Megszenvedett az Olaj a sikerért Kecskeméten

Kiélezett mérkőzést hozott a Kecskemét és a Szolnok összecsapása, melyen nehezen szerezte meg a győzelmet az Olaj.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Felsőház - 2. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 55-56 (16-14, 10-20, 13-13, 16-9)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 1300 néző Vezette: Földházi T., Jakab L., Tõzsér D. (Benczur)

Kecskemét: Kinney 5/3, Kovács 5/3, Djeraszimovics 8, Ivosev 7, Barovics 6.

Csere: Pongó Ma. 11/3, Karahodzics 5, Hegedűs 6/6, Pongó Má. 2. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Szolnok: Jones 11/3, Vojvoda 18/6, Lee 2, Brkics 6/6, Báder 6.

Csere: Rakics 7/6, Keller 4, Wittmann 2, Somogyi -.  Vezetőedző: Dragan Alekszics.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A Tisza partiaknál Milosevics és Gipson maradtak ki a keretből, a Hírös városiaknál Mészáros Máté hátsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

Az Olaj hozta el a labdát a feldobás után, majd Báder kezdte meg a pontgyártást egy faulttal együtt szerzett duplával. Vojvoda is betalált, ezzel már 4-0-ra vezetett csapata, de a KTE megrázta magát, és egy 9-0-s rohanással megfordította az eredményt. Sok hiba csúszott a vendégek támadásába és védekezésben sem voltak a toppon. Barovicsék uralták a játékot, a Szolnok nem tudott 3-4 ponton belülre férkőzni. Centerposzton sziporkáztak a hazaiak, Kellert nem egyszer forgatta be a Barovics-Karahodzics páros, ezen feldühítette magát a válogatott centere, és kiharcolt magának egy technikait. Lee zsákolása jelentette az első negyed utolsó említésre méltó momentumát, 16-14-re vezetett a KTE.

A tizennegyedik percig teljesen egál volt a meccs, fej-fej mellett haladtak a felek, ám ekkor a lila-fehérek nagyon beragadtak, és az etap végéig képtelenek voltak betalálni mezőnyből, mindössze egyetlen Djeraszimovics büntető hullott a gyűrűbe. Az Olaj Jones vezetésével meglépett, és nyolcpontos fórt alakított ki a nagyszünetre (26-34).

A hazaiak számára rémálomszerűen alakult a harmadik játékrész első hét-nyolc perce. A támadógépezet továbbra sem működött, rengeteg üres dobást hibáztak el. Jones büntetőivel először volt tízpontos a különbség, és ez a szám csak nőtt. Báder büntetőivel 46-30-ra vezetett az Alekszics-legénység, de a KTE hatalmasat hajrázott, három perc alatt nyolc pontot ledolgozott a hátrányából, Pongó Martin öt egységet vállalt magára ebből. 47-39-es szolnoki vezetéssel várhatták a csapatok az utolsó felvonást.

Pongó Martin, Ivosev, Kinney, Djeraszimovics. Ebben a sorrendben jöttek a hazai pontszerzők, mindössze két percet vett igénybe az egalizálás. Az Olaj rettentő pontatlanul támadott, eladott labdák egész sora, rossz dobások, korai vállalások - nagyjából ezek jellemezték a vendégek játékát. A hangulat közben parádés volt, mindkét tábor sportszerűen biztatta sajátjait. Karahodzics büntetőjével már vezettek a kecskemétiek, a következő támadásukkor pedig Hegedűs pörkölt be egy csarnokrobbantó triplát (51-47). Jones távolija nyugtatta a kedélyeket a Messziben, majd Keller termelt zsinórban négy pontot, ekkor két perc volt hátra (51-54). Ivosev és Kinney dobhattak büntetőket, de mindketten csak egyet értékesítettek a kettőből, nem maradt más hátra, mint a szabálytalanság és a bizakodás, hogy megremeg egy szolnoki kéz. Vojvodát akarták dobatni a vendégek, ez sikerült is, de a válogatott csapatkapitánya hidegvérrel értékesítette mindkettőt (52-56). Három másodperc volt hátra, Kinney még 11-12 méterről bevágott egy hármast, de ez már csak szépségtapasz volt csapata számára.

Nagyszerű, egy a végletekig kiélezett mérkőzést nyert meg a Szolnok, és 100%-os mérleggel vezeti a középszakasz felsőházát. 

Slide és Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus