Nagy negyedik negyeddel verte a Kaposvár az Albát

Bár sokáig vezetett a Fehérvár, a somogyiak kaotikus hajrával idén másodszor is legyőzték Simonékat

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Kaposvári KK - TLI-Alba Fehérvár 91-88 (19-26, 23-21, 19-17, 30-24)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Pálla Z., Gorka Sz., Minár L. (Várhalmi)

Kaposvár: Frazier 16/6, Fodor 15/9, Raivio 20/9, Hendlein 16, Spica 13
cserék: Jancsikin 5/3, Grebenár -, Benke 4/3, Horváth M. -, Kovács S. 2 vezetőedző: Fekete Ádám

Alba: Tóth P. 15/9, Supola 6/, Kromah 20/3, Kalve 15/9, Csorvási 9
cserék: Juhos 10/3, Wood 7/3, Simon 6, Blaskovits - vezetőedző: Székely Norbert

Kipontozódott: Supola, Csorvási M.

Teljes statisztikát itt találtok!

Spica kosarával indult a találkozó, de Kromah azonnal válaszolt rá egy tempóval. A következő percek nagyjából kettejük párharcáról szóltak, a kaposváriak tömték labdával a centert, Kromah pedig sorra szállította a pontokat. Ugyan Kalve nehezen boldogult Hendleinnel, de Csorvási Milán jó párszor üresen maradt a gyűrű alatt, amiket rendre kihasznált – ráadásul rengeteg támadópattanót (szám szerint hatot) kaparintott meg a vendégcsapat, amikből növelték az előnyüket. A negyed hajrájában már 22-14-re is vezetett az Alba, ám Raivio nagyon fontos hármast süllyesztett el és visszakapaszkodott a KKK. Az utolsó percben aztán újra összekapta magát a Fehérvár, így végül 26-19-re nyerték az első tíz percet – Kromah egymaga 12-t vállalt ebből.

A második negyedet rögtön Kalve triplája nyitotta, amivel tíz pontra nőtt a különbség. Sok fault történt az első percekben, a negyed felére már bónuszba került mindkét csapat. A pontokra sem lehetett panasz, Jancsikin zsákolására és triplájára egy parádés összjáték után válaszolt Kalve, majd Supola triplája is beakadt, őrizte a tíz pont körüli előnyt a fehérvári csapat. Parázs hangulat uralkodott a csarnokban, lüktető, jó ritmusú játékot játszott mindkét csapat, gyors, sokpasszos támadásokkal – az Alba volt pontosabb, a KKK két üres zsákolást is elrontott. A negyed második felében határozottabbá vált a somogyiak védekezése, ennek pedig egy 8-0-s futás lett az eredménye – Raivio hármasa után 42-39-re zárkózott a Kaposvár. Székely időkérése után Tóth és Raivio váltott triplát, végül Simon kettese után 47-42-es vendégvezetéssel mentek pihenni a felek.

Paprikás hangulatban kezdődött a harmadik negyed, Hendlein kosaraira Supola válaszolt egy triplával, majd két bírói ítéletet vitatott vehemensen a hazai publikum és Fekete Ádám – a vendégek ezt kihasználva ismét megléptek nyolc egységgel. Innen felzárkóztak a somogyiak még háromra, de kissé túlpörögtek, ami hibákat szült – ezeket az Alba okosan használta ki, majd a negyed második felébe fordulva Tóth és Juhos is beemelt egy-egy triplát, ezzel 12-re növelve a vendégelőnyt. Ekkor lépett be a meccsbe Branden Frazier, aki addig pont nélkül állt, a negyed hajrájában aztán két 2+1-et is összehozott, majd kiosztott egy gólpasszt Fodornak – a hazaiak 10-2-es rohanása után 61-64-ről indult a záró etap.

A negyedik negyed elején Wood aktivizálta magát, előbb egy tempót, majd egy triplát is elsüllyesztett, erre Fodor és Kovács Soma válaszolt – két perccel a játékrész kezdete után Frazier is betalált kintről, egyenlített a Kaposvár. Erre ugyan Simon és Wood reagált egy-egy kosárral, de a KKK két labdaszerzés után bő öt perccel a vége előtt átvette a vezetést. Az Alba hamar visszavehette volna, de Kromah könnyű ziccert hibázott, majd beütötte negyedik személyijét – sőt, három büntetőjéből csak egyet értékesített. Három perccel a vége előtt Supola kipontozódott, Hendlein és Raivio büntetőivel pedig öttel meglógott – sőt, Csorvási is beütötte az ötödiket. A hajrában az történt a pályán, amit a KKK akart, sorra jöttek a rontott dobások és a faultok a vendégektől, 87-79-re léptek meg a hazaiak. Itt azonban összekapta magát a vendégcsapat, Kromah nagy triplája után Kalve is betalált kintről. A hajrá óriási volt, higgadt büntetőzés után a Fehérvár két potenciális győztes dobást is elrontott az utolsó tíz másodpercben, így végül a KKK nagy negyedik negyede győzelmet ért.

Fekete Ádám: – Gratulálok a srácoknak, mély gödörből jöttek ki és a közönség segítségével végül nagy győzelmet arattak.

Székely Norbert: – Gratulálok a Kaposvárnak, mindent megtettek azért, hogy nyerjenek. Hosszú ideig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, aztán megzavarodott minden és mindenki. Ebből a zavarból végül a kaposváriak jobban jöttek ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus