Nagyot hajrázott és a túlórában nyert a Pécs!

Izgalmakban bővelkedő mérkőzésen, triplazáport zúdított a Pécs a Kecskemétre, melynek köszönhetően szoros ütközetben, hosszabbítás után nyertek a Veljko Budimir által vezetett hazaiak.

 

Férfi NBI A-csoport, 20. forduló - 2014. február 15., szombat

Pécsi VSK-PannonPower (8-12) - KTE-Duna Aszfalt (13-7) 84-76 (24-16, 13-21, 13-20, 20-13, 14-6) - hosszabbítás után
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1100 néző     Vezette: Cziffra Cs., Hegedűs T., Jakab L., (Farkas J.)

A részletes statisztika ERRE a linkre kattinva elérhető!

Pécs: Nelson 21/6, Csabay 0, Kovács 12/12, Budimir 23/15, Sarlija 6.   

Csere: Bíró 0, Halász 11/9, Bödör 0, Nagy 11/9 Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kecskemét: Wittmann 15/3, Mészáros 3/3, Djeraszimovics 15/3, Jovanovics 12, Karahodzics 14. 

Csere: Pongó Má. 6, Pongó Ma. 5/3, Bencze 3, Stefanovics 3/3  Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Karahodzics a 38. percben.

Nagyon jó rajtot vett a hazai együttes, ugyanis három támadásból hármat fejeztek be kosárra a fehér mezesek. (7-2) A felzárkózni igyekvő vendégeket hamar visszanyomta Kovács, aki második tripláját süllyesztette el. (10-4) Közel négy perces pécsi kosárcsend végére tett pontot Budimir triplája, melyre nagy szükségük volt a hazaiaknak, ugyanis idő közben a KTE egy pontra zárkózott fel. (13-9) A negyed végére azonban Halász pontjaival újra meglógott a vendéglátó, azonban Djeraszimovics és Karahodzics faragtak egy keveset a közel tíz egységnyi hátrányból. (21-16) A slusszpoén, tripla formájába Nagy Krisztiántól érkezett, magabiztos előnnyel vonulhatott rövid szünetre a PVSK. (24-16) 

Pongó Martin két duplája megakadályozta, hogy túlzottan ellépjen a hazai együttes, ugyanis idő közben Budimir már a hetedik pécsi triplát küldte helyére. Innen azonban perceken át mindössze egyetlen Nelson dupla jelentett pontokat a fehér mezesek számára, s a KTE újra felzárkózott ellenfele nyakára. Csirke Ferenc időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. (29-26) Nem változott a rövid szünet után sem a mérkőzés menete. Egymás után két kosárral átvette a vezetést a KTE, egészen addig, amíg Halász be nem akasztotta a harmadik tripláját. (32-30) Egymás nyakán loholtak a felek a félidőig, Wittmann kosara zárta a második játékrészt, így döntetlent mutatott az eredményjelző. (36-36) 

A harmadik tíz percet ismét a vendéglátók kezdték jobban, lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak. Ám ahogy haladtunk a negyed közepe felé, úgy jött feljebb és feljebb a Kecskemét. Wittmann a játékrész derekán bevarrt egy hárompontost, mellyel ismét átvette a vezetést a vendég együttes. (45-47) Folyt az adok-kapok a parketten. Két hazai kosárra két vendég tripla érkezett válaszként. Ismét Csirke Ferenc kért időt. (50-53) Egyik csapat sem tudott pontokat írni a táblára, egészen a negyed hajrájáig, amikor Jovanovics büntetőből, majd Karahodzics mezőnyből volt eredményes, beállítva ezzel az addig legnagyobb vendég előnyt. (50-57)

Közel két perc telt el a záró negyedből, mire megszületett az első kosár, melyet Budimir jegyzett. Hosszú perceken át kizárólag a kihagyott dobások záporoztak. A végjátékhoz közeledve, a korábbiaknak megfelelően Djeraszimovics és Karahodzics húzta a KTE-t, előbbi triplájának köszönhetően 11 ponttal lógtak meg a vendégek és karnyújtásnyi közelségbe került számukra a győzelem. (55-66) Budimir két triplával, Nelson pedig egy kosár jó, plusz egy büntetős játékkal fújt riadót, azonban az egyenlítés még messzebb volt, mivel a KTE részéről is érkeztek pontok. (64-70) Kevesebb, mint két perc maradt a találkozóból, amikor Kovács negyedik triplájával elérhető közelségbe került a PVSK a vendégekhez, Ivkovics mester időt kért. A támadást elhibázta a Kecskemét, az hazai időkérést követő akcióból azonban Nagy egalizált. (70-70) Újabb rossz vendég támadás után hazai eladott labda következett, újabb dobáshoz nem jutott már a KTE, így jöhetett a hosszabbítás.

A Kecskemét kezdte jobban a hosszabbítást, ám az első percek után el is fogyott a lendület Wittmannéknál. Budimir zárkóztató ziccere után Nagy újabb rendkívül fontos hárompontost hintett be, Wittmann pedig mindkét büntetőjét elhibázta. Nem úgy, mint Budimir, aki vezérhez méltóan, magabiztosan váltotta pontokra a szabaddobásait. A vendégek bármit próbáltak, nem tudtak pontokat szerezni, így a remek hajrát kivágó, s 17 hárompontost értékesítő hazaiak behúzták a mérkőzést, megérdemelten tartották otthon a két bajnoki pontot.

Slide - szegedma.hu

Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus