Nagyon visszavágott a ZTE a MAFC-nak a kiesési rangadón

Nagyon korán eldöntötte a két sereghajtó csatáját a Zalaegerszeg, a légiós centerét nélkülöző fővárosi gárda nem tudta elkerülni a kiütést

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 23. forduló

Zalakerámia ZTE KK (4-17) - MAFC (3-18) 91 - 64 (22-13, 19-6, 27-20, 23-25)
Zalaegerszeg, V.: Vígh P. dr., Farkas G., Makovsky Sz. (Görgényi)

Zalaegerszeg: Dzambics 4, Panics 23/3, Mohácsi 9/3, Csohadarevics 20, Tamir 8.
Csere: Fekete S. 13/3, Lekli 9, Kertész -, Czinger -, Velkey -, Kis R. 5/3, Kerkai -. Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Brown 14/6, Fodor K. 2, Lakosa 13/3, Misek 1, Hunter 16/6.
Csere: Mócsán 13/6, Timkó 3, Faragó -, Pápai 2, Lakits -, Tursics -. Vezetőedző: Stefan Timbus.

A ZTE hozta el a labdát a feldobás után, Dzambics révén az első kosár is megszületett, ezt követte még Mohácsi a Csohadarevics duplája (6-0). A MAFC-nál Hunter kezdte meg a gólgyártást, de ez nem törte meg a zalaiakat, Tamir révén már 12-2-re vezettek, a fővárosiak nagyon beragadtak. Hunter trojkája törte meg a rossz sorozatot, három perccel rá pedig sikerült felzárkózniuk hat pontra (16-10). Az negyed hajrája azonban nem sikerült nekik jól, újfent tíz fölé nőtt a különbség, ám Lakosa utolsó másodpercben dobott hármasa változtatott ezen, 22-13-mal vághattak neki a felek a második játékrésznek.

Csohadarevics büntetőivel kezdődött az etap, később Panics és Tamir is betalált, a MAFC-nak öt perc kellett, hogy kosarat szerezzenek, Brown dobott két büntetőt (28-15). A vendégek nagyon rosszul játszottak, rengeteg üres dobást hibáztak el, és védekezésben sem futott az a bizonyos szekér. Mindössze hat pontra volt képesek ebben a tíz percben, ráadásul a ZTE-re sem lehet mondani, hogy kimondottan jól játszottak volna. Tamir centermunkája zárta a félidőt, az eredmény 41-19 volt.

Fodor és Lakosa dupláival indult a második fele a meccsnek, majd egy 15-2-es rohanást produkált a ZTE. Továbbra is csak szenvedett a budapesti gárda, de Brown-Lakosa-Mócsán-Hunter négyesre nem nagyon lehetett panasz. Igaz, Lakosa a negyed elején beütötte negyedik faultját, és nem játszott sokat a második félidőben, de így is szép számokat hozott össze. A játékrész végére majd’ harminc volt közte, 68-39-et mutatott az eredményjelző tábla.

A záró felvonásban kiegyenlített játék folyt, lehetőséget kaptak a hazai fiatalok. Megérdemelten nyert a Zalaegerszeg, mondhatni lesimázta aktuális ellenfelét. Egy lépéssel közelebb kerültek a bennmaradáshoz, de ehhez lesz egy két szava a Timbus-legénységnek is.

Fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus