Nagyot hajrázott a Pécs

A fantasztikus sorozatot produkáló Baranya megyeiek ugyan 17 pontos hátrányban is voltak a második negyedben, majd miután ezt ledolgozták, a harmadik játékrészben is ellépett a Szeged, de Csirke Ferenc együttese nem tört meg, a parádézó Anthony Nelson vezetésével óriási utolsó tíz percet produkált és megfordította a találkozót. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, alsóházi középszakasz, 13. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-Pannonpower 81-89 (26-21, 19-18, 22-20, 14-30)

Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 500 néző  Játékvezetők: Farkas G., Söjtöry T., Fodor A., (Szabó)

Szedeák: Jereminov 7/3, Levy 12/3, Horváth Á. 22/12, Williams 17/3, Csorvási M. 17

Cserék: Vida -, Molnár A. 2, Csorvási L., 4, Kiss - Vezetőedző: Nikola Lazics

Pécs:  Nelson 24/3, Bíró 8/3, Csabay 4, Budimir 17/6, Sarlija 10

Cserék: Délity 4, Halász 7/3, Bödör 2, Nagy K. 13/6 Vezetőedző: Csirke Ferenc

Kipontozódott: Nagy K., Halász

Volt, hogy 17 ponttal is vezetett a Szedeák a Pécs elleni, alapvetően tét nélküli mérkőzésen, ám a vendégek feljavultak a végére, s behúzták a meccset.

Bár igazából egyik fél számára sem bírt téttel a már biztosan 9. helyen záró Naturtex-SZTE-Szedeák és a – hetedik helyért való versenyfutásban a Körmenddel egymás ellen versengő – PVSK-Pannonpower összecsapása a középszakasz 13. fordulójában, egy 6-0-s szériával kezdett a vendég gárda, Anthony Nelson és Marino Sarlija, valamint Bíró Olivér kosaraival, amire csak lassan tudott visszakapaszkodni Jonathan Levy, Horváth Ákos pontjaival a hazai gárda. A negyed közepére sikerült felzárkózni a Lazic-tanítványoknak, akik Horváth triplájával át is vették a vezetést, majd magabiztos büntetőzéssel és remek palánk alatti játékkal meg is tudták őrizni azt (26-21).

A második negyedben Nelson pontjaival igyekezett feljönni a baranyai gárda, ám Horváth nagyszerű játéka és pontjai, továbbá Jerrell Williams ritkán látható triplája tartotta a különbséget a házigazdának. A PVSK hullámvölgybe került, amiből Csirke Ferenc időkérése sem tudta kirántani őket: a vendégek ötperces gólcsendje alatt a Szedeák 14-0-s sorozatot produkált (45-28). Ám miután ezt a rossz szériát Bíró triplája megtörte, a nagyszünet előtt – talán már a mérkőzés végét előrevetítendő – hatalmas hajrát vágott le a Pécs, és miközben a hazai dobások sorra lejöttek, a vendégek kezdtek el egy nagy szériát, amely a negyed végére 45-39-re hozta fel őket.

A végül 13 pontos sorozatot a harmadik játékrész elején törték meg a hazaiak, akik 5-9 pont között stabilizálták előnyüket, miközben Csorvási Milán palánk alatti játékának köszönhetően előbb Sarlija, majd Bödör Bence sodródott a kipontozódás szélére. Előbbit le is kapta edzője a pályáról, utóbbi maradt, ám védekezésben érthető módon nem sokat tudott segíteni, s ezt jól is érezték meg a hazaiak, akik minden befejezést rá játszottak ki – meg is lett az eredménye, 61-48-ra lépett el a Szeged. Jobban koncentráltak azonban a vendégek, akik ebben a szakaszban már feljavultak – végül 67-59-cel fordultak a felek.

Az utolsó játékrészben Horváth ugyan hárompontossal kezdett, de Csabay Ádám és Veljko Budimir révén kapaszkodott a Pécs. Egyre javult lepattanózásban is a bátrabbá váló Pécs, Nelson vezérletével sorra termelték is a pontokat, s a hajrá kezdetére át is tudták venni a vezetést 77-78-nál Budimir kosarával. Megbénult a Szeged, Nikola Lazic időkérése ellenére is csak nehezen sikerült megtörni a 34. perc óta tartó gólcsendet az utolsó minutum kezdetén. Branko Jereminov triplája reményt ébresztett, ám Nelson ziccere után négypontos előnyét nem hagyta elúszni a Pécs. A büntetőpárbajból is a vendégek jöttek ki jobban, miközben a mezőnydobások továbbra sem akartak sikerülni a házigazdának. Végül 89-81-es diadalt arattak a pécsiek, a Szedeáknak tehát nem sikerült a szép búcsú a hazai közönségtől.

Nikola Lazic: “Három negyeden át jól kosárlabdáztunk, de az utolsó 10 perc dekoncentrált játéka megpecsételte sorsunkat.”

Csirke Ferenc: “Úgy érzem, ma még egy lapáttal rátettünk a középszakaszbeli remek teljesítményünkre. Gratulálok a fiúknak, mert nagy mélységből jöttünk vissza s fordítottuk meg a mérkőzést!”

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus