Nagy végjátékban győzte le az Albát a Jászberény!

Korai nagy hátrányukat ledolgozták a fehérváriak, de Dramicsanyinék higgadtabbak maradtak a végjátékban

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Jászberényi KSE – TLI-Alba Fehérvár 88-87 (29-13, 23-26, 21-27, 15-21)
Jászberény, v.: Györffy P. A., Vida B., Sallai I. (Hartyáni)

Jászberény: Szögi 13/3, Kerpel-Fronius 13/3, Horváth Á. 14/3, Cseh 11/3, Dramicsanyin 25/6
cserék: Mladenovics 12/6, Nárai -, Fekete V. -

Alba: Simon -, Kromah 22/12, Wood 7/3, Juhos 19, Csorvási M. 16
cserék: Blaskovits 1, Supola 8, Tóth P. 10/6, Kovács Á. 4

Teljes statisztikát itt találtok!

Az Alba harmadik légiósát még nem nevezte a találkozóra, így Juhos Levente került be a kezdőbe. Csorvási kosaraival ennek ellenére jól kezdett a vendégcsapat és bár többet hibáztak, az első négy perc után 7-7 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban beindult Kerpel-Fronius Balázs, egymaga berámolt hat pontot, közte egy Szögi-kettessel és állva hagyták Woodékat – sőt, a fehérvári időkérés sem változtatott a játék menetén, Kovács tempója 20-7 után törte meg a jeget. A vendégek képtelenek voltak váltani, Szögi és Kerpel-Fronius megállíthatatlannak bizonyult – ketten együtt 17 pontot rámoltak be az első negyedben, így 29-13-ra hozta ezt a játékrészt a JKSE.

A második etap aztán rögtön Supola 2+1-es játékával kezdődött és megindította a felzárkózást az Alba – már nem 70% környékén dobott a Jászberény, a vendégek játékai pedig elkezdtek ülni. Amikor azonban igazán megközelítették volna a hazaiakat, a vonalról mindig tudott válaszolni a JKSE, a negyed közepén zsinórban öt büntetőt süllyesztettek el és ismét tetemes fórt építettek ki. Ez lényegében nem is változott már a nagyszünetig, az Albánál nem jött az extra és tíz labdát szórtak el, a JKSE pedig húsz büntetőt harcolt ki – ebből ráadásul 18 pontos is volt, így kérdés nélkül, 52-39-re vezettek a félidőben.

A fordulás után bekezdett az Alba, Kromah és Juhos kosaraival 7-2-vel nyitottak és tízen belülre zárkóztak az első bő két percben. Kromah nagyon belendült, bepörkölt egy hármast is és a különbség öt pontra csökkent – a találkozó során először lehetett úgy érezni, hogy a Fehérvár van fölényben. A Jászberény öt perc alatt hat labdát adott el, amit érthető módon nem tudtak kompenzálni – Mladenovics triplája a legjobbkor jött a hazaiak számára. Ez újfent meglökte a JKSE szekerét, Horváth Ákos és Mladenovics révén magukra találtak, újra megléptek kilenc ponttal, végül 73-66-ról indulhatott a záró felvonás.

Az utolsó negyed első percében nem esett pont, az első kosarat aztán Cseh zsákolása jelentette – viszont Supola faulttal együtt válaszolt. Csak úgy záporoztak az eladott labdák és a hibák mindkét oldalon, így nem nagyon potyogtak a pontok – öt perc alatt 5-2-re hozta a negyedet az Alba. Tóth Péter triplájával megint csupán egy egységnyire csökkent a különbség. A negyed közepén aztán megtört a jég: Juhos két kosarára és Kromah triplájára csak egy Dramicsanyin-kettes érkezett, sőt, Csorvási faulttal együtt talált be – először vezetett a Fehérvár, négy perccel a vége előtt. Az őrült hajrá nem maradt el, Dramicsanyin a legjobbkor villant és bevágott egymás után két hármast és ismét vezetéshez jutottak a hazaiak – majd az utolsó percben Mladenovics tempója után kért időt az Alba 88-86-nál. Korábban Horváth Ákos, most pedig Kromah hibázott a vonalról, így elmaradt az egyenlítés – sőt, Horváth Ákos eladott labdáját sem tudta kihasználni a Fehérvár, így vereséggel kezdték 2015-öt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus