Nagy küzdelem után a Szeged jutott a négy közé

Hullámzó meccset vívott a Szedeák a Pécs ellen, de Bolticsék jöttek ki jobban a végjátékból, így ott leszne a Magyar Kupa elődöntőjében.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-Pannonpower 81-74 (18-21, 15-16, 19-11, 29-26)

Szedeák: Boltics 15/3, Lilov 26/15, Csirics 7/3, Juhos 5/3, Sulovics 17/3
cserék: Bán 11/9, Wirth -, Révész -

Pécs: Nelson 18/6, Supola 7, Smith 24/9, Budimir 9/3, Sejfic 7
cserék: Halász 3, Harazin 6, Bíró -

Statisztika itt elérhető!

Jól kezdett a Pécs, Anthony Nelson vezérletével gyors 7-0-t futottak a baranyaiak, de az amerikai irányító, valamint a visszatérő Sejfic is hamar begyűjtötte második személyi hibáját - mégsem ettől, hanem Lilov extrájától (két támadásból hét pont) indult meg felfelé a Szedeák. Halász Ákos bontásaival, gólpasszaival igyekezett előre a PVSK, de a bolgár dobógép révén fordítani tudott a Szeged - annak ellenére, hogy ő és Boltics már a második negyed elején három-három faulttal állt. A nagyszünetig kiegyenlített játék volt, de nagyon sokat hibáztak a felek, rengeteg volt a pontatlanság és a támadófault is, a nagyszünet előtt azonban több fontos játékot is bemutatott a Pécs, így négypontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe Budimirék.

A fordulás után is hullámzóan alakult a meccs, Juhos és Boltics vezetésével a Szedeák kezdett jobban, de nem tudott igazán meglépni, Csirke Ferenc időkérése után pedig stabilizálta magát a Pécs - a pontok most sem záporoztak, gyűrték egymást a felek. Az üres hármasok mindkét oldalon rendre kimaradtak, ugyan Nelson kicsit felpörgette a PVSK-t, de Sejficet továbbra sem találták meg, míg a Szeged képes volt bentről is eredményes lenni. A záró etapban aztán kiszakadt a szegedi triplazsák: Lilov, Sulovics, majd Bán is betalált, szűk négy perccel a vége előtt tíz pont fölé nőtt a különbség - hiába volt magához képest borzasztóan agresszív Nelson, hiába lépett fel mellé Smith, értelmezhetetlen triplamutatóval (2/23 volt ekkor) dolgozott a gárda. 

Halászék itt sem adták még fel, a Szedeák nem tudta lezárni a meccset és ugyanolyan hektikus volt a végjáték, mint az egész meccs: a Pécs több ziccert is elrontott, majd Supola egy támadóhibával kipontozódott. Már kétszer is úgy tűnt, hogy mégis megnyerték a derbit Juhosék, de két szemfüles pécsi játékkal tovább éltek a baranyai remények, közben Bán Tibor megsérült. Az utolsó percben Sejfic és Harazin is kipontozta magát, a PVSK pedig már nem tudott újítani - fordulatos, küzdelmes meccs végén Lazics együttese harcolta ki az elődöntőbe jutást. A meccs legjobbjának Bolticsot választották, aki 15 pontja és kulcsfontosságú büntetői mellett leszedett nyolc lepattanót és kiosztott hét gólpasszt is.

fotó, slide: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus