Megmenekült a Szeged a Falco feltámadásától

Közel 45 perces késéssel kezdődött a forduló utolsó mérkőzése; a szegediek amerikai légiósa, Jerrell Williams a bemelegítés során egy zsákolásnál leszakította a palánkot. A közjáték azonban nem a hazaiakat zavarta meg: remek kosárlabdával rukkoltak elő Csorvási Milánék, akik már az első negyed végére tetemes előnyt szereztek a kilátástalan kosárlabdával előálló szombathelyiekkel szemben. Bár a Falco felzárkózott a negyedik negyed végére, de a Szeged nem engedte ki kezei közül a diadalt, így Nikola Lazics debütálása jól sikerült volt csapata ellen.

Naturtex-SZTE-Szedeák (7-12) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (7-12): 90-82 (26-11, 29-28, 18-13, 17-30)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 10/3, Levy 16, Williams 20/3, Horváth Á. 17/3, Csorvási M. 17.
Csere: Kiss Zs. 8/6, Csorvási L. 2, Molnár -, Vida -, Wirth -, Varga -, Révész -. Vezetőedző: Nikola Lazics. 

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Robinson 6, Perl 14/3, Timberlake 6, Zagorac 14/6, Harazin 12.
Csere: Will 11/9, Szabó 9, Simon L. 4, Váradi -, Bognár 6, Bakk -. Vezetőedző: Andjelko Mandics. 

Kipontozódott: Williams a 36. percben.

Játékvezetők: Vígh P. dr., Gorka Sz., Gál J., (Benczur)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető.

Első negyed:

Hosszú csúszás után kezdődött a mérkőzés: Jerrell Williams a bemelegítés alatt egy erőteljes zsákolást követően leszakította a palánkot, ám a Szeged mégis sokkal jobban kapta el a rajtot a sok vendég hibának köszönhetően; Jerrell Williams gyorsindításból szerzett újabb gyűrű szaggatása után már 8-0-ra vezetett - Andjelko Mandics dühében pedig belerúgott a hirdetőtáblába, a játékvezetők figyelmeztették is a szombathelyiek vezetőedzőjét. Négy perc eltelte után Chad Timberlake talált be (8-2), de ez sem tudta felrázni a sárga-feketéket, a vendéglátó gárda uralta az összecsapást; sőt egymás utáni labdaszerzéseivel el is húzott (17-4). A Falco szenvedése tovább folytatódott, amelyet Nikola Lazics mester tanítványai keményen büntettek; teljesen kilátástalan kosárlabdával „rukkolt elő” a vendég együttes (24-9). Összeszedett, koncentrált játékának segítségével megérdemelt előnyt harcolt ki a Horváth-Williams fémjelezte Szeged az első negyed végére (26-11).

Második negyed:

A szombathelyik vesszőfutása tovább tartott, a hazaiak már több, mint 20 pontos előnnyel bírtak a 12. perc elején (37-13). A vas megyeiek dolgát az sem könnyítette meg, hogy Andjelko Mandics technikait „harcolt ki”: Kiss Zsolt pedig hideg fejjel értékesítette a büntetőket (39-16). A palánk alatt Szabó percei következtek, egységeivel igyekezett meccsben tartani övéit, de Csorvási Milán sem tétlenkedett, könnyű pontokkal válaszolt (41-22). Gyönyörű összjátékkal szórakoztatta közönségét a Szedeák, macska-egér játék zajlott a parketten, a hazaik akkor találtak be, amikor akartak. Will Tamás két triplája sem segítette a felzárkózást, a Falco 17 perc alatt 50 (!) pontot engedélyezett ellenfelének – érthető módon tajtékzott Andjelko Mandics. Perl Zoltán duplája után Nikola Lazics hívta maga köré játékosait, miután húsz ponton belülre érkezett a vendég alakulat (51-36). Az intelmek hatottak, magabiztos fórral mehetett a hazai fél a nagyszünetre (55-39).

Az első félidő néhány mondatban: nem zavarta meg a kései kezdés a Szegedet, könyörtelenül használta ki a rengeteg technikai hibát vétő szombathelyiek dekoncentrált játékát (14 eladott labda).  Andjelko Mandics gárdájának a védekezéssel is komoly problémái akadtak, a Horváth Ákos-Jonathan Levy-Jerrell Williams trió pedig keményen büntetett, 55 ponttal szórta meg Zeljko Zagoracékat.

Harmadik negyed:

A játék képe a második félidőben sem változott, a szombathelyiek rengeteg labdát szórtak el, a Szeged pedig higgadt fejjel uralta az összecsapást (62-42).  Amint a Falco húsz ponton belülre érkezett, harsant is az időkérést jelző duda (65-48), Nikola Lazics remek érzékkel nyúlt bele a találkozóba volt csapata ellen. Látványos megmozdulásokkal tarkították a csongrád megyeik az összecsapást, a vas megyeiek pedig hit nélkül játszottak (73-52).

Negyedik negyed:

A minden mindegy alapon játszó szombathelyiek ismét Perl Zoltán vezérletével zárkóztak (73-59), a fiatal játékos vette vállára csapatát. Megzavarodott a Szeged, a Falco pedig nem látott közelségbe került (76-66).  A csongrádiak dolgát az sem könnyítette meg, hogy legjobb játékosuk, Jerrell Williams idő előtt kényszerült kiszállni a játékból. Óriási csatát hozott a rendes játékidő utolsó percei, Perl Zoltán és Will Tamás irányításával ott loholt ellenfele nyakán a Falco, de a bravúros fordítás elmaradt, későn kezdte meg a hajrát a Szombathely, amely 21 "ingyen labdával" ajándékozta meg ellenfelét.

A hazaiak végig kezükben tartották a találkozó alakulását, szebb csapatjátékukkal megérdemelt győzelmet arattak későn hajrázó ellenfelükkel szemben, ahol a légióskontingens (ismét) gyenge produkcióval rukkolt elő. Perl Zoltán és Will Tamás mellé csak Zagorac tudott néha-néha felnőni, míg a vendéglátóknál a kezdő5-ös remekül muzsikált.

Fotó: delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus