, Varga Z. 2, Varga D. 1, Molnár B. -. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

Kipontozódott: Vida (40.)

A mérkőzés elején a vendéglátók kapták el jobban a fonalat, a három légiós találataival pillanatok alatt 10-2-re léptek el a szegedi különítménytől. Az előny azonban nem bizonyult tartósnak, Jereminov majd Kiss Zsolt triplájával még sikeresen zárkózott a vendég alakulat. Az etap utolsó percei azonban újra ZTE-ről szóltak, egymás után hulltak a kosarak a Szedeák gyűrűjébe, Boston hárompontosa után 26-12 állt az eredményjelzőn. 26-12.


A második negyed derekáig hiába próbáltak közelebb kerülni a Tisza-partiak, továbbra sem ültek dobások. Nem úgy a másik oldalon; Kámán betörése után 21 egységre hízott a differencia a két csapat között. Bőven megérett az idő az időkérésre, ami után ha faragni nem is sikerült, de Csorvási Milán és Levy gyors kosaraival tartani tudta a különbséget a Szeged. Az amerikai bedobó 8 pontjával ekkor csapata második legeredményesebb játékosa volt. 48-28.

A pauza utáni első percekben sem változott jelentősen játék képe, a zalaiak magabiztosan őrizték a fórt, míg a Szedeák továbbra is sok hibával, már-már kedvetlenül kosárlabdázott. A játékrész utolsó momentumában az idősebb Csorvási testvér kapott remek labdát Vargától, majd dobta be a ziccert. Húszon belülre került csapata, 62-47 állt a táblán az utolsó felvonás előtt. 62-47.

Az utolsó etapban továbbra is rendkívül tudatos játékkal tartotta közel húsz pontos előnyét a Zalaegerszeg, a vendégek Csorvási Milán és Jereminov révén csupán epizódszerephez jutottak. A végéhez közeledve Völgyi Péter a fiataloknak, Czinger Zoltánnak, Kerkai Ákos és Kertész Dávidnak is bizalmat szavazott.  A végeredményt Varga büntetője állította be: 84-59-re abszolút megérdemelten győzött a ZTE. 84-59.

Slide: www.ferfikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus