Nagyot küzdött, de kikapott a PVSK a Kecskemét otthonában!

Tovább folytatta jó hazai sorozatát a Kecskemét együttese, mivel a 9. forduló nyitányán legyőzték a PVSK-t. Többször próbált felzárkózni a vendég gárda, ám a második negyedben kialakult előnyt megtartotta KTE, a Djeraszimovics, Jovanovics, Karahodzics trió vezetésével megnyerte a találkozót.
 

Magyar Férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló, 2013. november 22.

KTE-Duna Aszfalt (8-1) – PVSK-PANNONPOWER (2-7) 79-67 (23-22, 19-18, 19-20, 18-17)

Messzi István Sportcsarnok 1100 néző  Vezette: Benczur T., Farkas G., Tőzsér D., (Faidt)

Kecskemét: Wittmann 13/3, Mészáros M. 7/3, Djeraszimovics 20/6, Jovanovics 13/9, Karahodzics 12

Csere: Hegedűs 0, Pongó Má. 3, Pongó Ma. 4,  Bencze 7. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

PVSK: Kovacsevics 1, Csabay 3/3, Kovács P. 19/3, Budimir 19/6, Mortellaro 13.

Csere: Halász 2, Bíró 0, Nagy 10, Somogyfoki 0. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Nagy a 30., Halász a 37., Mortellaro a 38. percben.

A mérkőzés statisztikája IDE kattintva elérhető!

A PVSK kezdte jobban a mérkőzést, Mortellaro és Kovács Péter kosaraival két perc játék után 3-6 állt az eredményjelzőn. A vékony differencia nem hízott tovább, a következő percekben felváltva hulltak a kosarak, hol az egyik, hol a másik gyűrűbe. Mindkét oldalon kiválóan működött a „tüzérség”, hazai részről a Karahodzics - Djeraszimovics duó termelte szorgalmasan pontokat, míg a pécsieknél Budimir és Mortellaro támadójátéka bizonyult  hatékonynak. (23-22)

A második etap első perceiben folytatódott a parázs küzdelem. Az első akcióból Nagy Krisztián talált be közelről, ám a következő momentumban már Jovanovics triplájának örülhetett a Messzi István Sportcsarnok publikuma. Mészáros – Mortellaro kosárváltás után Djeraszimovics vágott be egy újabb távolit a baranyai gyűrűbe, így a mérkőzés eddigi legnagyobb különbségével, 5 ponttal vezetett a KTE.  Némi kosárcsend következett, majd egy 9-0–ás rohamot produkált az Ivkovics-legénység, így tetemes hazai előnynél vonultak félidei pihenőre a csapatok. (42-30)

A fordulás után Kovács és Csabay trojkái felezték meg egy perc alatt a lila-fehérek fórját, ám Jovanovics időben fújt ébresztőt és válaszul ő is behintett egyet távolról. A társak is megrázták magukat, így röpke néhány perc alatt, a játékrész derekára visszaállt a 13 egységnyi különbség. A folytatásban hiába próbált közelebb kerülni a Pécs, a vendéglátók továbbra is erős kontrollt gyakoroltak. Budimir pontra váltott büntetői után 11 egységgel vezetett a Kecskemét a záró tíz perc előtt.  (61-50)

Az utolsó negyed második percében Mortellaro büntetője után ismét 10 ponton belülre lopakodtak a vendégek, Budimir közeli kosara után pedig már csak 7 volt közte. Néhány sikertelen kísérlet után pedig újra ő volt eredményes, (ezúttal a triplavonalról) így ismét kiélezetté vált a mérkőzés. Pontosabban válhatott volna, ám Djeraszimovics és Pongó keze nem remegett meg a pécsi faultokat követő büntetődobásoknál, majd Wittmann révén mezőnyből sem. A finálé így végül nem hozott különösebb izgalmakat, a KTE visszaállította korábbi jelentős előnyét és megőrizte hazai veretlenségét.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus