Nagyot küzdött a MAFC, de a Jászberény nyert

Végig vezetve nyerte a MAFC elleni mérkőzést a Jászberény, így megszakította rossz sorozatát a Bencze-legénység.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 22. forduló, 2015. február 7.

Jászberényi KSE (6-14) - MAFC (3-17) 84-74  (19-16, 16-15, 24-21, 23-22)
Bercsényi úti Sportcsarnok 1300 néző Vezette: Pálla Z., Papp P., Rácz Zs. (Hartyáni)

JKSE: Ware 20/3, Horváth 7/3, Kerpel-Fronius 21/12, Cseh 14/6, Dramicsanin 19/6.
Csere: Szögi 3, Nárai -.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

MAFC: Brown 26/15, Fodor 10, Lakosa 20/3, Hunter 7/3, Nikitin 2.
Csere: Timkó 5, Misek -, Lakits -, Mócsán 4.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kipontozódott: Cseh a 35. percben. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva érhető el. 

Fej-fej melletti küzdelmet hozott a mérkőzés első öt perce. A feldobás után ugyan a hazaiak léptek fel határozotabban, de amikor a játékrész második felére fordultak a felek, akkor már a fővárosi alakulat játszott előnyben. (8-11) A záró percek triplaváltásából Kerpel-Fronius révén -aki két hárompontost süllyesztett el- a hazaiak jöttek ki jobban, viszont Fodornak köszönhetően csak három pontos előnnyel vonulhatott rövid pihenőre a JKSE.

Első négy pontszerzési lehetőségét elhibázta a piros-fekete mezes együttes, a hazaiak pedig köszönték a lehetőséget, 7-0-s rohammal nyitották a második negyedet, két perc elteltével Timbus mester időt kért, hogy felrázza együttesét. (26-16) A rövid pauza után megrázta magát a MAFC és rövid idő alatt megfelezte hátrányát. Húzd meg, ereszd meg játék folyt a félidőhöz közeledve. Kerpel-Fronius már a harmadik tripláját jegyezte, de érkezett válasz vendég részről, így bármennyire is igyekezett ellépni ellenfelétől a hazai csapat, nem tudták tovább nyitni a különbséget szimbolizáló ollót. Sőt, Timkó és Lakosa büntetőivel egészen négy pontos hátrányig zárkózott a MAFC, s bár hadilábon álltak a távoli dobásokkal Timus mester tanítványai, bőven maradt esélyük a győzelem megszerzésére.

Ponterős másfél perccel nyitották a harmadik negyedet a csapatot, az adok-kapokból pedig a hazaiak jöttek ki jobban, 9-4-es rohamukkal újra tíz pont közelébe hozták a differenciát. Kisvártatva a különbség már túl is haladt a két számjegyű határon, de a Brown és Lakosa által húzott fővárosi gárda nem adta fel a küzdelmet,  hiába zúgatta be negyedik hármasát Kerpel-Fronius, és a negyed végéig egészen hét pontig zárkóztak a piros-feketék.

Brown hárompontosa nyitotta az utolsó negyedet, de érkezett válaszként hazai részről három dupla. Brown újabb tripláját Cseh rögtön a következő támadásból visszadobta, tartotta tíz pont körüli előnyét a JKSE. A következő pár perc viszont egyértelműen a MAFC-ról szólt. Brown beszórt három büntetőt, Fodor egy középtávolit, Lakosa kosár jó, plusz egy büntetős akciója után pedig már csak négy pontos hazai fórt mutatott az eredményjelző. Ware sikeres távoli dobása úgy tűnt megnyugvást hozhat a jászsági drukkerek számára, de jött Lakosa duplája, viszont Ware-nek volt válasza erre a mozzanatra is. Horváth Ákos duplája után időt kért Timbus mester, elúszni látszott az egyenlítés lehetősége. (77-69) Jól zárt a JKSE védelme az utolsó percekben, Dramicsanin duplájával újra tíz pontra nőtt a különbség, így ha nehezen is, de behúzta a mérkőzést a hazai alakulat.

Slide és Fotó: Kovács György/Kerpel-Fronius Balázs Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus