Nagyot küzdött a Szedeák, de az Olaj fordított

Az első három negyed során végig vezetett a sokkal jobban játszó Szedeák, ám Teddy Gipson nagy negyedik negyedével fordított a Szolnok.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Naturtex-SZTE-Szedák (8.) 83-78 (16-25, 23-20, 18-15, 26-18)

Szolnoki Olaj KK: Gipson 21/15, Wittmann 3/3, Vojvoda 26/9, Lee 16/6, Báder -.
Csere: Keller 3, Rakics 8/6, Brkics 6/6.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 15/6, Molnár 18/3, Csirics 16/9, Stefanovics 6/6, Balaban 20.
Csere: Kiss 3/3, Kuntics -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Molnár duplájával vezetett a szegedi együttes, és bár Lee triplával válaszolt, ez volt az utolsó pont az első félidőben, amikor a címvédő állt jobban. Stefanovics azonnal jött egy hármassal, majd Balaban, az ötödik perc elején pedig Csirics is betalált, jött is az időkérés Dragan Alekszicstől (3-10). Rakics egymaga próbálta meg elindítani az Olajt, 8 pontot szerzett ezt követően két és fél perc alatt, de a vendégek légióstriója, közülük is leginkább Jereminov felvette a kesztyűt (11-18). Molnár András 9. percben szerzett 5 pontjával 10 volt közte, és az első felvonást a Szedeák 9 pontos fórral zárta, hatalmas meglepetésre (16-25).

A második játékrész elején Brkics két triplát is dobott, mellette Vojvoda állt az Olaj élére, de a hazaiak védekezésben messze elmaradtak attól a szinttől, amit mondjuk az Adria Ligában produkáltak, így a vendégeknek mindenre volt válaszuk - főleg Balabannal nem tudtak mit kezdeni Alekszicsék, de jöttek középtávoli tempók, triplák is, így a negyed felénél ugyanúgy 9-cel vezetett a Szedeák, mint az első 10 perc után (25-34). Jereminov és Csirics pontjaival 10 fölé is nőtt a differencia, de Keller és főleg Vojvoda kezdett nagyon bele, a 18. percben már csak 5-tel vezettek a vendégek (34-39). A hátralévő két percben három tripla is esett 1-2 leosztásban, így a félidőben hattal ment Nikola Lazics legénysége (39-45).

A fordulás után megint Vojvoda próbálkozott szolnoki részről, de Balabanék ellen nem volt ellenszer, megint pillanatok alatt szereztek kosarakat a szegediek, így a 24. percben megint időt kellett kérnie Alekszicsnek, ugyanis 4-ről 11-re nőtt az Olaj hátránya (42-53). Vojvoda jelentkezett azonnal triplával, de Molnár vezetésével újfent a Szedeák került egyre inkább fölénybe, a negyed felénél már 13 egység volt a távolság a két fél között (45-58). Gipson és Lee kosarai mellett megint a magyar válogatott kiválósága, Vojvoda volt az, aki termelte a pontokat hazai oldalról, és mivel a vendégek ekkor kicsit megálltak támadásban, így sikerült is feljönnie a Szolnoknak 3 pontra az utolsó 10 perc előtt, miután Gipson kosarával zárult a negyed (57-60).

A negyedik felvonásban aztán Vojvoda mellett még egy ember elkezdett beindulni az Olajnál, Teddy Gipson. Az előző negyedet lezáró kosara után három perc alatt egyenlített öt pontjával (62-62). Balaban kettesét is ő egalizálta, majd Wittmann vezető hármasára Jereminov válaszolt egy ugyanilyen kosárral. Ekkor jött megint Gipson, bevágott két triplát, Lazics pedig időt kért négy és fél perccel a vége előtt (73-67). Teljesen kifáradt, megállt a Szedeák: Lee is bedobott egy hármast, majd Vojvoda betörésből már 10 pont fölé növelte a hazaiak előnyét (78-67). Balaban büntetőivel éledezett a szegedi gárda, de már későn. Lee pontjaival tartotta előnyét az Olaj, és bár Molnár még szerzett egy hármast, végül 83-78 arányban győzött a címvédő.

A Szedeák hatalmas meglepetést okozott, de 26-27 perc után elfogytak, ekkor pedig az addig Vojvoda, ezt követően pedig Gipson által vezetett Olaj ellenfele fölé kerekedett. A szegediek így is gyakorlatilag az első pillanattól kezdve 33 percig vezettek az összecsapáson, büszkén utazhatnak haza.

A párharc állása: 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus