Nagyon szoros derbi után előny a Kaposvárnál!

Ma este játszotta első negyeddöntős meccsét a negyedik kiemelt Kaposvár és az ötödikként a rájátszásba jutó Kecskemét, s a rangadó egy végletekig kiélezett csatában dőlt csak el, ahol az extrát hozó Puljko húzta Fekete-sereg húzta be az első győzelmet.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Kaposvár

Kaposvári KK(4.) - KTE Duna Aszfalt(5.) 71 - 69 (15-11, 17-20, 20-20, 19-18)

Kaposvár: Hinnant 7/3, Fodor M. 11/6, Puljko 29/18, Hendlein 12, Davis 8.
Csere: Kovács S. -, Jancsikin -, Drahos 2, Horváth M. 2. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kecskemét: Wittmann 24/15, Djeraszimovics 8, Mészáros M. 2, Hegedűs 8/6, Karahodzics 19.
Csere: Sztefanovics -, Pongó Má. 8, Kuntics 2, Kővágó-Laska -.  Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Kaposvár javára.

Április 18-án futott össze a két csapat, akkor egy nagyon fizikális találkozón a Kaposvár tudott győzni - idén ebben a párosításban először. A KTE ahhoz képest tovább gyengült, bár Djeraszimovics részleges bokaszalag-szakadást szenvedett a középszakasz utoló fordulójában, ennek ellenére vállalta a játékot. A Kecskemétnek legalább egy meccset el kell vinnie Somogyból, ha be akar jutni a legjobb négybe.

Az áprilishoz hasonlóan ezúttal is rendívül harcosan és kőkemény védekezésekkel kezdődött a találkozó, másfél percig nem született pont, majd Puljko izmozott ki egy kettest. A zónával nem tudott mit kezdeni a Kecskemét, a festéket jól védték Hendleinék, átdobni pedig nem sikerült Wittmannéknak. Ivkovics együttese már öt perc alatt elérte az öt csapatfaultot, ezzel párpontos előnybe került a KKK, Puljko hajrában dobott triplájával 15-8-ra elléptek, de 1,8 mp-cel a vége előtt Wittmant faultolta Hendlein tirpladobás közben, a válogatott irányító pedig mindhárom büntetőt - ezzel legalább a tíz pontból kijöttek a vendégek, 15-11-es hazai vezetéssel zárult a játékrész.

A rövid szünet után sem változott a játék képe, egy 5-0-ás rohanással 20-11-ig távolodtak a kaposváriak, Djeraszimovics és Pongó Máté pumpálása eredménytelenek bizonyult. Wittman aztán átvette az irányítást, gyorsam berámolt öt pontot, sőt, az eddig rengeteget hibázó Karahodzsics is betalált, ezzel kettőre zárkóztak a lilamezesek. A nagy ijedelemre Puljko dobott egy triplát, és a tempóból betalálni képtelen KTE kilenc pontra leszakadt. Wittmann aztán megint bevágott egy hármast, amire Fodor még tudott hasonlóval válaszolni, de a negyed vége Karahodzsicsról szólt: a center az utolsó percben egymaga hat pontot szórt be, így semmissé tette a Kaposvár előnyét és egy rendkívül pontszegény első félidő végén 32-31-re vezettek csak Hendleinék.

A fordulás után Djeraszimovics is megszerezte első kosarát, sőt rögtön kettőt is, így fordított a KTE. Innentől aztán beindult az eddig elég csendes Hrvoje Puljko, az első triplájára még tudott Djeraszimovics felelni két büntetővel, de a következő már 43-40-es kaposvári fórt jelentett. Egy perccel később bevágott még egyet, majd Fodor is hozzájárult a triplaesőhöz, de Karahodzsics tarthatatlan volt a festékben, ismét egymaga hozott össze egy 6-0-s rohanást egy perc alatt. A triplaeső azonban még mindig nem állt el, Puljko zsinórban kétszer maradt egyedül a sarokban, mindkettőt könyörtelenül ki is használta. Ezeken kívül viszont nem tudott mit kezdeni a fojtogató vendégvédekezéssel Fekete Ádám csapata és mivel az eladott labdákkal továbbra is hadilábon álltak (félidőben több, mint háromszor annyit adtak el, mint a Kecskemét), a különbség nem nőtt: 52-51-ről jöhetett a záró negyed.

Itt is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Wittman nagy triplájára két agresszív betöréssel válaszolt Puljko, az állás 59-59-nél döntetlen volt. A Hendlein-Davis kettős ezúttal inkább csak harcolt és nem igazán kaptak labdát, de az 50%-kal triplázó Kaposvár ezúttal elbírta ezt. Az utolsó bő három percben Wittman Krisztián egymaga vette a vállára a KTE-t, minden kaposvári kosárra tudott válaszolni – de higgadtak maradtak a hazaiak és büntetőik révén karnyújtásnyira kerültek a győzelemtől. Hegedűs rontott hármasa után Davis büntetőzhetett, amivel kereken egy perccel a lefújás előtt hét ponttal vezettek a somogyiak – de még erre is volt válasza Ivkovics csapatának. Előbb Pongó dobott egy könnyű kettest, majd Karahodzsics csípte el Hinnan labdáját, a támadásból pedig Wittman beverte ötödik hármasát is – pillanatok alatt 71-69 állt az eredményjelzőn. A csoda azonban elmaradt, bár a Kaposvár megtette azt a szívességet, hogy ismét eladta a labdát, Davis hatalmasat védekezett Wittmannon (előbb kiütötte a kezéből a labdát, majd az irányítónak jó egy méterrel a vonal mögül, egy centerrel az arca előtt kellett dobnia), így a hármas lejött, a KKK pedig egy nagy csatában hozta az első hazait, így a lilamezeseken a nyomás, hogy szombaton Kecskeméten egyenlítsenek.                                                                                                                     

Fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus