Megtörte rossz sorozatát a Kaposvár

Szerkezetet váltott Fekete Ádám, így a somogyiak a Dunn, Evans, Spica trió vezetésével magabiztosan verték a Szedeákot.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló 
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 76-60 (23-17, 18-12, 17-13, 18-18)

Kaposvár: Dunn 27/15, Evans 16/6, Baki -, Ivosev 11, Spica 14. 
cserék: Tóth 2, Hendlein 6, Hock -, Bogdán -.

Szeged: Boltics 5, Vágvölgyi 5, Kovács Á. 10, Csirics 6/3, Sulovics 17/3. 
cserék: Révész -, Wirth 15/6, Kerpel-Fronius 2.

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Szakított a magas szerkezetű kezdőcsapattal Fekete Ádám, és a kispadon hagyta Hendlein Rolandot, míg a vendégeknél ezúttal is hiányzott Juhos Levente, valamint Josh Fortune.

Az első negyed aztán szoros küzdelmet hozott, jól járatta a labdát a Szedeák, rendszeresen eljutottak a gyűrűig Csiricsék, de a somogyiaknál is megvolt a ritmus, ők is hozták a kosarakat. Különösen Mo Evans villogott, aki már a nyitó játékrészben berámolt kilenc pontot, vezetésével pedig végül be is húzta a nyitó etapot a hazai alakulat - 23-17-tel mehettek kis szünetre a felek. Tizenkét perc játék után esett be az első szegedi hármas, a vendégek a kinti dobások mellett a büntetőkkel is hadilábon álltak, így nem tudtak közelebb kapaszkodni, ráadásul a gyűrű közelében is egyre többet hibáztak. Sulovics vezetésével próbáltak meccsben maradni, de a Kaposvár önbizalma folyamatosan nőtt, a Dunn-Evans hátvédpár remekelt, a különbség pedig előbb elérte, majd át is lépte a tíz egységet.

A nagyszünetben 41-29 állt az eredményjelzőn, a Szedeák hátrányának okát pedig elsősorban az 1/12 triplánál, illetve a Kaposvár 60%-os mezőnymutatójában kellett keresnünk.

A fordulás után aztán bekezdtek a vendégek, bő egy perc alatt futottak egy 7-0-t, és fel is kapaszkodtak négy pontra, elég indiszponáltan kezdték a félidő a hazaiak. Igazi fölénybe azonban nem tudtak kerülni Csiricsék, mert összességében továbbra is gyengén dobtak, összeszedte magát a KKK, és Spica kosarai után visszaállt a tíz pont feletti különbség. A záró etapot már masszív előnyből kezdhették Hendleinék, Dunn negyedik hármasával ismét 15 volt közte, a szegediek pedig továbbra is pocsékul céloztak, különösen kintről. Innentől nem forgott veszélyben a hazai siker, a lelkes somogyi szurkolótábor sorozatban hét vereség után ünnepelhett ismét győzelmet, a Dunn-Evans páros remekelt (43 pont, 11 gólpassz), míg a mindössze 4/22 hármassal záró, két kezdőjátékosát nélkülöző Szeged távolabb került a Magyar Kupa nyolcasdöntőjétől.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus