Megszületett a Körmend első hazai győzelme

A mérkőzés kezdetétől irányította a játékot az Egis Körmend, mely magabiztosan győzte le a MAFC gárdáját, megszerezve ezzel első győzelmét a felújított csarnokában.

Férfi NBI/A-csoport, Alapaszakasz - 11. forduló, 2014. november 30.

Egis Körmend (2-8) - MAFC (2-7) 95-61  (26-19, 26-10, 20-23, 22-9)

Körmend, Szentély Aréna 1200 néző   Vezette: Pálla Z., Hegedűs T., Kulcsár T., (Major)

Körmend: Popadics 7/3, Lemon 13, Ferencz 12/12, Tóth N. 14/3, Richards 24/3.
Csere: Török 4, Sonyák 5/3, Latinovics 6, Sömenek 4/3, Doktor -, Molnár L. -.  Vezetőedző: Ante Perica.

MAFC: Brown 16/3, Misek 6, Lakosa 16/3, Hunter 15/12, Toutziarakis 4.
Csere: Mócsán 3/3, Fekete -, Koncz -, Nikitin 1, Lakits -, Timkó -.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Öt perc alatt tíz pontra húzott el az összeszedetten, jól játszó Körmend. Az eddigi legjobb teljesítményét mutató Tóth Norbert hármasa után már 13 pont volt közte, de időt kért és zárkózott a MAFC. Hat pontig, aztán megint nyílt az olló, különösen a kisszünet után, amikor a Körmend tovább szigorított a védekezésén, és a szerzett labdákból rendre könnyű kosarat dobott. A 13. percben már 15 volt közte, jött is az újabb vendég időkérés. De nem volt megállás. Hamarosan már húsz volt közte, amihez mindenki hozzátette a magáét körmendi részről. Nagy taps köszöntötte a pályán Sömenek Martint, aki utoljára a Lukoil Akademik elleni idegenbeli kupamérkőzésen kapott játéklehetőséget. A Körmend a második negyedben is megdobta a 26 pontot, és hogy a MAFC-nak nem ennyi volt összesen a nagyszünetre, azt Lakosa utolsó másodperces hármasának köszönhették.

A második félidő elejébe belealudt a Körmend, két Hunter triplával zárkózott a MAFC. Ante Perica gyorsan maga köré hívta játékosait. A helyzet nem sokat változott, a vendégek szigorú védekezése sok hibát kényszerített ki hazai oldalon. A negyed közepére 11 pontra apadt a körmendi előny, de nem kellett aggódniuk a hazai drukkereknek, mert csapatuk a negyed végére újra húsz fölé tornázta az előnyt. Az utolsó negyed elején két támadást sem tudott 24 másodperc alatt befejezni a MAFC, Ferencz a negyedik tripláját süllyesztette el, 28 pontra hízott a különbség. Kolaricson kívül mindenki pályára lépett a Körmendben. Doktor Péternek és Molnár Leventének is jutott néhány perc a fölényesen megnyert találkozón, amelyet Latinovics hatalmas zsákolása zárt.

Ante Perica, az Egis Körmend vezetőedzője: – Ma szinte minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nagyon sok erőt vittünk a védekezésbe, és bár ez sem ment mindig igazán jól, de a páros negyedekben teljes mértékben mi irányítottuk a játékot, amit a védőmunkának köszönhettünk. Volt egy időszak, amikor meglepett minket az ellenfél és sok hibát követtünk el, de meg tudtuk őrözni az előnyünket, és végül fontos sikert arattunk, hogy visszanyerhessük az önbizalmunkat, ami jól jöhet kedden, a Lukoil ellen.

Stefan Timbus, a MAFC vezetőedzője: – Először is mérges vagyok a vereségünk miatt. Körmendiként most örülnék, mert úgy játszottak a hazaiak, mint akik valóban nagyon akarták a győzelmet. Nem vagyok elégedett az idősebb játékosokkal, de örülök a fiatalok teljesítményének. A hazaiak megérdemelten nyertek ma.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus