Nagy pofonba szaladt bele a Falco Kecskeméten!

A második negyedben átrohant ellenfelén a csapatként is egységesebb képet mutató Kecskemét, amely végig jól sáfárkodott megszerzett fórjával!

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Alapszakasz 22. forduló

KTE-Duna Aszfalt (15-4) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (13-7) 83-54
(18-13, 32-11, 26-17, 7-13)

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 16, Kovács P. 6, Djeraszimovics 21/9, Ivosev 8, Barovics 7.
Csere: Pongó Martin 4, Pongó Máté 4, Hegedűs 3/3, Karahodzics 9, Mészáros 5, Keller -, Kővágó-Laska -. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 10, Covington 6, Perl 9, Dukics, Krsztanovics 7.
Csere: Váradi 2, Will -, Hall 6/6, Bus 3/3, Bognár 9/3, Popgyákunik 2, Kovács B. Vezetőedző: Kálmán László.

Kipontozódott: -

Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Makovsky Sz. (Szabó)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Kinney középtávolijával indult a találkozó, a másik oldalon Perl egalizált (2-2). Talán már a mérkőzés ezen szakaszában eldőlt a győzelem sorsa, a Falconak mintha nem lett volna ideje melegíteni, olyan pontatlanul játszottak. Nem voltak a helyzet magaslatán sem támadásban, sem pedig védekezésben, a Kecskemét pedig kíméletlenül kihasználta a hibákat. Egy 11-0-s rohanást produkáltak három perc leforgása alatt, a vendégek rossz sorozatát Hall triplája törte meg (13-5). A negyed végére sikerült öt pontra visszajönnie Kálmán László csapatának, 18-13-mal vághattak neki a felek a második felvonásnak.

Váradi büntetőivel már csak kettő volt közte (18-16), ám ekkor megint jött egy szombathelyi rövidzárlat, és pillanatok alatt tíz fölé nőtt a különbség (29-16). Barovics középtávolijával először volt a meccsen húsz pontos differencia. Elkezdődött a Djeraszimovics-show is, a szerb irányító képtelen volt hibázni, két perc alatt három triplát és egy kettest küldött a helyére (45-20). Karahodzics horga zárta a félidőt, 50-24-es KTE-vezetés tudatában mehettek pihenőre a felek.

A meccs második felét ott folytatta az Ivkovics-alakulat, ahol abbahagyta. Képtelenek voltak hibázni, ellentétben a Falcoval, ők nem a tőlük megszokott játékot hozták. A Pongó-tesók gyors egymásutánban betaláltak, Martin ziccerével már harminc volt közte (62-32). A negyed végére 76-41-es eredmény alakult ki, gáláztak a Hírös városiak. A záró etap első három percében nem született kosár, a rossz sorozatot Mészáros Máté törte meg (78-41). A KTE innentől fogva öt pontra volt képes, a Falco tizenhármat termelt, így 83-54-re, huszonkilenc ponttal nyertek Kinney-ék.

Foto, Slide - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus