Nagy hullámvasútban nyert a Kaposvár Körmenden

A somogyiak már hússzal is vezettek, majd Lemon vezetésével felállt és fordított a Körmend, de a végjátékban Raivióék voltak higgadtabbak

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Egis Körmend – Kaposvári KK 69-80 (8-19, 20-25, 23-15, 18-21)
Körmend, v.: Pálla Z., Hegedűs T., Kulcsár T., (Major)

Körmend: Lemon, Sonyák -, Ferencz, Kolaric -, Richards 6
cserék: Popadic 4/3, Govens -, Tóth N. 8, Török 9, Doktor -

Kaposvár: Fodor M. 5, Raivio 23/6, Jancsikin 19/12, Hendlein 14, Spica 14
cserék: Gibson 5/3, Benke -, Horváth M. -, Grebenár -

Kipontozódott: Popadic ill, Horváth M., Fodor M. 

Teljes statisztikát itt találtok!

A kaposváriak a hétközi fordulóban egy hazai győzelemmel igyekeztek elfelejteni a jászberényi súlyos vereséget, a hazaiak viszont egy bajnoki és egy EuroChallenge hazai vereség árnyékéban készültek a találkozóra. Az árnyék nem is tűnt el, mert sokkal jobb játékkal kezdtek a vendégek. Míg a hazai akciók általában Richardsnál elakadtak, addig a másik oldalon mindig volt befejező ember. Ferencz két hármasa ellenére is tíz perc alatt tizenegy pontos előnyt gyűjtött a Kaposvár. A második etapban tovább nőtt a különbség. Amíg a Körmend játéka egyre görcsösebbé vált, addig a vendégek egyre felszabadultabban játszottak, néhány látványos megmozdulás is belefért náluk. 16 pontra hízott a Kaposvár előnye, ami a nagyszünetre is megmaradt.

A harmadik negyed közepén Lemon adta bele minden indulatát egy hatalmas zsákolásba, és mint ha ez lett volna az ébresztő, vagy még inkább a görcsoldó a Körmendnek, elkezdett szűkülni a különbség. Richards és Govens ekkor már a padon ült, előbbi cseréjénél, amikor Török jött be helyette, elismerően tapsolt a hazai publikum. Tóth utolsó pillanatban szerzett pöcijével csak nyolc volt közte. Az utolsó tíz percben folytatódott a fellángolás. Lemon volt a vezér, de minden pályán lévő hazai játékos fogát összeszorítva küzdött, aminek meg is lett az eredménye. A Kaposvár elbizonytalanodott, Popadics hármasával már a Körmendnél volt az előny. 35-55-ről 63-62-re hozta a meccset a hazai csapat, ám ekkor több hiba csúszott a támadójátékba, a kaposváriak viszont megnyugodtak, és újra növelték előnyüket. A hazaiaknál ekkor megint sorra maradtak ki a dobások, nem volt elég a tíz perces roham mínusz húsz után.

Mestermérleg:

Ante Perica: – Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten győztek. Az első félidőben nem tudtunk koncentrálni a játékra, nagy nyomás alatt játszottunk és nem volt egyetlen húzó emberünk sem. A második félidőben Lemonnak sikerült ezt levetkőznie, ami kihatott a többiekre is. Minden erőt megmozgattak a fiúk, hogy eltüntessük ezt a különbséget, de végül ez nem lett elég ahhoz, hogy győzzünk.

Fekete Ádám: – Az első félidőben extrán játszottunk, csapatként védekeztünk és támadtunk is, megtaláltuk az ellenfél gyenge pontjait. Türelmesen játszottunk, amiért nagyon büszke vagyok a csapatra. Volt egy hullámvölgyünk, ami természetes, hiszen fáradtak voltunk, de aztán ismét nagyot küzdöttünk, csapatként nyertünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus