Nagy küzdelemben verte a Pécs a Sopront

Az első negyed vesszőfutását fantasztikus 2. negyeddel feledtette a Sopron, a második félidőben azonban a Pécs nem hagyta magát, és felőrölve ellenfelét fontos győzelmet aratott. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 13. forduló:

PVSK-PANNONPOWER - Soproni KC 67-62 (17-7, 16-25, 20-19, 14-11)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok.

V.: Vígh P. dr. Papp P. Török R. (Szabó)

PVSK: Nelson 6, Kovács 5/3, Csabay 17/12, Budimir 20/3, Bödör 1.
Csere: Somogyfoki 6, Halász 12/6, Bíró -, Nagy K. -.

Sopron: Thomas 24/12, Dénes 4, Thompson 2, Takács N. -, Barovics 14.
Csere: Ruják A. 9, Tóth G. 7, Molnár 2, Trepák -.

Kipontozódott: -

Bár Budimir kosara után Thomas hamar megszerezte első pontjait magyarként, Csabay 4 pontos akciójával (tripla plusz büntető) meglépett a Pécs. Szédületesen kezdett a PVSK, bénultan a Sopron. Csabay újabb tripláját követően a negyed közepén már 11-4-re vezettek a hazaiak, a soproni játékosok 3 eladott labdánál jártak, érthető volt Sabáli időkérése. Utána Halász is beköszönt egy triplával, s 10-zel "mentek" a hazaiak, az SKC játékosai továbbra is sorra adták el a labdákat. A vendég gárda jó fél negyednyi kosárcsendjét egy jó büntetővel Tóth Gergely törte meg. Csabay Ádám a negyed végén harmadik hármasát is bevágta, egyedül több pontot dobott (10) az első negyedben, mint az egész Sopron.

A második szakasz elején állandósult a 10 pont körüli pécsi vezetés, sőt Kovács triplájával ez tovább nőtt. 25-13 után azonban már nem ültek a pécsi triplák. Villant Molnár és Barovics is a vendégeknél, majd a negyed közepén Thomas két triplájával s Ruják kosarával 4-re zárkózott föl az SKC. A félidő végén rövid időre Thomas hármasával fordított is a Sopron, ám a szakasz Nelson kosarával, s 1 pontos hazai vezetéssel zárult. Budimir találatával kezdődött a második félidő, majd a duplája után triplát dobott, ismét megugrott a Pécs. Csabay beemelt egy újabb hármast, az SKC-t Thomas és Thompson próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén előbbi újabb távolijával átvette a vezetést az SKC, Halász azonnal válaszolt egy hármassal, s ismét a PVSK vezetett.  Kemény, küzdelmes játékkal zárult a negyed, amely után 2 pontos pécsi vezetést mutatott az eredményjelző.

A záró szalaszt Tóth kosara és Dénes zsákolása révén a vendégek kezdték jobban, át is vették a vezetést. Hatalmas volt a küzdelem, kevés a kosár. A végjátékban váltva vezettek a csapatok.  Az utolsó percre egál után Halász kosár plusz büntetős játéka révén 3 pontos hazai vezetéssel fordultak az együttesek. Dénes büntetőivel 1 pontra jött föl a Sopron. A végjátékban azonban a hősiesen küzdő pécsiek Budimir büntetőivel bebiztosították bravúros győzelmüket a bajnokverő, de ezúttal támadásban gyenge napot kifogó SKC ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus