Megvan az első kaposvári siker

Három vereség, kontra három győzelem, nem számíthatott tehát egyszerű meccsre a Kaposvár. Ennek ellenére magabiztosan vezettek a félidőben, azonban a harmadik negyedben feljött rájuk a Jászberény, majd utol is érte őket. A vége azonban megint a somogyiaké volt, akik ezzel megszerezték első sikerüket az idei bajnokságban.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló

Kaposvári KK - Fortress Jászberény 81-72 (28-20, 18-20, 14-17, 19-13)

Kaposvár, Kaposvári Sportcsarnok

V.: Pálla Z., Ádám J., Király L., (Szabó)

Kaposvár: Hinnant 17/3, Fodor 7/3, Puljko 18/12, Hendlein 24, Pesic 7.

Csere: Dávid 1, Kiss K. -, Jancikin 5/3, Kovács S. 2. Vezetőedző: Fekete Ádám

Jászberény: Savic 11/3, Raivio 4, Soós 12/9, Dukics 13/9, Lazar 6.

Csere: Markovic 14/3, Szögi 4, Horti 8. Vezetőedző: Földi Sándor

A negyedik forduló első mérkőzésén a nyeretlen Kaposvár a veretlen Jászberényt fogadta. A két csapat tavaly a rájátszásban találkozott, ahol a somogyi együttes érvényesítette a hazai pálya előnyét, mindhárom otthoni találkozóját megnyerte. Földi Sándor gárdája eddig az összes összecsapását hazai pályán vívta meg, legutóbb a szétesőben lévő Falcót győzték le. Ezúttal azonban idegenben kellett helyt állniuk.

Savic jól játszott, de ez kevésnek bizonyultFekete Ádám csapata harciasan kezdett, szépen járt a labda és első négy támadásukat mind pontra is váltották, amire a vendégek triplákkal igyekeztek válaszolni,  elsősorban Dukics személyében. A Jászberény egy rövid pillanatra át tudta ugyan venni a vezetést, de a KKK remek védekezése megalapozta a támadójátékukat is, amiben nagy szerepe volt Fodor Mártonnak, ugyanis pont nélkül tartotta a meccs előtt jóval húsz felett átlagoló Raviolót, így 28-20-as hazai vezetéssel zárult az első negyed. A játékrész krónikájához tartozik, hogy az utolsó percben egy leérkezés után megsérült Dávid Gergely bokája, le kellett vinni a pályáról.

A második negyedben picit kaotikusan kezdtek a hazaiak, a Jászberény agresszíven támadta a gyűrűt, sok faultot harcoltak ki. A rohanásnak az idén csapata legeredményesebb ( 16 pont/meccs ) játékosává fejlődő és ismét bombaformában játszó Hendlein, valamint a szezonbeli legjobbját hozó Hinnant vetett véget, visszaállítva a 7-9 pontos különbséget. Földi Sándor csapata újra nekiállt ledolgozni a különbséget, és a beálló Kiss Kornél rossz döntéseinek, valamint néhány vitatható játékvezetői ítéletnek köszönhetően fel is zárkóztak két pontra. Ekkor visszaállt a közben pihenőt kapó Fodor Márton, és vezérletével egy 10-2-es rohanást produkált a Kaposvár, majd Jancsikin büntetőivel 46-36-nál a találkozón először jött létre tízpontos különbség. A félidő végéig próbált zárkózni a vendég gárda, végül 46-40-es somogyi vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A harmadik negyedet erősen kezdte a KKK, 51-40-re elhúztak, a Berény azonban nem esett össze, és hamar három pontra faragta le a hátrányt, Dukics remekül játszott ebben a periódusban. Pesic és Hendlein vezérletével azonban ismét talpra állt a Kaposvár, újra elhúzott hét pontra, a negyed végén Markovic viszont egy futtában elengedett, palánkról bepattogó hármassal 60-57-re hozta fel csapatát, ezzel mehettek rövid pihenőre a játékosok.

Az utolsó negyedben mindkét csapat idegesen, sok hibával játszott, amihez sajnos a játékvezetők következetlen ítéletei is jelentősen hozzájárultak. Sokáig egálra álltak a felek, majd Hendlein kosara felrobbantotta a csarnokot. Ettől olyan lökést kapott a hazai csapat, hogy Hinnant és a pályára kerülő Kovács is betalált, majd egy labdaszerzést Fodor löbbölt Hendlein kezébe, így 3:58-cal a vége előtt 71-64-re ismét meglépett a Kaposvár. A vendégeknél nagyon hiányoztak Raivolo pontjai, akit Fodor remekül tartott az egész találkozón, néha taktikai faultokat is elkövetve. A feszültség megvolt a végjátékban is, Hendlein egy kosár után összeakaszkodott Dukiccsal,  amit egy bődületes blokkal büntetett a következő támadásnál. A vendégek legjobbjának ezután sem volt szerencséje, a fiatal Kovács Soma fogta az utolsó percekben, és el is vette tőle  a labdát, amiből egy Fodor-kosár született, így szűk két perccel a vége előtt 77-66-ra vezetett a KKK. Ezt követően azonban gyors kosarat szerzett és hét pontra zárkózott a Jászberény. Azonban a hátralévő időben Hinnant és Puljko higgadtan kijátszották a vendégek védelmét, az utolsó kosarat pedig stílusosan a tarthatatlan ( 24 pont, 13 lepattanó ) Hendlein Roland szerezte. Vendégoldalról Markovics 14 pontja volt a legeredményesebb, de jól játszott Dukics is. A KKK megszerezte első győzelmét, a Jászberény három győztes hazai találkozó után elszenvedte idei első vereségét.

Fekete Ádám: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Óriási nyomás alatt játszottunk, ezért is volt ilyen nehéz a meccs. Köszönöm a csapatnak, hogy így küzdött, a szurkolóknak pedig, hogy mellettünk álltak. Biztos vagyok benne, hogy elindulunk felfelé.

Földi Sándor: – Gratulálok a Kaposvárnak! Bután, szervezetlenül és gyengén védekeztünk. Rossz bemutatkozás volt az első idegenbeli mérkőzésünkön.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus