Megszerezte első győzelmét 2015-ben a Kecskemét

Az ihletett formában dobó KTE idegenben is lesöpörte a pályáról a frusztráltan játszó Kaposvárt

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 17. forduló

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 57-74 (11-23, 16-24, 15-13, 15-14)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.:  Földházi T., Papp P., Jakab L. (Bodrogváry)

Kaposvár: Frazier 12, Fodor 2, Raivio 14, Hendlein 17/3, Spica 8
cserék: Jancsikin 2, Benke -, Grebenár 2, Horváth M. -, Kovács S. -
vezetőedző: Fekete Ádám

Kecskemét: Kinney 4, Pongó Ma. 12/6, Kovács P., Ivosev10/6, Barovics 18
cserék: Karahodzsics 4, Pongó Má. 7/3, Rakics 8/6, Hegedűs 4/3 
vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Teljes statisztikát itt találtok!

Óriási hangulatban indult a mérkőzés, Spica és Barovics is megkapta második faultját másfél perc alatt, a KTE pedig két technikait is begyűjtött az első percekben – egyet éppen Sztojan Ivkovics. Pontok nem igazán estek, a hazaiak gyakorlatilag nem jutottak dobóhelyzethez, a büntetőket pedig nem értékesítették hibátlanul. A negyed derekán aztán tempódobásokkal meglógott a Kecskemét, Pongó Martin két kettes után egy hármast is bepörkölt, 18-7-re vezettek a vendégek.  Szinte értékelhető dobóhelyzet nélkül zárta az első tíz percet a KKK, a büntetővonalról és kintről hatékonyan dolgozó Kecskemét 23-11-re hozta ezt a periódust.

A második negyed ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a KTE rendkívül fizikális stílusa ellen tehetetlennek bizonyult a Kaposvár – sorra rontották el a dobásokat, egyetlen figurájuk sem jött ki, miközben a vendégek Rakics vezérletével szerezték a pontokat. Ivosev triplája után a negyed közepén átlépte a különbség a húszat, addig 11-2-re hozta az etapot a lilamezes gárda. A tetemes előny birtokában sem enyhült a nyomás a vendégek részéről, egyetlen könnyű kosarat sem engedtek, inkább kőkeményen faultoltak – szurkolóik nagy örömére. A hazaiak büntetői arra voltak jók, hogy tartsák a húsz körüli hátrányt, mentálisan és fizikálisan is uralta a találkozót a KTE, így 47-27-es előnnyel mehettek nagyszünetre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy extrán dobtak a vendégek, magukhoz képest pedig főleg, hiszen 63,3%-kal tüzeltek az első félidőben – a Kaposvár csupán 27,6%-kal.

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, de ez a labdaszerzések mellett labdavesztéseket is eredményezett. A KKK továbbra sem talált be kintről, ezek nélkül nem tudta drasztikusan csökkenteni a hátrányát – a vendégek pedig szépen menedzselték a mérkőzést, futtatták az időt. A játékrész hajrájában aztán sikerült zárkózni a hazai csapatnak, Grebenár közelije után 53-40-nél időt kért Sztojan Ivkovics – eddigre Ivosevnek már négy faultja volt, a dobások pedig nem ültek úgy a lilamezesek részéről, mint az első félidőben. Mielőtt azonban nagy lángra kaptak volna a hazai remények, Pongó Martin beemelt egy hármast, majd Hegedűs is betalált kintről, így formalitássá téve a záró etapot.

Az utolsó negyed elején Rakics dobott egy nagy triplát, amivel ismét húsz fölé nőtt a különbség. Barovicsra egyik hazai center sem volt megoldás és bár Hendlein révén megszületett a KKK első hárompontosa a mérkőzésen, ez nem osztott-nem szorzott. Rakics betalált ismét kintről, Horváth Márton kipontozódott, majd Benke csapott oda Rakicsnak, akit le is cserélt Ivkovics. A hajrában aztán Fodor Márton esett rosszul, hátát fájlalva hagyta el a parkettet – a túloldalon Rakics szerencsére vissza tudott térni. A hajrában Spica beszórt még pár pontot, de ez már csak kozmetikázásra volt jó, Djeraszimovics nélkül is sima győzelmet aratott a Kecskemét. 

Fekete Ádám: – Csak gratulálni tudok a Kecskemétnek! Felkészültek belőlünk, mi sajnos nem azt nyújtottuk, ami elvárható lenne hazai pályán. Mentálisan nem sikerült felkészítenem a csapatot egy ilyen mérkőzésre úgy, ahogy kellett volna. Az első félidő gyengélkedése eldöntötte a találkozót.
Sztojan Ivkovics: – Hiányoltam Szita Károlyt, ezért kicsit dühös voltam. Ezúttal nekünk ment jobban a játék, pedig a Kaposvár ennél sokkal jobb csapat. Djeraszimovics hiányát a kecskeméti akadémistákkal sikerült pótolnunk. A két Pongó kulcsszereplő volt.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus