Misek vezetésével verte a Nyíregyházát a MAFC

A Taylor nélkül kiálló NYKK a hajrára már le is szakadt a fővárosi alsóházi derbin, Misek Levente s a MAFC légiósai viszont végig remekeltek

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, középszakasz, alsóház, 7. forduló

MAFC (6-22) - Marso Nyíregyháza KK (10-18) 79 - 63 (21-19, 22-15, 18-21, 18-8)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Makovsky Sz., Surányi G. (Szabadvári)

MAFC: Tursics 2, Fodor K. 2, Misek 17/9, Hunter 15/6, Glenn 16.
Csere: Lakosa Zs. 3, Tuciarakisz 22/3, Faragó 2, Lakits -. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Nyíregyháza: Savic 7/3, Vaszojevics 12/3, Kósa T. -, Nagy K. 20/12, Radenkovics 6.
Csere: Molnár M. 10/3, Lajsz 3/3, Helmeczi 2, Czura 3/3, Kolarics -, Kósa D. -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Három nap után ismét találkoztak a felek. A nyíregyháziak számára immáron tét nélküli meccsen Sitku Ernő csapatából Achilles-ín sérülése miatt hiányzott az amerikai hátvéd, Taylor. A MAFC-nál abszolút magyar kezekbe került a játék irányítása szervezése, hiszen a fővárosiak légiósai közül ezúttal a szintén sérült irányító Brown maradt ki.

Érdemi tétje az összecsapásnak a MAFC számára maradt, egy esetleges győzelem esetén Stefan Timbus fiai nagy lépést tehetnek azért, hogy majd a bennmaradásért zajló párharcot pályaelőnnyel kezdjék a ZTE-vel szemben.  

Ügyes akció végén Glenn a hazaiaknak szerzett vezetést, Nagy Krisztián két  triplájával fordított a Nyíregyháza. Hamar átálltak zónára a vendégek, Glenn próbálta versenyben tartani a hazaiakat. A negyed közepén Hunter zsákolt óriásit egy le, illetve a gyűrűről felpattanó labda után, de Radenkovics és Nagy tett róla, hogy ne forduljon a kocka. Egészen a 7. percig működött ez, amikor Misek szép tempójával fordított a MAFC. Gyorsan csinált egy 5-0-t a Nyíregyháza, s Vaszojevics kosár plusz büntetős akciója után ismét a vendégek vezettek. A szakasz hajrájában a vendégeknél jöttek a fiatalok, s kiment letámadásra a Nyíregyháza. A szakasz hajrájában Misek vezérletével visszaszerezte a vezetést s 2 pont előnnyel zárta a negyedet a MAFC.

A második negyed az azt a bizonyos fonalat nagyon "elkapó" Misek triplájával kezdődött, Molnár Marcell felelt rá bravúros kettessel. Tuciarakisz révén újabb támadó pattanó utáni kosarat szerzett a MAFC, Lajsz viszont triplával büntette, hogy teljesen üresen hagyták. Faragó forgolódás után dobott bravúrkosarára Savic felelt betörés után - szinte minden akció kosárral végződött, nem igazán volt védekezés. Időkérés után letámadásból előbb a labdát, majd Helmeczi révén a vezetést is megszerezte a Nyíregyháza. Ekkor Glenn, Misek majd Hunter - mindkét légiós támadó pattanó után volt eredményes - révén egy 6-0-s MAFC-futást láthatott a közönség. Czura hármasára Misek felelt triplával. A félidő hajrájában "megállt a Nyíregyháza, Tursics duplája, majd Hunter rendezetlen védelem elleni hármasa után 10 ponttal vezetett a hazai együttes. Szünetben 9-cel "ment" az első 20 percben 11 támadó pattanót szerző MAFC.

Vaszojevics faragott a Nyíregyháza hátrányán a második félidő elején, majd Nagy újabb hármasával 4 pontra jöttek föl a vendégek. Több, mint 2 perc elteltével Tuciarakisz kosár plusz büntetős akciója jelentette az első MAFC-pontokat szünet után A Nyíregyházát Nagy próbálta triplákkal versenyben tartani Zónára állt át a MAFC is, Savic köszönte s átdobta triplával, s 5 pontra hozta fel a szabolcsi legénységet. Hiába dobott Molnár is hármast a vendégeknél, a palánk alatt rendre ügyesen megjátszott Tuciarakisz vállaira vette a MAFC-ot, s a görög center révén tartotta előnyét a hazai gárda.

Ügyes - és (két)pontos Tursics-Glenn akcióval kezdete a MAFC a záró etapot. Sok volt a hiba, az eladott labda mindkét oldalon. A hazaiak szerencsés módon növelték 10 pontosra előnyüket: nem az első hazai "homály" tripla ért fel gólpasszal, Glenn köszönte a "zsugát", s bedobta. Ez akkora lökést adott a hazaiaknak, hogy a negyed közepén Hunter és Tuciarakisz bedobott egy.egy triplát, 16-tal elhúzott a MAFC, s a végén már nem volt annyi erő a célját hét közben elérő nyírségiekben, hogy szorossá tegyék a meccset. 

Stefan Timbus: - Nehéz meccs volt, mert ellenfelünk felszabadultan játszhatott, nekünk viszont kulcskérdés volt a győzelem. A Nyíregyházából hiányzott egy kulcsjátékos, talán ez is közrejátszott abban, hogy kevésbé volt hatékony. Nem ez volt a legszebb meccs, de megcsináltuk, amit meg kellett, s most ez volt a legfontosabb.

Sitku Ernő: - Sajnos lepattanókban nem tudtuk felvenni a versenyt a MAFC-cal, ez döntött, valamint az, hogy többen is bizonyítani akartak, s emiatt a csapatjáték helyett sok volt az egyénieskedés.

Fotó: MAFC

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus