Milos Boriszov elsüllyesztette a Kaposvárt!

A Sopron légiósa ihletett napot fogott ki, káprázatos teljesítményével pedig nyerni tudott csapata - vasárnap Kaposváron dől el a párharc

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő, 4. mérkőzés

Soproni Sördögök - Kaposvári KK 96-89 (22-21, 27-21, 27-25, 20-23)
MKB Aréna, Sopron, v.: Földházi T., Benczur T., Tőzsér D. (Bodrogváry)

Sopron: Thomas 7, Ruják A. 21/6, Boriszov 35/18, Tóth G. 7, Poscic 6
cserék: Dénes 6/6, Trepák 8/6, Takács -, Edwards 6
vezetőedző: Sabáli Balázs

Kaposvár: Frazier 15/3, Fodor 18/3, Raivio 14, Hendlein 18, Spica 14
cserék: Jancsikin 8, Benke -, Horváth M. 2, Grebenár -
vezetőedző: Fekete Ádám

Teljes statisztikát itt találtok!

Részletek hamarosan!

Ismét remek hangulatban kezdődött a két csapat találkozója, újra szép számmal érkeztek a vendég együttest biztatni Kaposvárról.

Boriszov pozícióban verte Raiviót, Frazier triplával felelt, majd újra Boriszov talált be. Egymásnak estek a csapatok, szinte minden támadásból kosár született az első percekben, nem telt el 2 perc, amikor 6-5-re vezettek a hazaiak. A folytatásban azért maradtak ki dobások mindkét oldalon, a szakasz közepén óriási rohanás közepette 10-9-re vezettek a hazaiak, majd Fodor büntetőivel fordult a kocka, de Ruják hármasával újra. Hazai eladott labdák után 4 ponttal megugrottak könnyű kosarakkal a vendégek. Poscic szabálytalan elzárása után Jancsikin is beköszönt. A kissé megzavarodó Sopront Trepák triplával próbálta kirángatni a hullámvölgyből, majd a rutinos soproni kapitány blokkolta Jancsikin dobását. Boriszov triplája újra hazai vezetést eredményezett. A negyed nagy büntetőpárbajjal és 1 pontos hazai vezetéssel zárult. 

A második negyed Boriszov triplájával kezdődött. A centerek percei következtek mindkét oldalon, villant Hendlein, betörésből Trepák, majd Tóth és Spica is. Tartotta 4-6 pontos előnyét a Sopron. A tarthatatlan Boriszov saját dobása után visszaszerezte a lepattanót, s ezt, majd befutást követően is eredményes volt, a negyed közepén 8 ponttal megugrott a Sördögök, időt is kért Fekete Ádám. Boriszov a 16. percben betörés után túljutott a 20 ponton, majd passzából Tóth ziccerével 10 pontra nőtt a hazai előny. Raivio villanásaival próbált kapaszkodni a Kaposvár, Trepák újabb triplával próbálta megállítani a vendégeket, majd a hazai kapitány beütötte a 3. hibáját. A félidő hajrájában Tóth és Spica kölcsönösen karfelszedéssel próbálkoztak - kettős faultot ítéltek a játékvezetők. A somogyi légiós reklamált, s technikait is kapott, már a 3. hibája volt. Nem sokkal később Ruják 4 pontos akciót mutatott be, ráadásul a triplája közben szabálytalankodó Raiviónak is a 3. személyije volt. 

Hendlein ügyes kosarával kezdődött a második félidő, Poscic leválás után felelt rá. Ahogy a meccs, a második 20 perc is sűrű kosáresővel kezdődött, Boriszov triplája majd Ruják látványos kosara után 10 pontra nőtt a soproni előny. Látványelemekben sem volt hiány, egy Hendlein zsákolást egy Boriszov tripla követett. Tartotta 10 pont körüli előnyét a Sopron. Hendlein és Fodor próbálta a negyed közepén felhozni a Kaposvárt, de Boriszov 5. triplájával a 27. percben túljutott a 30 ponton. Az első félidőben Trepák, a másodikban Ruják nőtt fel mellé, az ő labdaszerzés utáni ziccereivel tartotta 10 körüli előnyét a Sördögök, a Kaposvárt büntetőkkel Raivio és Spica tartotta versenyben. A negyed hajrájában Horváth kettesére Dénes triplával felelt. Tóth a 4. hibáját kapta. A szakasz végén Fodor triplájával 10 ponton belülre került a Kaposvár. 

A 4. negyed elején Boriszov előbb Poscicnak adott gólpasszt, majd beemelte 6. hármasát. Dénes nem kis szerencsével beeső palánkos triplájával 16 pontosra nőtt a hazai előny. A Kaposvár Frazier révén próbált zárkózni. A negyed közepén Hendlein labdaszerzése után Dénes követett el sportszerűtlen hibát. Az ő villanásaival került 10 ponton belülre a Kaposvár, amikor Ruják dobott újabb igen látványos kosarat. Ismét sűrűn estek a kosarak, nem adta olcsón a bőrét - de miért is adta volna - a vendégcsapat. Alacsony szerkezetre állt át a Sopron, lassítani próbálta a játékot, de eladott labda után Frazier 7 pontra hozta föl s somogyiakat. A kaposvári irányító nem egészen másfél perc előtt kihagyott 2 büntetőt, s ez döntött egy újabb remek meccsen. 

Sabáli Balázs: - Boriszov extra teljesítményt nyújtott, s ezúttal igen jó százalékkal is dobott, ez sokat számított. Mindkét csapat játékosain látszik már a fáradtság, nincs más választásunk, Kaposváron nekik megyünk, s megpróbálunk nyerni. 

Fekete Ádám: - Védekezésben nem sikerült megvalósítani, amit elképzeltünk. Boriszovot sem az első, sem a második félidőben sem tudtuk megállítani. Nagyon büszkék vagyunk a szurkolóinkra, köszönjünk a buzdításukat, otthon segítségükkel "behúzzuk" az ötödiket. 

Milos Boriszov: Köszönjük a Kaposvárnak a fair játékot, nagy meccs volt, élvezték a nézők. Kaposvár előtt ötven-ötven százalék az esély, megpróbálunk bejutni az elődöntőbe. 

Fodor Márton: - Boriszovnak hagytunk teret, engedtük, hogy elkapja a fonalat, s ez nagy hiba volt egy ilyen fontos meccsen, ráadásul Ruják is felnőtt mellé. Otthon, szurkolóink segítségével "behúzzuk" az ötödik meccset.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus