Milosevic dudaszós triplájával verte az Olaj az ASE-t

Az első negyedben parádésan dobtak a paksiak, de jött Vojvoda, és fordított az Olaj - kettő másodperccel a vége előtt Milosevic tette fel az i-re a pontot.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 83-80 (13-30, 23-12, 24-20, 23-18)

Szolnok: Vojvoda 25/15, Kovács 2, Malesevic 8/3, Milosevic 21/6, Andric 2.
Csere: Airington 10, Tóth Á. 13, Rudner 2.

ASE: Kovács Á. 9/3, Norfleet 15/9, Henton 16/6, Eilingsfeld 8/6, Jevtovics 13.
Csere: Ruják A. 2, Faust 17/9, Horváth -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

Szolnokon indult a 3-6. kiemeltek negyeddöntős párharcának első mérkőzése, a Szolnoki Olaj KK az Atomerőmű SE-t látta vendégül. Jobban kezdtek a vendégek, Norfleet szép csellel csapta be Kovács Pétert, és küldött a helyére egy triplát - Faust zsákolt a következő akcióból, 10-4-re lépett el négy perc játékot követően a Paks. Dragan Alekszics ki is kérte első idejét, de hiába - Henton, Faust és Eilingsfeld is betaláltak kintről, a szolnokiaknak pedig semmi nem jött össze, még egy 3-1-es lefutást is elpuskáztak (4-19). Airington törte meg a rossz Olaj-szériát, de az ASE egészen elképesztő formában tüzelt, Faust második hármasa azt jelentette, hogy 6/7-tel kezdett kintről a Dzunics-legénység - aligha látott ilyet a Tiszaliget népe, hogy ennyire hamar húszpontos hátrányba kerüljön csapatuk (7-27). Faust szórt még egyet, de végre válaszolni tudott Vojvoda - a negyed közben szépen lepörgött, nem kis tüzijátékot rendezett a paksi gárda (13-30).

Triplákkal kezdődött a második játékrész is, de ezúttal Vojvoda hintett háromból hármat - az Olaj így 4/7-tel, a Paks 7/9-cel állt a hármasokat tekintve (22-30). Ezúttal a vendégek ragadtak be, Milosevic duplájával már 11-0-nál járt a Tisza-partiak sorozata, gyakorlatilag három perc alatt megdobták azt a pontmennyiséget, amit az első negyedben. Csaknem öt perc kellett, hogy újra paksi pontszerző iratkozzon fel a táblára, ezt természetesen egy tripla formájában tette meg Norfleet, de ekkorra a nemrég még tetemes tolnai előny java szertefoszlott (26-33). Az új "playoff-frizurában", kopaszon kosarazó Tóth Ádám két eladott labdát is vétett, de ennek ellenére egyértelműen a hazaiak uralták ezt az etapot. A félidő előtti utolsó percekre valamelyest stabilizálta játékát Braniszlav Dzunics csapata, elállították a vérzést, ennek köszönhetően megőrizték vezetésüket (32-38). Lehiggadtak a csapatok, nem estek már be a triplák - Vojvoda negyed eleji parádéjával visszajött a meccsbe a piros-fekete alakulat, de a nagyszünetig kitartott a tolnai fór (36-42).

A kérdés az volt a harmadik tíz percre fordulva, hogy folytatódik-e a szolnoki zárkózás, vagy netán újra kiszakad a gólzsák vendégoldalon. Nos, az előbbi forgatókönyv tűnt valószínűbbnek az első percek alapján, hiszen fokozatosan dolgozta le hátrányát az Olaj, sőt a negyed derekán Tóth kosarával már a vezetést is átvette az Alekszics-legénység (50-49). Eilingsfeld és Henton kosaraival visszavette azt az ASE, de így is nyilvánvaló volt, hogy kellenek a vendégektől a meccs elején látott bravúrtriplák, ha győzni szeretnének. Rudner tette vissza Vojvoda kihagyott dobását, majd másodszorra már nem volt szüksége korrekcióra a válogatott klasszisának, megoldotta maga (58-58). A kilátogató nézők alighanem jól szórakoztak, jó iramú, fordulatokban bővelkedő mérkőzést láthattak. Ruják tempója zárta az etapot, kettő pont maradt a paksi vezetésből (60-62).

A záró felvonás első perceiben nem esett sok pont, az utolsó hat percre maradt a döntés (66-68). Vojvoda és Milosevic révén sokadjára egalizált az Olaj, majd a vezetést is visszavették a piros-feketék - 8-0-s futást produkáltak, az ő szemszögükből a legjobbkor (74-70). Kettő perc volt már csak hátra, kitartott a szolnoki előny. Nagy földharcban labdát szereztek a hazaiak, de kosarat nem - igaz, ez a túloldalon sem sikerült. Henton büntetőzött higgadtan, 79-77-tel fordultunk az utolsó 38 másodpercre. Airington hibázott, de visszakerült a labda az Olajhoz - Malesevic büntetőzhetett, de csak az egyiket dobta be (80-77). 10 másodperce maradt a paksiaknak, Vojvoda ütött oda Kovács Ákosnak. A hátvéd ugyan mindkét szabaddobását elhibázta, de a lepattanó kis szerencsével visszakerült a vendégekhez, és hárompontosból már nem hibázott - kettő másodperccel a rendes játékidő vége előtt egalizált az ASE, megjött a korábban emlegetett bravúrtripla (80-80). Az utolsó védekezést azonban talán túlságosan is Vojvodára hegyezték ki a tolnaiak, mert az oldalvonali bedobást követően teljesen üresen hagyták Nemanja Milosevicet - méterekre nem volt ember a bedobótól, aki köszönte szépen a lehetőséget, és elsüllyesztette a meccsnyerő triplát. Ha nehezen is, de hozta a párharc első mérkőzését az Olaj, Vojvoda extrája, majd egy dudaszós tripla kellett nekik ehhez - a paksiak nagy lehetőséget puskáztak el, hiszen húsz ponttal is vezettek a mérkőzés első részében.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus