Nagy triplája hozta az újabb NYKK győzelmet

Nagy küzdelmet hozott a Nyíregyháza - Körmend találkozó a Férfi NBI/A-csoport alapszakaszának 2. fordulójában. A Körmend sokáig vezetett, de jó harmadik negyedével felzárkózott, fordított a hazai csapat. Kiélezett és szoros végjátékot hozott a záró tíz perc, melyből a Nagy Krisztián triplájának köszönhetően a hazai csapat került ki győztesen.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló, 2014. október 18.
Marso-Nyíregyháza KK (2-0) - Egis Körmend (0-2) (8-17, 16-18, 27-19, 22-18)

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő csarnok 700 néző   Vezette: Földházi T., Tőzsér D., Vida B., (Valovics dr.)

NYKK: Szavics 15/3, Wise 16, Nagy 9/9, Vukolics 11/3, Hujdorovic 24.
Csere: Helmeczi -, Kósa -, Garamvölgyi -, Molnár -, Lajsz -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Körmend: Govens 21, Lemon Jr. 12,  Ferencz 12/12, Török 6, Kolarics 2.
Csere: Popadics 9/9, Tóth N. 4, Sharabidze 6, Sonyák -.  Vezetőedző: Aaron Mitchell.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Villámrajtot vett a Körmend, ugyanis Ferencz Csaba két sikeres hárompontosával, valamint Govens indítás után dobott duplájával 0-8 állt az eredményjelzőn, Sitku Ernő időt kért. Szavics egymaga szerette volna megtörni a vasiak lendületét, de a hazai támadások vagy kimaradtak, vagy körmendi labdaszerzéssel végződtek. Vukolics és Wise vezetett 6-0-s rohamot, mellyel rövid idő alatt megfelezték egy perccel korábbi 12 pontos hátrányukat. (6-12) A lepattanózást uralták a vendégek, de több második eséllyel sem tudtak mit kezdeni. A negyed végéig Popadics triplája és Sharabizde büntetői vitték messzebb a vasi alakulatot. (8-17)

A hazaik jól nyitották a második negyedet. Előbb Hujdurovic, majd Szavics írt pontokat az eredményjelzőre. (14-19) Nagy Krisztián jegyezte az első hazai hárompontost, melyre szinte azonnal jött válaszként Lemon Jr. kettese. Nem lankadt támadásban az NYKK, ugyanis Nagy újabb triplájával már csak egyetlen pont állt a két csapat között. (22-23) Támadásban nem találta a ritmus a Körmend, a rossz sorozatukat Govens kosár jó, plusz egy büntetős játéka törte meg. (22-26) Beragasztották a csapatok az eredményjelzőt, csak a faltokat jelző ledlámpák gyulladtak ki egymás után. Legnagyobb kárvallott ennek Szavics volt, aki már három személyi hibánál járt. A félidőhöz érve nőtt a különbség, ugyanis Govens eredményessége, valamint Popadics triplája hozta vissza a magabiztos előnyt a körmendiek számára. (24-35)

A szünet után hamar bejött tíz ponton belülre a hazai alakulat, Vukolics után Wise talált be, de Körmend tartani tudta a lépést és a tíz egység körüli differenciát. (33-41) Ismételten feljebb zárkózott a Nyíregyháza, így a második félidő első időkéréséért Aaron Mitchell fordult a zsűriasztalhoz. (35-41) Az időkérés sem javított a fekete mezes együttes eredményességén, a hazaiak pedig folytatták eredményes támadásbefejezéseiket, két pontra zárkóztak fel. Govens és Török is egy-egy duplával jelentkezett, az egyre jobban belelendülő Hujdurovic válaszolt 2+1-es akcióval. (44-47) Sitku mestert késztette időkérésre az a tény, hogy csapata egyenlítés helyett újra távolodott az ellenféltől. (46-51) Popadics triplájára Vukolics válaszolt rögtön, melyet még Wise toldott meg egy duplával, három pontra jött fel a Körmend mögé a Nyíregyháza. (51-54)

Ferencz közel harminc perc után szerzett újra kosarat, harmadik hárompontosát jegyezve. Hazai oldalon újabb Hujdorovic duplát jegyezhettek, majd Szavics szerzett bravúros hárompontost. Hudjorovic kapart össze egy támadólepattanót, majd eredményesen tette vissza, ezzel a duplával átvette a vezetést az NYKK, mely először játszhatott előnyben a találkozó folyamán. (58-57) Ferencz negyedik triplájával visszavette ugyan a vezetést a Körmend, de semmilyen eszközzel sem tudták feltartóztatni Hujdorovic támadásait, kosárszerzési próbálkozásait. Szavics 2+1-es akciója után újra a vendéglátókhoz került az előny. (65-64) Potyogtak a kosarak a hátvédektől mindkét oldalon, s minimális, egy pontos fórral vágott neki a Körmend az utolsó négy percnek. (67-68) Kemény védekezést, feszült játékot hoztak az utolsó percek. Gyűltek a lépéshibák, eladott labdák, és kihagyott büntetők. Wise kosár jó, plusz egy büntetős akciójával egyenlített. (70-70) Lemon Jr. duplájával két pontos körmendi előnynél kért időt Sitku Ernő, amikor 22 másodperc maradt a rendes játékidőből. (70-72) Nagy talált be hosszú idő után távolról 12 másodperccel a lefújás előtt, egy ponttal átvette a nyíregyházi csapatkapitány kosarával a hazai csapat. (73-72) A körmendiek az utolsó támadásukból nem tudtak pontot szerezni, így a Nyíregyháza otthon tartotta a két bajnoki pontot.

Slide - szon.hu
Fotó - kelet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus