Megszerezte első győzelmét a Körmend a középszakaszban

Meglepetésre a felsőházért harcban álló Körmend két vereséggel (igaz az egyik még óvás alatt van) kezdett az alsóházban, a ZTE után a Jászberény is legyőzte a piros-feketéket. A kiesés elkerüléséért küzdő nyíregyháziak még csak egy meccset játszottak a középszakaszban, amit légiósuk, Walker remeklése ellenére elvesztettek a PVSK ellen. 

Férfi NB I. A csoport, Középszakasz, Alsóház, 3. forduló

Egis Körmend - MARSO Nyíregyházi KK 101-87
(24-20, 17-13, 33-23, 27-31)

Körmend, Városi Sportcsarnok, 800 néző, vezette: Kapitány G. Török R. Boros T. (Várhalmi)

Körmend: Wisseh 21, El-Amin 22/9, Sonyák 2, Ferencz 12/3, Rakocsevics 20.
Csere: Kusnyer 12/9, Farkas -, Kutasi 4, Sömenek 2, Fodor 6, Kocsis -.

NYKK: Polyák 12/3, Doyne 15, Walker 36/9, Mohácsi 12/6, Hall 5.
Csere: Kósa -, Cseh 2, Molnár -, Jakab 5/3, Skorcov -.  

Kipontozódott: -

A mérkőzés részletes statisztikája ezen a linken elérhető. 

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-5. 9. p.: 17-16. 13. p.: 24-29. 18. p.: 37-29. 24. p.: 50-37. 26. p.: 56-40. 32. p.: 77-60. 37. p.: 89-78.


Mindkét oldalon egy magasember hiányzott a padról, a Körmendben Grebenár Péter betegedett le, míg a vendégeknél Matija Poscic maradt otthon, sérülés miatt. Jobbára egyéni akciókból születtek kosarak az első tíz percben, amelynek színvonala nem verdeste az eget. Négy ponttal vezetett a Körmend tíz perc után, de aztán állva maradtak a hazaiak, a Nyíregyháza 9-0-s rohanással lépett el. Hencsey Tamás időkéréssel és cserékkel igyekezett változtatni, mint kiderült sikerrel. Beállt Fodor, Farkas és Kutasi, a csapat elkezdett játszani és néhány perc alatt 37-29-ig lépett el 13-0-val válaszolva. Szemmel látható volt a különbség a Körmend játéka között a cserék előtt és után. A második negyed elején joggal bosszankodó hazai nézők részéről szintén joggal jött a taps Fodor Gergely labdáért vetődéséért, de a csapat feljavuló összjátékáért is. Míg két és fél perc alatt kilenc pontot kapott a Körmend, utána hét és fél alatt mindössze négyet.



A szünet után Rakocsevics húzta be El-Amin légpasszát, majd Ferencz kettesével már 12 ponttal volt előrébb a Körmend. Mohács kapott sportszerűtlen hibát, miután ziccerben állította meg a hazai akciót, de csak egy pont lett a dolog vége. A közönség akkor lelkesedett fel, amikor a Körmend úgy védekezett ki egy támadást, hogy kétszer is blokkolták a támadókat. A 28. percben Doyne a negyedik hibáját kapta, a végül 36 pontig jutó Walker viszont két hármassal jelezte, hogy még nem mondtak le a győzelemről a nyírségiek. Jakab is hármast vágott, már csak kilenc volt közte, de jött megint egy látványos El-Amin – Rakocsevics összjáték, majd Sömenek kosara, és megnyugtató, 18 pontos hazai előny állt a táblán az utolsó tíz perc előtt.

Az utolsó negyedben is folytatódott a vendégek kemény emberfogása és letámadása, amivel néha sikerült is zavart okozni és labdákat szerezni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy tízen belülre kerüljenek. 

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök a győzelemnek, bár ma is hullámzó volt a játékunk. Volt, amikor nagyon oda tudtunk figyelni, tudtuk növelni az előnyt, aztán azt gondoltuk, hogy ez már elég, és magunkra húztuk az ellenfelet. Pozitívum, hogy 100 pontot tudtunk dobni.

Sitku Ernő: – Nem kezdtünk rosszul, azzal a tűzzel játszottunk, amit később is kellett volna mutatni. Nagyon hiányzott a palánk alatti játékunk, Poscic nélkül kevés pont jön ezen a poszton, ami hiányozni is fog, amíg ő vissza nem tér.

Fotó, slide: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus