Mumusát, a Nyíregyházát verte a ZTE!

Ma este fordulatos és igen sok pontot hozó derbin verte az osztályozó párharc elől menekülő Zalaegerszeg a sereghajtó Nyíregyházát, melytől ebben a bajnokságban már otthon és idegenben is kikaptak korábban Kámán Tamásék.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakas, 3. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Marsó-Nyíregyháza KK 91 - 81 (14-18, 24-21, 26-20, 27-22)
Zalaegerszeg, V.: Pálla Z., Makovsky Sz., Söjtöry T., (Parádi)

Zalaegerszeg: Boston 16/3, Gáspár 16/12, Plumb 16/9, Safford -, Lekli 14.
Csere: Kámán 5/3, Velkey -, Koma 8, Kovács Ád. 13/6, Kertész 3. Vezetőedző: Raul Jimenez

Nyíregyháza: Walker 23/3, Polyák 5/3, Doyne 11/3, Mohácsi 4, Poscic 16.
Csere: Hall 14, Cseh 4, Molnár M. 3/3, Jakab 1.  Vezetőedző: Sitku Ernő

Kipontozódott: Kámán

Polyák triplájával kezdődött a mérkőzés, azonban a hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést: Lekli és Gáspár révén a palánk alól, Kámán triplájával pedig kintről is veszélyesek voltak – sőt Plumb is betermelt egy hármast. 11-7-nél azonban magához tért a vendégcsapat, beindult Walker és Poscic, vezetésükkel pillanatok alatt fordított a Nyíregyháza. A pár perces hazai gólcsendet Gáspár kinti találata törte meg, de a negyed hajrája a vendégeké volt, néhány pontos előnnyel mehettek pihenőre. 

A második negyedet is jobban kezdte az NYKK, 16-24-nél már a tízet közelítette a különbség – pedig a vendégek semmi különöset nem csináltak, bedobálták a könnyebb helyzeteket, és leszedték a hazaiak dobásai után a pattanókat. Három perc után mindössze egy Boston-kosarat jegyezhettünk fel a vendéglátóknál, Kovács kosara után viszont stabilizálódott a zalaiak játéka, 23-26-nál egy kosárnyi különbségre zárkóztak fel. Ekkor Walker révén a vendégek is pontosabbá váltak, de csak átmenetileg: Koma és Kovács kosaraival előbb megközelítette, majd Boston büntetőivel 35-35-nél utol is érte ellenfelét a ZTE. Az eddig pont nélkül álló Doyne első kosara törte meg a felzárkózást, majd Hall is jól büntetőzött – a félidő slusszpoénja azonban Koma kosara volt, minimális hátrányban várhatta a második félidőt a Zalaegerszeg. 

Fordulás után alaposan bekezdett a ZTE, Plumb kintről, Lekli bentről volt eredményes, ennek köszönhetően 46-42-re átvették a vezetést. Doyne két büntetője csak átmeneti segítséget jelentett a vendégeknek, Kámán is Boston közeli kosaraival hét pontra hízott a hazaiak előnye. Walker rángatta ki a kátyúból a Nyíregyháza szekerét, Mohácsi Máté is csatlakozott egy 2+1-es játékkal – 52-50-nél úgy tűnt, hogy egyenlítenek is. Gáspár azonban nem így gondolta, két gyors triplával hűtötte le a vendégeket, majd kicsivel később még egyet bevágott. Erre nem jött érdemi válasz, így ötpontos ZTE-előnnyel zárult a negyed. 

Az utolsó játékrész óriási hullámzást hozott. A hazaiak szempontjából nagyon rosszul jött a kisszünet, hosszú percekig csak Plumb ziccerét írhattuk fel, miközben az NYKK Hall, Doyne és Molnár kosaraival 11 pontot szerzett, és 66-70-re vezetett. Lekli 2+1-es játéka a legjobbkor jött a ZTE-nél, akik Boston és Plumb révén további nyolc egységet szereztek, így ők is kivágtak egy 11-0-s szériát. Ez már sok volt a vendégeknek, akik egyre jobban elbizonytalanodtak, míg vendéglátóik Kovács és Boston tripláival végképp lerendezték a meccset. A Nyíregyháza egyre biztosabban utolsó, a Zalaegerszeg viszont fontos lépést tett az utolsó előtti hely, és ezzel az osztályozó elkerüléséért. 

 

Fotó: zaol.hu
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus